De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Marseille is een van de oudste en grootste steden van Frankrijk. Door zijn ligging aan de Middellandse zee is het altijd een stoere, avontuurlijke en dynamische stad geweest. Bovendien is het een perfecte plek om neer te strijken op een van de stranden. Maar de stad heeft nog veel meer te bieden. Wandelend langs de haven heb je zicht op de mooi gekleurde huisjes en wanneer je ervoor kiest om een van de steegjes in te duiken kom je terecht in de oude, maar nu weer bruisende wijk Le Panier. Daar laat je de drukte even achter je.

De hippe kuststad Marseille

Gelegen aan de Middellandse zee ligt de grootste handelshaven van Frankrijk, Marseille. Een bruisende, mediterrane stad waar veel te zien is en veel gebeurt. Zo huisvest Marseille onder meer de fameuze architectuur van de Franse architect Le Corbusier, wiens rauwe ‘Wooneenheid’ (Unité d’Habitation) op de Werelderfgoed lijst staat. Daarnaast kun je er slenteren door de oude straatjes en uitgebreid cultuur opsnuiven in de diverse musea. Voor een gezellig terrasje ga je naar de bruisende oude haven, Le Vieux Port. Heerlijk om daar bij een van de restaurants de dag af te sluiten. 

Gunstige ligging

Zoals gezegd, is Marseille een van de oudste steden van Frankrijk. Zo’n 600 jaar voor Christus was er al een vesting van de Grieken. En vanwege de gunstige ligging aan de Middellandse Zee, groeide de stad razendsnel uit tot een groot en belangrijk handelscentrum. Tegenwoordig zijn de sporen van de rijke geschiedenis nog goed zichtbaar. Verschillende musea en bouwwerken zoals de Basiliek Notre Dame de la Garde zijn zeker een bezoek waard. 

Geniet van de mediterraanse sfeer

Wanneer je door de straten van Marseille wandelt, voel je dat de stad meer in zijn mars heeft en dat het haar schoonheid steeds meer prijsgeeft. De prachtige boten, de haven en de gekleurde woningen zorgen voor een unieke sfeer. Wanneer je besluit om een van de smalle steegjes aan de haven in te gaan, loop je de oude wijk Le Panier in. Het ligt net achter de haven, maar het voelt als een andere wereld en je laat de drukte even ‘ver’ achter je. Het is inmiddels een hippe plek met winkeltjes, galeries en heerlijke terrasjes. Bij Les Docks vind je de oude pakhuizen en dit is de perfecte locatie om ’s avonds aan te schuiven een tafeltje bij een van de vele restaurants.

Marseille vraagt erom ontdekt te worden. 

Reis naar Marseille

Logo Doets Reizen Frankrijk

Marseille