Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Kaasliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Västerbotten. Deze provincie is wereldberoemd door z’n eigen gelijknamige kaas, een harde soort met kleine gaatjes en een korrelstructuur. Heerlijk bij de borrel of de lunch, na een mooie wandeling langs de vele hoge bergen, diepe bossen en machtige rivieren in deze streek.

Ontdek de ruige natuur, inclusief wilde dieren

De locals hebben het bij alles boven Stockholm over ‘Northland’. Dat zeggen ze met trots, want deze Zweedse gebieden staan bekend als rauw en ruig, met de prachtige regio Västerbotten als grootste trekpleister. Je hebt hier overal om je heen ongerepte natuur, inclusief wilde dieren als elanden, rendieren en zelfs beren, maar ook het comfort van het comfortabele stadsleven aan de kust.

Lekker shoppen en uit eten gaan

Västerbotten ligt in Zweeds Lapland, wat betekent dat dit een perfecte plek is om kennis te maken met de Samische cultuur en tradities. Geniet tijdens je rondreis van spectaculaire natuurfenomenen als de Middernachtzon of jaag op het Noorderlicht. Lekker shoppen en uit eten gaan doe je in Umeå de grootste stad van Västerbotten, waar een groot deel van de inwoners student is. Je vindt hier overal gezellige cafeetjes, restaurants en winkels.

In de zomer zijn de dagen lang en de nachten kort.

Je regenjas kun je thuislaten, want het noorden van Zweden behoort tot een van de droogste gebieden van Europa. Van december tot april is er grote kans op sneeuw, vaak valt het zelfs al wat eerder, in de zomer zijn de dagen lang en veelal zonnig, met een gemiddelde temperatuur van zo’n 15 graden Celsius.

Bestemming in Västerbotten

Doets Reizen advies

Wij hebben op dit moment op onze website geen reizen die naar Västerbotten gaan.

Neem contact met ons op voor meer reismogelijkheden of een volledig op maat gemaakte reis.

Logo Doets Reizen Zweden

Västerbotten