Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Beroemdheden, zonaanbieders, liefhebbers van historisch erfgoed; je vindt ze allemaal in Saint-Tropez. Alleen de naam al trekt vele mensen van over de hele wereld. Iedereen is nieuwsgierig naar de luxe jachten in de haven, de dure auto’s die er rondrijden en de terrassen waar je de beste champagne kunt drinken. Toch draait niet alles om luxe hier, de stad biedt ook historie, oudheid en pittoreske straatjes. Ga op zaterdag- of dinsdagochtend bijvoorbeeld naar de gezellige markt van de Place de Lices, waar de prachtige producten van de Provence en de Côte d’Azur voor het grijpen liggen. En nabijgelegen dorpjes als Gassin, La Croix Valmer en Ramatuelle zijn absoluut de moeite waard voor een dagtripje.

Birgitte Bardot, de schoonheid van de stad

Eigenlijk is Saint-Tropez pas echt bekend geworden nadat jaren ’60-filmster Brigitte Bardot hier een film heeft opgenomen. In die tijd werden er zeer gewaagde beelden van haar gefilmd. Denk aan een spraakmakende naaktscene op het strand. Behalve het opnemen van gewaagde scènes, besloot Brigitte Bardot zich ook in Saint-Tropez te vestigen. En dat is toentertijd de reden geweest dat veel mensen nieuwsgierig naar de stad toekwamen. Allemaal wilden ze een glimp opvangen van de mooie actrice. Sinds die opname zijn er meer regisseurs naar Saint-Tropez gekomen en zijn er meer dan twintig films gedraaid in deze zinnelijke stad. Het strand van Pampelonne is onder de stranden van St-Tropez dan weer het állerhipst.  

Het is niet alleen maar luxe

Nadat je een kop koffie hebt gedronken op één van de gezellige terrasjes, raden we je aan om een wandeling door de stad te gaan maken. Dan kom je erachter dat Saint-Tropez niet alleen maar een uitstalkast van luxe is, maar ook een authentiek, levendig plaatsje:  met talloze gezellige straatjes, pleinen, markten en boetiekjes. Loop zeker ook naar zee! Bij Tour de Portalet heb je een mooi uitzicht over de oude stad, de zee, de zeilboten en de cruiseschepen. Een sfeervolle, historische wijk die je vervolgens zeker niet mag missen is La Ponche. Waan je even in de rust en geniet van de schattig gekleurde huisjes. Om toch je dag nog even in luxe af te sluiten, is het raadzaam een drankje te doen in het beroemde café Le Sénéquier. De prijs van een drankje is daar aan de maat, maar ach, je kunt er vanaf het terras heerlijk mensen kijken. Wie weet spot jij wel een beroemdheid!

Reis naar Saint-Tropez

Logo Doets Reizen Frankrijk

Saint-Tropez