Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Het kloppend hart van Noorwegen, dat is de provincie Trøndelag. Je vindt hier het rustige, kalmere deel van Noorwegen, dat bekend staat om de enorme hoeveelheid kabbelende rivieren, kraakheldere beken en diepe meren. Vissen is hier volksactiviteit nummer één, want het wemelt van de zalm, forel, trekzalm en andere vissoorten. Maar je kunt in dit gebied ook heerlijk wandelen, fietsen, duiken en varen.

Je eet in deze regio culinaire lokale hoogstandjes

De kust van Trøndelag bestaat uit een wirwar van de mooiste eilandjes en schiereilanden. De bekendste zijn Hitra, Frøya, Sula, Vikn en Leka. Je vindt hier behalve zonaanbidders en wandelaars ook veel vissers, die de mooiste kabeljauw, zeewolf, koolvis, heek, roodbaars en zeeduivel binnen hengelen. Hadden we al gezegd dat je in deze regio van Noorwegen op je wenken wordt bediend als het gaat om de heerlijkste visgerechten? En dat niet alleen, want Trøndelag staat bekend als uitblinker op het gebied van de Scandinavische keuken. Niet voor niets wemelt het in deze streek van de restaurants met Michelinsterren.

Leer alles over de Noorse pop- en rockmuziek

Naast lekker eten kun je in Trøndelag ook heel lekker bewegen, wat een ideale combinatie is. Ga wandelen, skiën of fietsen, bijvoorbeeld over het pelgrimspad St-Olavswegen, dat je naar de prachtige Nidaros-domkerk in de levendige stad Trondheim leidt. Trondheim is de op twee na grootste stad van Noorwegen en heeft een gezellig stadscentrum met originele boetiekjes, verrassende musea en leuke bezienswaardigheden, zoals de Nidaros-domkerk en het nationale museum over Noorse pop- en rockmuziek.

De zon gaat niet op of niet onder

In het Noorse binnenland kan in de winter uitstekend worden gewintersport, met temperaturen tot ver onder het nulpunt. De beste reistijd hiervoor is februari/maart, als de zon weer opkomt. In de zomer gaat de zon niet onder en is het gemiddeld zo’n 14 graden Celsius.

Bestemmingen in Trøndelag

Reis naar Trøndelag

Logo Doets Reizen Noorwegen

Trøndelag