De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Tussen Bretagne en Normandië vindt je een unieke eilanden archipel. Deze bestaat namelijk bij vloed uit maar 52 eilanden maar bij eb bestaat deze uit 365 eilanden. Deze eilanden groep ook wel bekend om het prachtige blauw gekleurde water heet de Chausey Islands.De eilandengroep

Door het grote verschil in zeeniveau tijdens en eb en vloed is wat dat deze archipel zo bijzonder maakt. Het verschil wat kan ontstaan tussen deze twee niveaus is wel 14 meter. Het grootste eiland van de archipel is Grande Île. Dit eiland heeft een lengte van ongeveer 2km en is 700m breed. Het eiland is niet bestraat dus dit houdt ook in dat auto’s hier niet welkom zijn. Enkel mensen te voet mogen het eiland betreden.

Unieke beleving

De eilanden die omringd zijn met azuurblauw water zijn de perfecte bestemming voor een dagje uit. Het is mogelijk om de eilanden te bereiken doormiddel van een boottocht uit Granville. Als bezoeker is mogelijk om het grootste eiland te bezoeken. Onderweg naar deze archipel kun je genieten van de mooie uitzichten op de kust, het heldere water en wellicht zelfs dolfijnen spotten. 

Onze topbestemmingen in de buurt van Chausey Islands

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Chausey Islands gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Frankrijk

Chausey Islands