Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

IJsland

Inside the Volcano

14 Actueel reisaanbod

Op zo’n 30 minuten buiten Reykjavik is de beroemde Thrihnukagigur vulkaan te vinden. Tijdens een excursie kun jij onder begeleiding met ervaren gidsen de vulkaan krater in. Eenmaal aangekomen in de Blafjoll Mountains ga je via een scenic hike over lava velden naar de opening van de krater. De wandeling neemt circa 40 minuten in beslag. Aangekomen in het basiskamp ga je in kleinere groepjes van 4 a 5 personen met de lift, een ijzeren open kooi, naar beneden en ga je daadwerkelijk de vulkaan in. De daling is ongeveer 120 meter en duurt ongeveer 8 minuten per keer. Vervolgens verblijf je ongeveer 30 minuten in de vulkaan, onder de grond. Mocht het zijn dat je iets langer moet wachten door drukte dan kun je genieten van een kop traditionele IJslandse soep of koffie en thee.

De Thrihnukagigur vulkaan is meer dan 4000 jaar geleden voor het laatst uitgebarsten. De magma kamer van de vulkaan bestaat uit een bijzonder schouwspel van kleuren en rotsen. De schoonheid komt zelfs op foto en video niet goed over. De enorme ruimte, de leegte en de locatie zorgen namelijk voor extra dimensie. Een absolute must tijdens jouw bezoek aan IJsland. 

Vooral de afdaling met de open lift is spectaculair. De opening van de vulkaan is relatief smal waardoor je door een soort trechter van groene, gele, rode en oranje gesteente naar een grotere ruimte zakt.
Het bijzondere aan de Thrihnukagigur vulkaan is dat deze na uitbarsting niet ingestort is (zoals eigenlijk altijd gebeurd na een uitbarsting). Daardoor kunnen we nu de enorme magma kamer bezoeken.


Onze topbestemmingen in de buurt van Inside the Volcano

Reizen in de buurt van Inside the Volcano

Logo Doets Reizen IJsland

Inside the Volcano