Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Verwacht bij Honfleur geen uitgestorven plaats, nee deze havenplaats is zeer geliefd bij toeristen. De mooie en oude panden maken het een schilderachtig dorpje. Al wandelend kom je veel te weten over de rijke historie van Honfleur. Vergeet dan ook het wandelen langs de Seine niet. Dit kan niet alleen in Parijs, maar ook in Honfleur. Je loopt langs de havens, parken en over een boulevard. Ga zitten op één van de vele terrassen en geniet van dit mooie plaatsje.

Stad van de kunstenaars

De leuke winkeltjes, de oude straatjes en de haven worden al talloze jaren vastgelegd door verschillende kunstenaars. Je kunt er in talloze kunstgalerijen en ateliers de werken van klassieke en hedendaagse kunstenaars bewonderen. Als je de meest mooie kunstwerken van Honfleur wilt bezichtigen, raden wij je aan om naar het Musée Eugène-Boudin te gaan. Naast het bewonderen van de prachtige schilderijen kun je hier alles te weten komen over verschillende kunststijlen. 

Place Sainte-Catherine

Een echt hoogtepunt in Honfleur is Place Sainte-Catherine, waar je de gelijknamige Sainte-Catherinekerk kunt vinden. Deze kerk is gebouwd in de 15e eeuw en bestaat helemaal uit hout. Op het plein eromheen vind je talloze gezellige restaurantjes en winkeltjes. Hou je ervan om over een markt te struinen? Kom dan op zaterdagochtend naar dit plein en je vind er allerlei lekkere verse en lokale fruitsoorten, groenten, vlees en vis. Aangezien Honfleur een eigen haven heeft, mag een ‘plateau fruits de mer’ met een heerlijk Frans wijntje in de avond niet ontbreken. Laat je betoveren door de charme van deze stad. 

Onze topbestemming in de buurt van Honfleur

Reis in de buurt van Honfleur

Logo Doets Reizen Frankrijk

Honfleur