Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Alsof je een avonturenboek instapt, zo voelt het als je voet aan de grond zet in Noord-Noorwegen. Vergeet alles wat je kent uit de ‘gewone’ wereld en vergaap je aan steile bergpieken die patsboem uit zee oprijzen, Instagram-fähige kleurrijke vissershutjes en wonderlijke natuurfenomenen als het noorderlicht en de middernachtzon. Er zijn niet veel dingen zeker in het leven, maar reken erop dat een vakantie in Noord-Noorwegen er eentje wordt die je nooit meer zult vergeten.

Je mag de mysterieuze Poolwildernis niet missen

Noord-Noorwegen beslaat een enorm uitgestrekt gebied. Het loopt van de regio Helgeland in het zuiden tot het uiterste puntje van Europa bij de Noordkaap. Halverwege Noorwegen en de Noordpool liggen de indrukwekkende eilanden van Spitsbergen, die ook tot Noord-Noorwegen gerekend mogen worden. Als je in de gelegenheid bent, mag je deze ongerepte, mysterieuze Poolwildernis niet missen. Ver weg van alles en iedereen vind je hier een unieke fauna die je nergens anders tegenkomt, om over de duizenden ijsberen nog te zwijgen.

Vergeet je sportieve schoenen en zwembroek niet

Dit is ook het gebied waar het grootste deel van de authentieke inheemse bevolking van Noorwegen, de Sami, nog steeds woont. Verdiep je in hun eeuwenoude cultuur, geniet van de traditionele zangtradities en proef de rendierstoofpot die zij klaarmaken zoals niemand anders dat kan. Kom je in de zomer, vergeet dan je sportieve schoenen en zwembroek niet. Het is in Noord-Noorwegen fantastisch hiken, bergen beklimmen, kajakken, eilandhoppen en surfen. Ben je in de wintermaanden in dit gebied, dan is een hondensledetocht of een begeleide walvissafari een fantastische ervaring.

Het hele jaar door een goede plek voor een geweldige reis

Noord-Noorwegen is het hele jaar door een geweldige plek voor een mooie reis. Aan de kust is het klimaat relatief mild, in het binnenland kan het in de winter erg koud worden. Het gebeurt niet elk jaar, maar er worden regelmatig temperaturen van -40 graden Celsius aangetikt. In de winter heb je ook de grootste kans om het noorderlicht te zien. In de zomer, als de zon niet ondergaat, kun je genieten van de midzomernachtzon.

Bestemmingen in Noord Noorwegen

Reizen naar Noord Noorwegen

Logo Doets Reizen Noorwegen

Noord Noorwegen