Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Slapen in een kunsttentoonstelling omringd door prachtige handgesneden kunst gemaakt van ijs en sneeuw, staat dit op jouw bucketlist? Laten we dat vakje aanvinken en een nacht doorbrengen tussen indrukwekkende ijskunsten in het Icehotel365.

Het hotel is gelegen in het hart van het kleine dorpje Jukkasjärvi, met ongeveer 900 inwoners. In de winter zijn er 55 Ice rooms, Art Suites en Deluxe Suites en in de zomer zijn er 20. Het hele jaar door zijn er zeventig warme kamers beschikbaar; 44 hotelkamers en 28 chalets. 

Het Icehotel365 is geopend in 2016 en iedere kamer in het hotel is speciaal ontworpen door verschillende kunstenaars over de hele wereld. Icehotel 365 heeft ook een prachtige ijsbar die drankjes en champagne serveert met handgemaakte glazen van ijs. De zon die het winterhotel doet smelten, is ook essentieel om Icehotel 365 constant op –5 graden te houden, aangezien de zonnestralen worden benut door zonnepanelen op het dak en direct worden omgezet in koude-energie. Jukkasjärvi heeft tussen mei en juli bijna constant daglicht, waardoor het een perfecte locatie is om een zonnecelfaciliteit van 875 m2 te runnen, waardoor het hotel steeds meer zelfvoorzienend wordt. 

Er zijn 20 Ice-Rooms in het hotel te vinden. Dit zijn de standaardkamer met ijsdecor en een bed van ijs. 'Ik wilde een gevoel van omhelzing en bescherming door het ijs creëren - een goede nachtrust voor alle gasten.' - Johan Larsson, de artiest van de standaard ijskamers. Naast deze 20 kamers heeft het hotel nog 15 Art Suites. De Art Suites zijn individueel ontworpen en vormgegeven themasuites. De artiesten, uit onder andere Kiruna, Duitsland, het Verenigde Koninkrijk of de Verenigde Staten, zijn gekozen uit meer dan tweehonderd sollicitanten en zijn uitgenodigd om de suite te maken waarin je zult slapen. Elke suite is uniek en nog nooit eerder gemaakt.

Hoe werkt het?

De temperatuur in het hotel schommelt  van -5 tot -7 C. Het hotel biedt slaapzakken in expeditiestijl die zijn getest op extreme temperaturen. Aan te raden is om een muts, warme sokken en een dunne trui te dragen. Je krijgt om 18.00 uur toegang tot je kamer, maar het verwarmde servicegebouw is bemand en 24 uur per dag geopend. Hier berg je jouw spullen op, haal je jouw slaapzak op en gebruik je de badkamer, douche en sauna.

Reizen in de buurt van Icehotel365

Logo Doets Reizen Zweden

Icehotel365