Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Dit kleine eiland biedt je de mogelijkheid om net boven de zee te slapen. Door de grote glazen ramen kan je genieten van de het uitzicht op zee en het gebied de Steigen, dit doe je vanuit het bed of vanuit comfortabele stoelen. Architect Snorre Stinessen is de ontwerper van de "Seacabins".

Op het eiland zelf vind je ook de zeecabines van het hotel. Deze zijn langs de oude stenen steiger geplaatst, twee van deze cabins liggen aan de rotsachtige noordkant van het eiland en de laatste twee eenheden boven de andere op natuurlijke richels op het terrein, met een prachtig uitzicht over de zee en de bergen. Het hoofdgebouw komt oorspronkelijk uit de 19e eeuw, maar heeft een totale make-over ondergaan, zowel van binnen als van buiten. Vroeger waren er 9 slaapkamers, nu bestaat het huis uit een grote open keuken en eetgedeelte op de eerste verdieping en een ruime bibliotheek met relaxte zitjes op de tweede verdieping. De meeste boeken in de bibliotheek zijn afkomstig uit de persoonlijke expeditiecollectie van Borges. Het dak is onlangs geopend en heeft een glazen pui naar boven om de natuur binnen te laten. Alle cabins hebben een speciaal ontworpen badkamer en keuken en Architect Snorre Stinessen is de ontwerper van deze "Seacabins:. Het ontbijt wordt geserveerd in het hoofdgebouw.

Hoe bereik je Manshausen:

  • Neem de veerboot vanuit het centrum van Bodø naar Nordskot. Het hotel zal er voor zorgen dat je door een boot uit Nordskot wordt opgehaald en de korte afstand naar Manshausen wordt gebracht. Dit is inbegrepen bij de reis.
  • De terminal voor Expres boten (geen veerboot, alleen passagiers) bevindt zich in het centrum van Bodø, naast Hotel Havet. De Expres boot vaart meestal elke dag van Bodø naar Nordskot, vervolgens naar Svolvaer (Lofoten) en keert terug. Binnen 1,5 uur ben reis je van Bodø naar Nordskot en weer terug
  • Het is ook mogelijk om van Bodø naar Nordskot te rijden, de geschatte reistijd met de auto is 3,5 uur. Volg de weg E6 van Bodø richting Narvik via Fauske. Volg de Riksvei 835 vanaf Tømmerneset en houd links aan door de 8,2 km lange Steigen-tunnel. Volg de borden richting Helnessund, maar houd rechts aan bij Fylkesvei 635 richting Nordskot. Blijf de weg volgen tot deze eindigt bij de kade. Je wordt met de boot opgehaald vanaf de kade in Nordskot.

Reizen in de buurt van Manshausen Hotel

Logo Doets Reizen Noorwegen

Manshausen Hotel