Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Pays de la Loire is – als naam – lang niet zo bekend als Bretagne of Normandië, maar dat wil niet zeggen dat dit gebied minder te bieden zou hebben. Pays de la Loire heeft eigenlijk alle eigenschappen, die Frankrijk tot een onverslaanbare reisbestemming maken: uitgestrekte natuur, een rijkdom aan kastelen, aandacht voor gastronomie, een schilderachtige rivier (de Loire), een sfeervolle, moderne stad (Nantes) en, niet te vergeten, prachtige stranden en badplaatsen. Kortom, alles wat Frankrijk aantrekkelijk maakt vind je terug in Pays de la Loire.

Minder bekend, veel te bieden

Adembenemend dwalen door Marais Poitevin

Dit natuur- annex moerasgebied is een rijke kermis van biodiversiteit! Je vindt er naar schatting 250 vogelsoorten, 38 vissoorten, 60 soorten libelles en 80 vlindersoorten. Hoewel de naam van het gebied bij ons nog onbekend is, raak je niet snel uitgepraat over wat je in dit bijzondere gebied kunt zien en beleven. Het maken van een romantisch boottochtje door het moeras, ook wel ‘het groene Venetië’ genoemd, is een absolute aanrader.       

Veelheid aan kastelen

Behalve de schilderachtige rivier zelf ligt de aantrekkingskracht van de Loirestreek in de veelheid aan kastelen, die zowel van dichtbij (bruut, levensgroot!) als van een afstandje (ansichtkaart-achtig) schitterend zijn. Tot de zogenaamde ‘top’-kastelen van Pays de la Loire behoren Chateau de Brissac, Château d’Angers, Chateau des Ducs de Bretagne, Chateau de Lude en Chateau de Saumur. Omdat het er zoveel zijn en iedereen een eigen smaak heeft, is het aan te raden vooraf online even te kijken welke bouwstijl en historische periode jou aanspreekt.

Genieten aan zee

Aan de kust van Pays de la Loire liggen prachtige (haven)stadjes als Niort, Lucon, Marans en Fontenay-le-Comte. Maar dat is slechts een deel van de pret: in dit deel van Frankrijk stijgt de vis-, schaal- en schelpdierencultuur tot grote hoogte, dus ook ná het dagje strand is het genieten. Daarnaast beschikt Pays de la Loire over een verrassend moderne, grote stad, Nantes, waar boeiende historie zich mengt met moderne cultuur.   

Wat zijn hoogtepunten van de Pays de la Loire?

Dit westelijke gedeelte van Frankrijk, met de rivier de Loire als ‘middelpunt’, heeft alles wat Frankrijk aantrekkelijk maakt, zie onderstaande hoogtepunten:

  • Marais Poitevin (groot natuur- en moerasgebied met ongelofelijke rijkdom aan flora en fauna, boottochtjes om nooit te vergeten)
  • Chateau d’Angers (schitterend kasteel uit de 13e eeuw met prachtige heggen, bloemperken, en fonteinen en een slotgracht)
  • Wijngaarden van de Muscadet (heuvelachtig wijngebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen en tussendoor genieten van de heerlijke Muscadet-wijnen, als je zin hebt)
  • Nantes (verrassend eigentijdse stad, waar historie zich vermengt met moderne cultuur)
  • Chateau de Brissac (indrukwekkend kasteel met maar liefst zeven verdiepingen en daarmee het hoogste kasteel van Frankrijk)
  • Île dÝeu (ongerept eiland met een kust vol kliffen, weiden, moerassen en duinen, leukste vissersdorpje is Port Joinville)
  • Côte de Lumière (schitterende kust met een aaneenschakeling van fijne vissersdorpjes, waarvan Les Sables d’Olonne de mooiste en vandaar ook de meest populaire is) 

Bestemming in Pays de la Loire

Reis naar Pays de la Loire

Logo Doets Reizen Frankrijk

Pays de la Loire