De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

​Naast de kersperiode is de Midsummer in Zweden misschien wel de grootste feestperiode van het jaar. Met Midsummer beginnen velen hun jaarlijkse vakantie van vijf weken. Verblijf daarom ook zeker in Zweden in deze periode, zodat je de sfeer van Midsummer zelf kunt ervaren!

Tijdens de zomer in Noord-Zweden wordt het een aantal dagen niet donker in de nacht. Dit wordt het middernachtlicht genoemd. En met een beetje geluk de middernachtzon. De middernachtzon betekent dat je de hele zon nog kunt zien als het klokslag middernacht is. Rond midzomer, de langste dag van het jaar, kun je de middernachtzon zelfs nog zien ten zuiden van de poolcirkel. Midsommer is altijd een vrijdag tussen 19 en 25 juni. Zweden beginnen de dag vaak met het plukken van bloemen en het maken van kransen om op de meiboom te plaatsen, wat een belangrijk onderdeel is van de vieringen.

Midzomer is normaal gesproken een gelegenheid voor grote bijeenkomsten - en om eerlijk te zijn, profiteren veel Zweden ervan om aan hun sociale verplichtingen te voldoen, zodat ze in alle rust van hun vakantie kunnen genieten. In veel gevallen komen hele families samen om dit traditionele hoogtepunt van de zomer te vieren. De 'meiboom' wordt op een open plek verhoogd en er volgen traditionele ringdansen, tot grote vreugde van de kinderen en enkele volwassenen. Tieners blijven er meestal buiten en wachten op het meer losbandige entertainment van de avond.

 Geen Midzomer zonder goed gevulde tafel met lekkernijen. Als je nu al wilt weten hoe de Zweedse zomer smaakt, kom je met de Zweedse aardbeientaart heel dichtbij de smaak van "Midsommar". 

Reizen in de buurt van Midsummer

Logo Doets Reizen Zweden

Midsummer