De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Het Noorse volk is dol op kunst en cultuur, wat volledig tot uiting komt in de hoofdstad Oslo. Het aanbod aan architectuur, musea, kunstwerken, parken en originele winkels is hier eindeloos, met in elke wijk z’n eigen specialiteiten. Stap op een fiets, wandel door het overzichtelijke centrum of beweeg je via het openbaar vervoer. Een citytrip naar deze kosmopolitische hub is als een oplaadsessie voor je creativiteit, met instant inspiratie gegarandeerd.

Groen doen langs de rivier of in een van de parken

Oslo is een van de snelst groeiende steden van Europa, maar dat betekent niet dat er sprake is van een volgepakte, grauwe gebouwenmassa. Integendeel: het is een en al groen wat hier de klok slaat, met een prachtige ligging tussen het water van het Oslofjord en het grote bos van Oslomarka, en de Akerselva-rivier die dwars door de stad loopt. Een aanrader is het Frogner Park, een immens openluchtmuseum met meer dan tweehonderd beelden van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland. Eyecatcher is de Monolitten, een zeventien meter hoge zuil met 121 stenen figuren uit Iddefjords-graniet.

Leer de maker van De Schreeuw beter kennen

Liefhebbers van kunst en cultuur kunnen hun hart ophalen in het Munch Museum, dat naast een groot deel van de werken van de bekende Noorse schilder Edvard Munch ook tijdelijke exposities van andere vooraanstaande Noorse en internationale kunstenaars herbergt. Vervolg je dag met een bezoek aan een van de vele galeries, shop een nieuwe outfit in een originele Scandinavische boetiek, proef de innovatieve, frisse Noorse keuken en sluit je trip af met een bezoek aan een eersteklas opera-, ballet- en theatervoorstelling. Oslo is een stad van ongekend plezier, op alle mogelijke manieren.

Het weer is het enige dat je herinnert aan Nederland

Oslo heeft een gematigd zeeklimaat, hetzelfde weertype dat we in Nederland hebben. Het is in Oslo alleen iets koeler dan bij ons, vooral in de wintermaanden. Temperaturen van een paar graden onder het vriespunt zijn in januari normaal, en er ligt vaak een lekker pak sneeuw, waardoor je in de nabije omgeving uitstekend kan wintersporten. In de zomer is het gemiddeld zo’n 20 graden Celsius, met relatief weinig neerslag.

Reizen naar Oslo