De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Kárášjohka of wel; Karasjok is het hart van de Sámpi (het land van de Sámi bevolking). In deze plaatst spreekt ongeveer 90% van de lokale bevolking Samisch. Het gebied herbergt ongeveer 60 duizend rendieren die grazen in de herfst en wintermaanden. Breng een bezoek aan een authentieke Sami-familie, bekijk de rendieren en luister naar de verhalen van de vroegere en huidige Sami-cultuur. Wil jij alles leren van de Sámi, dan ben je in Karasjok op de juiste plek.

In de wintermaanden is een tocht naar de bergvlakte aan te bevelen, per ski, op een slee getrokken door rendieren of husky's, of op een sneeuwscooter. Je zult na een bezoek aan Noord Noorwegen nooit het beeld vergeten van het noorderlicht dat over de winterhemel danst.

Het restaurant Storgammen is gebouwd in een grote hut gemaakt van boomstammen, berkenbarst en turf. Hier eet je heerlike tradionel gerechten  eten.

Aan de rand van Karasjok staat het moderne Samische Parlement, dat in het jaar 2000 door de Noorse koning Halald V. werd geopend. Het gebouw van het parlement heeft al diverse prijzen voor moderne architectuur gewonnen en je kunt dit gebouw op werkdagen bezichtigen.

Onze topbestemming in de buurt van Karasjok

Reis in de buurt van Karasjok

Logo Doets Reizen Noorwegen

Karasjok