Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Deze plaats is echt een aanrader voor liefhebbers van kunst en geschiedenis. Net zoals vele Franse stadjes en dorpjes is ook Sarlat la Caneda ontstaan vanuit een klooster. Het klooster is tot op de dag van vandaag het middelpunt van deze stad. Helaas zijn de monniken erg gesteld op hun eigendom en is het vaak niet toegestaan om het klooster van binnen te bewonderen. Gelukkig zijn er genoeg andere bezienswaardigheden!

Parel van Perigord

Sinds de toename van het toerisme zijn veel mensen deze stad ‘Parel van Perigord’ gaan noemen. Tijdens het wandelen door de stad kom je veel historische bouwwerken tegen. Via de kleine steegjes bewonder je onder andere de Saint Sacerdos kathedraal, de Sainte Marie kerk en de stadsmuur.

Bijzondere gastronomie

Als je van avontuur op het gebied van eten houdt, ben je in Sarlat la Caneda op de juiste plaats. Je kunt er terecht voor het proeven van truffels, foie gras (ganzen- of eendenlever), eekhoorntjesbrood, aardappelen en speciale mosterd. Op dinsdag en op zaterdag kun je al deze bijzondere gerechten kopen. De mensen op de markt geven je graag uitleg over het bereiden ervan. Ze zijn er trots op! 

Reis in de buurt van Sarlat la Caneda

Logo Doets Reizen Frankrijk

Sarlat la Caneda