Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Op slechts korte afstand van Stockholm waan je jezelf in een geheel ander landschap. Ineens zit je aan de Botnisch Golf, omgeven door historische steden en idyllische scheerkusten. Hier, in het oosten van Zweden, ligt de provincie Uppsala Län, die grenst aan meerdere provincies, waaronder Stockholms Län. De perfecte mix van natuur, historie en steden zorgt ervoor dat Uppsala Län een ideale vakantiebestemming is.

Uppsala, het Cambridge van Zweden

Op slechts korte afstand van Stockholm waan je jezelf in een geheel ander landschap. Ineens zit je aan de Botnisch Golf, omgeven door historische steden en idyllische scheerkusten.  Hier, in het oosten van Zweden, ligt de provincie Uppsala Län, die grenst aan meerdere provincies, waaronder Stockholms Län. De perfecte mix van natuur, historie en steden zorgt ervoor dat Uppsala Län een ideale vakantiebestemming is. 

Hiken langs de archipel of een stuk over de pelgrimsroute

Wanneer je eenmaal  in Uppsala Län bent gearriveerd, word je meegezogen in de historische vibe. In het lieflijke plaatsje Gimo is nog veel terug te vinden over het bloeiende ijzertijdperk. Zoek je liever de rust op? Dan is de schitterende scherenkust zo om de hoek, waarbij wateractiviteiten als kanoën of suppen niet mag ontbreken. Ben je een fanatieke wandelaar en houd je van geschiedenis, ook dan kun je je hart ophalen. Door de provincie Uppsala Län loopt een deel van de pelgrimsroute die door St. Olov is doorkruist van Åbo in Finland naar Trondheim in Noorwegen. 

Zon in de zomer, sneeuw in de winter

Uppsala Län wordt gekenmerkt door een typisch landklimaat. Zo zijn de zomers comfortabel, met vrij weinig neerslag en fijne temperaturen van gemiddeld 22 graden Celsius. Ideaal voor water- en wandelactiviteiten. Daarentegen zijn de winters juist guur, met besneeuwde bospaden en een gemiddelde temperatuur van -2 graden Celsius.

Bestemmingen in Uppsala Län

Reizen naar Uppsala Län

Logo Doets Reizen Zweden

Uppsala Län