Bosbranden Jasper Meer info

Beste reistijd Zweden

In welke periode kan je het beste naar Zweden reizen? Dat is natuurlijk volledig afhankelijk van jouw wensen en verwachtingen van een vakantie naar Zweden. Reis je naar Zweden om het noorderlicht te zien? Of wil je de middernachtzon in Zweden meemaken? Ben je op zoek naar de meest rustige reisperiode of vind je de temperatuur het belangrijkste? Wij beschrijven voor jou hieronder per seizoen de belangrijkste dingen die je moet weten, zodat jij zelf kan bepalen welk seizoen voor jou het meest geschikt is.

Het klimaat in Zweden

Een van de belangrijkste factoren om de beste reistijd te bepalen is het klimaat van Zweden. Doordat Zweden beschikt over een gigantische oppervlakte verschilt het klimaat in het noorden van Zweden met het klimaat in het zuiden van Zweden. Over het algemeen geldt: hoe noordelijker je reist, hoe koeler het klimaat wordt. Het centrale gedeelte van Zweden kenmerkt zich door relatief hoge temperaturen in de zomer en milde winters, terwijl in het noorden de winter heel streng kunnen zijn. Iets wat dan ook niet weg te denken is uit het winterse straatbeeld van Zweden is sneeuw! Ideaal voor het ondernemen van winterse activiteiten zoals wintersporten, het besturen van een sneeuwscooter of hondenslee. Één ding is in ieder geval zeker: elk seizoen heeft zijn eigen charme.

Zweden - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Rondreis Zweden

Lente in Zweden

De lente is een fantastische tijd om op vakantie naar Zweden te gaan. In deze periode zijn de dagen weer wat langer dan in de winter, wat vaak gepaard gaat met veel zonuren. In de avonden koelt het over het algemeen wel af. De Zweden zelf trekken er in de lente massaal weer op uit, maar qua toeristen is deze periode nog relatief rustig. Niet alleen de temperaturen stijgen, maar ook de natuur komt weer volledig tot leven. Naast bloeiende planten en bloemen, kom je in de lente ook veel jonge dieren tegen in de natuur!

Skåne - Doets Reizen - Vakantie Zweden - Credits Måns Fornander & Visit Sweden

Zomer in Zweden

Wie de temperatuur in Zweden de belangrijkste factor vindt bij het bepalen van de beste reistijd naar Zweden moet absoluut voor de zomer kiezen. Dankzij de aangename temperaturen en het vele daglicht in de zomer haal jij het maximale uit je dag. De zomer is tevens het seizoen, samen met een korte periode in de lente, waarin de zon in het noorden van Zweden helemaal niet onder gaat! Dit fenomeen staat ook wel bekend als middernachtzon. Ook in de zomer staat de Zweedse natuur in volle bloei en geniet jij van lange dagen, maar ook avonden in de schone en frisse buitenlucht.

Herfst in Zweden

Het meest bijzondere aan de herfst in Zweden zijn de vele bijzondere herfstkleuren die overal terug te vinden zijn. De vogels zijn ontzettend actief in dit seizoen, de blaadjes vallen langzaam van de bomen en je kunt uren wandelen zonder ook maar iemand tegen te komen. Wel kom je in de bossen diverse soorten bessen, bramen, frambozen en paddenstoelen tegen, waarvan jij niet wist dat deze bestonden. De herfst zorgt altijd voor de meest bijzondere natuurfoto's en is het ideale seizoen voor natuurliefhebbers. Ook maak je in de herfst kans om kennis te maken met een bijzonder natuurfenomeen, namelijk het noorderlicht. Mocht je er voor kiezen om in de herfst naar Zweden te reizen, vergeet dan niet om je camera mee te nemen.

Elske Doets in Zweden - Treehotel Zweden - Treehotel Sweden - Treehotel - Vakantie Zweden - Doets Reizen

Winter in Zweden

Wie zegt dat de winter geen geschikte reistijd is om naar Zweden op vakantie te gaan heeft het absoluut mis. Het besneeuwde landschap in Zweden creëert, ondanks de koud, een ontzettend warme sfeer! Het winterlandschap in Zweden is werkelijk waar adembenemend en zorgt voor unieke uitzichten. Een Zweedse Fika beleef je in de winter nog intenser. Zweden biedt alle ingrediënten voor een unieke winterervaring. Skiën vanaf goed besneeuwde bergen, schaatsen over bevroren meren of met een sneeuwscooter op zoek naar het noorderlicht. Het is allemaal mogelijk in de winter in Zweden!


Winter Stockholm - Doets Reizen - Vakantie in Zweden - Credit Visit Sweden

Uitgelichte reizen