Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Alsof je op de set van een film over woeste Vikingen bent beland, zo voelt het tijdens een vakantie in Nordland. Er is weinig fantasie voor nodig om je voor te stellen hoe de Noormannen op hun schepen aan kwamen varen, rakelings langs de duizenden eilandjes, om aan te leggen bij de arctische stranden en hun weg te vervolgen langs de honderden kilometers adembenemende kust. Stap in hun voetsporen en ga op avontuur in de mooie rauwe schoonheid van Nordland.

Bergen die recht uit zee komen

De toegangspoort tot de Noordpool, zo wordt Nordland genoemd. De smalle provincie wordt doormidden gesneden door de noordpoolcirkel, wat zorgt voor een gevarieerd en uitdagend landschap. Vanuit het zuiden gaat je roadtrip eerst nog door groene velden, die langzaam overgaan in meren en bossen, met nog weer verder naar het noorden bergen die recht uit zee komen. Hier is de kans groot dat je kennismaakt met de gouden middernachtzon of het magische noorderlicht, al naar gelang het seizoen waarin je je reis hebt gepland.

Paradijs voor vogelspotters

Een goed startpunt van een rondreis in Nordland is Bodø, het noordelijkste puntje van de 650 kilometer lange kustroute Kystriksveien richting Steinkjer. Maak onderweg een stop in bergsportparadijs Narvik, spot tijdens een boottripje walvissen, verwonder je over de schoonheid van de eilandengroep de Lofoten en beklim de top van de Ramnan. Helemaal in het zuiden vind je de eilandengroep Vega aan de kust van Helgeland, waar je na prachtige wandelingen langs broedplaatsen van ruim 230 vogelsoorten kunt relaxen op witte zandstranden. De belangrijkste vogelsoort is de eidereend die gekweekt wordt voor zijn veren.

Warm krijg je het hier nooit

Nordland heeft een zeeklimaat dat het hele jaar door wordt gedomineerd door een koufront. Het weer is daardoor heel veranderlijk, dus zorg altijd voor meerdere laagjes. In de zomer is 12 graden Celsius de gemiddelde piektemperatuur, in de winter is het gemiddeld 2 graden Celsius.

Logo Doets Reizen Noorwegen

Nordland