Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Het mooiste dorpje van heel Noorwegen, zo wordt Reine genoemd. En die schoonheid begint al op de weg ernaartoe, met volop haarspeldbochten langs puntige zeerotsen en een woest kolkende zee. Na elke tunnel wacht een nieuw panorama, de een nog ruiger dan de ander, maar dan ineens is daar dat schattige dorpje. Vuurrode Noorse paalwoningen steken af tegen de grillige rotspartijen, een keurig haventje met authentieke vissersbootjes strekt zich voor je uit, met een enkele otter die zijn kop piepend boven het water uitsteekt. Alsof je in een film bent beland, zo idyllisch ziet het eruit. Maar dit is echt, welkom in Reine!

De belichaming van alles wat de Lofoten magisch maakt

Op ansichtkaarten van de Lofoten is een afbeelding van het vissersdorpje Reine vaste prik. Niet voor niets, want deze plek is de belichaming van alles wat deze regio zo magisch maakt. De rauwe kustlijn, de ongerepte natuur, de krijsende meeuwen, de gastvrije bevolking, de zilte zeelucht, de karakteristieke winkels. Slechts een paar honderd mensen wonen er in Reine, maar er is een patisserietje dat je van je levensdagen niet zult vergeten. Daar zit je dan, gevoelsmatig aan het einde van de wereld, met de heerlijke geur van versgebakken taartjes in je neusgaten, het allermooiste uitzicht van de wereld uit het raam, en hopelijk het perfecte gezelschap tegenover je.

Maak een verkenningstocht in de omgeving

Ben je met een kop koffie of thee en wat lekkers bijgekomen van de avontuurlijke rit naar Reine, dan is het tijd voor een verkenningstocht in de omgeving. Net als op veel andere plekken in de Lofoten hangt er heel wat stokvis te drogen, wat er voor ons een beetje vreemd, maar ook heel fascinerend uitziet. Bewonder de steile pieken die je vanuit het dorp goed kunt zien en min of meer symbool zijn geworden voor de Lofoten. Mag het nog wat actiever, dan kun je een van de heuvels beklimmen, zodat je een nog beter uitzicht hebt over Reine en de prachtige, ongerepte omgeving. Het is de moeite van het klauteren waard.

Don’t let the sun go down on me

De Lofoten liggen binnen de noordpoolcirkel, maar het klimaat is vrij mild. De koudste maanden zijn januari en februari, wanneer het gemiddeld een paar graden onder het vriespunt is. De warmste maanden zijn in juli en augustus, dan is is de gemiddelde temperatuur rond de 12 graden Celsius. In deze maanden gaat de zon niet onder, waardoor het 24/7 licht is.

Reizen in de buurt van Reine

Logo Doets Reizen Noorwegen

Reine