Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Pieken en dalen, daar heb je er veel van in de provincie Vestland. In de meest letterlijke zin van het woord, want je vindt hier de grootste hoeveelheid bergen van Noorwegen, twee vergletsjerde gebieden én een hele rits fjorden. Een groot deel van de streek bestaat uit een woeste, onontgonnen wildernis, wat je tijdens je rondreis het gevoel geeft dat je écht op avontuur bent. Borrelt de behoefte aan beschaving op? De kleine stad Bergen, gelegen tussen de twee grootste Noorse fjorden, is een en al charisma en knusheid.

Watervallen, fjorden en ander natuurschoon

Vestland bestaat uit 6500 eilanden aan de kust, tal van natuurreservaten en vele nationale parken. Een aanrader is nationaal park Folgefonna, huis van de gelijknamige imposante gletsjer van 214 vierkante kilometer. Maak een wandeling door het natuurschoon, breng een bezoek aan de bekende waterval Steinsdalsfossen en kijk vol bewondering naar de vele fjorden in deze streek. De grootste zijn het Hardangerfjord en het Sognefjord, die als een schild om de stad Bergen heen zijn gesitueerd.

In Bergen verzetten ze bergen

Er zijn in Vestland genoeg leuke plaatsjes waar je jezelf kunt vermaken, zoals het sfeervolle Leirvik, Odda en Voss. Maar het bekendste is Bergen, dat ook wel de stad tussen de zeven bergen wordt genoemd. De smalle geplaveide stegen leiden je langs wereldberoemde bezienswaardigheden, zoals de schattige kade met de middeleeuwse houten gebouwen in verschillende kleuren, de levendige eeuwenoude vismarkt en museum KODE, een van de grootste Scandinavische musea voor kunst, design en muziek.

Regen wordt hier gezien als iets positiefs

De stad Bergen staat erom bekend dat het er tweehonderd dagen per jaar regent. De locals zien dat niet als een nadeel. Sterker nog: ze zien het als een extra reden om het binnen zo leuk mogelijk te maken. De temperatuur is in de hele regio mild, met in de zomer zo’n 19 graden Celsius gemiddeld, en in de winter net iets onder het vriespunt.

Reizen naar Vestland

Logo Doets Reizen Noorwegen

Vestland