Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Vergeet de Seychellen of de Malediven. Als het gaat om de mooiste eilanden ter wereld, dan komen de Lofoten keer op keer als ultieme droombestemming uit de bus. De reden dat deze eilandengroep met kop en schouders boven al dat andere moois uitsteekt, is niet in één woord te vatten. De Lofoten zijn volledig ongerept, ze zijn ontzettend gevarieerd, ze hebben een rauw randje en ze zijn vreselijk fotogeniek. Alle ingrediënten zijn aanwezig om je tijdens je rondreis van de ene in de andere verbazing te laten vallen. Op een positieve manier, dat spreekt.

Dit is de perfecte plek voor onvergetelijke bergwandelingen

De hoge bergen en diepe fjorden van de Lofoten liggen boven de poolcirkel, ten zuiden van de Vesterålen eilanden. Het is de perfecte plek om onvergetelijke bergwandelingen te maken, waarbij je kunt kiezen uit routes van een paar uur tot een aantal dagen. Indrukwekkend is de tocht van Nusfjord naar Nesland, met weidse uitzichten en grillige toppen, maar ook de Hermannsdalstinden Summit is een absolute aanrader. Ben je uitgewandeld, dan kun je in dit gebied ook uitstekend klimmen, skiën, vissen, duiken, fietsen, raften op zee en zelfs surfen.

Maak kennis met de zeearend, de papegaaiduiker en de orka

Ben je op de Lofoten, dan mag een nadere kennismaking met de zeearend niet ontbreken. Het majestueuze dier is een natuurlijk onderdeel van het spektakel dat je in de Lofoten aantreft, en spot je op z’n mooist vanaf een boot. Stap op de zodiacs die je in tal van plaatjes aantreft of boek vanuit Kabelvåg een cruise en aanschouw de Lofoten vanaf het water in volle glorie. Behalve de zeearend is ook de papegaaiduiker een vaste bewoner van de Lofoten, net als allerlei soorten walvissen, de orka en de blauwe vinvis. Ook rendieren en poolvossen huppelen regelmatig voorbij.

Vergeet je bikini of zwembroek niet!

Je zou het niet verwachten boven de Poolcirkel, maar de Lofoten zijn een prima strandbestemming. In de zomer stijgt de temperatuur hier regelmatig tot 20 à 25 graden Celsius, en in deze periode schijnt de zon ook nog 24 uur per dag, dus vergeet je bikini niet. In de winter daalt de temperatuur tot een paar graden onder nul en ligt er meestal een dik pak sneeuw.

Logo Doets Reizen Noorwegen

De Lofoten