Bosbranden Jasper Meer info

Alta is een goede uitvalsbasis om het noorderlicht te spotten. Je hebt het beste zicht vanuit de Altadalen-vallei, op het plateau of langs de kust. Een kanotocht door rivieren en meren is een fantastische manier om dichter bij het vogel- en dierenleven in de bosrijke omgeving van Alta te komen. In de wintermaanden kan je dit gebied verkennen per hondenslee of sneeuwscooter.

Hondenslee races

Alta is een belangrijk hondenslee-centrum en kent de langste hondenslee-race in Europa, de Finnmarksløpet. Dit is de gelegenheid van een enorm festival in de maand maart dat niet te missen is voor stadsbewoners. Voor de rest van de winter zijn er volop hondenslee-activiteiten. In de zomer is het mogelijk om een hondenkennel te bezoeken en te kijken bij trainingen.

Sami

Alta heeft een grote Sami-bevolking en de belangrijkste Sami-gebieden liggen net ten zuiden van de stad. In Maze, ongeveer 60 kilometer ten zuiden van Alta, kun je de Reindeer Sami bezoeken. Rendiersleeën zijn een rustige en milieuvriendelijke manier om de met sneeuw bedekte bossen in te trekken.