Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Een onontdekte parel in Noord-Noorwegen, dat is de levendige stad Bodø. Er is in de nabije omgeving volop ruige natuur, met enorme vergezichten en steile bergtoppen, dus het avontuur ligt binnen handbereik. Maar voordat je op pad gaat, wil je misschien eerst wel een glas witte wijn drinken op de kade in de haven, waar je in de winter het noorderlicht voorbij ziet dansen. Verken de gemeenschap van lokale kunstenaars, die uitblinken in glasblazen en pottenbakken. Of ga lekker winkelen in een van de moderne winkelcentra of authentieke boetiekjes in het centrum.

Verken de eilandenarchipel op een snelle RIB

Bodø is de grootste stad van de provincie Nordland en is de perfecte uitvalsbasis voor een gevarieerde citytrip. Het stadse leven en de bijbehorende bedrijvigheid gaat hier moeiteloos samen met one-of-a-kind activiteiten in de buitenlucht. In de zomermaanden kun je hier onder de middernachtzon golfen of kajakken, de eilandenarchipel verkennen op een snelle RIB of een visje vangen in de Saltstraumen, de sterkte getijdenstroom ter wereld. In de winter zie je vanuit alle hoeken van de stad het adembenemende noorderlicht, maar het wordt extra speciaal als je het bekijkt vanaf het rustige strand of een hoge berg.

De grootste populatie zeearenden ter wereld

De stad Bodø is van zichzelf al een fantastische bestemming voor een onvergetelijke getaway, maar de prachtige omgeving tilt je reis naar een nog hoger niveau. Niet ver van de stad ligt de bergketen Børvasstindan, waar je geweldig kunt wandelen en klimmen. In het Bodømarka-bos kun je in de zomer mooi hiken, in de winter is dit een perfect skigebied. Bodø staat erom bekend dat het de grootste populatie zeearenden ter wereld heeft, de stad wordt daarom ook wel ‘de hoofdstad van de zeearend’ genoemd. Je ziet de vogels het mooist vanaf het water, als ze boven je hoofd rondcirkelen.

Een ideale temperatuur voor een actieve zomervakantie

Bodø heeft een zeeklimaat, wat zich uit in veranderlijk en vaak bewolkt weer. De zomers hebben een ideale temperatuur voor een vakantie met veel activiteiten, want het wordt overdag niet warmer dan zo’n 16 graden Celsius. In de winter daalt de temperatuur tot een paar graden onder het vriespunt. Regenen doet het in oktober het vaakst, in april valt er weinig neerslag.

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Bodø gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Noorwegen

Bodø