Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Een safaripark in Zuid-Afrika is er niets bij, zoveel wilde dieren lopen er rond in Dalarna. Zomaar in het wild opbotsen tegen een eland, wolf, lynx of beer, daarvoor hoef je niet bang te zijn. Maar de kans dat je in dit vakantiegebied minstens een van de dieren uit de Zweedse Big Five op veilige afstand tegenkomt, die is absoluut aanwezig!

Instagram-waardige meren en plaatsjes

Dalarna ligt in Midden-Zweden, op een paar uurtjes rijden van Stockholm. Het is een provincie die zich perfect leent voor een roadtrip, met lange rustige wegen, die kronkelen langs een aaneenschakeling van rijke bossen en schitterende meren. Een van de grootste trekpleisters is het Instagram-waardige Siljan Meer, met pittoreske plaatsjes als Rättvik en Leksand aan de zuidoever.

Elke plek heeft een nieuwe verrassing in petto

De natuur is in Dalarna nooit ver weg. Van ruige berggebieden, glasheldere rivieren en uitgestrekte bossen tot de hoogste waterval van Zweden. Omgeven door stilte, slechts onderbroken door het geluid van vogels, heeft elke plek een nieuwe verrassing in petto. Trek er zelf op uit of boek een gids, ga vissen, spot wildlife, fiets door de bossen, spring op een paard en geniet!

In de zomer zon, in de winter sneeuw

Voor liefhebbers van zowel kou als warmte is Dalarna de ideale vakantiebestemming, want het continentale klimaat staat garant voor relatief droge, comfortabele zomers en gure winters. Wil je wandelen, dan zijn juli en augustus goede maanden, met gemiddeld 22 graden Celsius. In de winter is het een sneeuwzekere bestemming, met witbepoederde bossen en bevroren meren.

Bestemmingen in Dalarna

Reizen naar Dalarna

Logo Doets Reizen Zweden

Dalarna