Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Wie kent niet deze wereldberoemde slogan van Pippi Langkous? Het opgewekte gevoel van vrijheid en oneindige mogelijkheden waarmee de spring-in-’t-veld al decennia betovert, is net zo tastbaar in de provincie waar haar bedenkster Astrid Lindgren vandaan komt: het idyllische Småland.

Hier wil je het liefst voor altijd blijven

Bij Småland denken de meeste mensen als eerste aan het ballenbad bij Ikea. Eén groot verschil met de gelijknamige provincie: uit het échte Småland in Zweden willen je kinderen nooit meer worden opgehaald. Peddel langs de prachtige kust, sta oog in oog met een jong elanden, hike door de dichtbegroeide bossen of beklim de heuvels. Niet voor niets is Småland dé favoriete vakantiebestemming van veel gezinnen.

Stap in de voetsporen van Pippi Langkous

Naast een bezoek aan het waterrijke gebied van Åsnen, een nacht op de Hätteboda wilderniscamping en een verkenningstocht door heerlijke kustplaatsjes als Västernik, mag een bezoek aan het Pippi Langkous-park natuurlijk niet ontbreken.  In Astrid Lindgrens Värld worden jullie zélf onderdeel van de kattenkwaadverhalen. Voor jong en oud een ervaring om nooit te vergeten, al was het maar vanwege de blije kindergezichten.

Voor als je lekker actief bezig wilt zijn

Småland heeft een ideaal klimaat voor een lekkere actieve doe-vakantie. De kans op een hittegolf is hier zo goed als uitgesloten, zelfs hartje zomer stijgt de thermometer zelden boven de 21 graden Celsius. Ideaal weer voor outdoor activiteiten! In de winter lenen de weersomstandigheden zich uitstekend voor een skivakantie, met gemiddeld een paar graden onder het vriespunt.

Bestemming in Småland

Reis naar Småland

Logo Doets Reizen Zweden

Småland