Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Alsof je de eerste reiziger bent die het gebied betreedt. Zo voelt het in uitgestrekt Zuid-Zweden, een Scandinavische parel die nog relatief onbekend is bij het grote publiek. Onterecht, want er is hier genoeg te beleven om elke vakantiedag van vroeg tot laat te vullen. Wandel je voeten moe in de adembenemende natuur, rol je handdoek uit op hagelwitte stranden en shop je portemonnee leeg in hip Malmö.

Alsof je op een Caribisch eiland bent

Waar het noorden van Zweden ruig en ontgonnen is, met volop outdoor avontuur en wilde dieren, voelt het zuiden laid-back en ontspannen. Aan de kust is het net alsof je aan de Rivièra bent, met weidse stranden, hoge duinen en gekleurde badhokjes. Sandhammaren is met z’n witzachte zand een van de mooiste stranden, het schiereiland van Skåne heeft patent op de meest trendy strandtenten, het strand bij Malmö is populair onder surfers. Tip: op de 50 meter lange pier vind je een badhuis waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben.

Maak een roadtrip langs al het moois

Wie klaar is met zonnebaden, hoeft zich niet te vervelen. Zuid-Zweden leent zich uitstekend voor een roadtrip langs de scherenkust van Bohuslän, de archipelago van Östergötland, de eilanden Öland en Gotland en de bezienswaardigheden van Skåne en Småland. In het binnenland kom je terecht in uitgestrekte bossen en prachtige natuurparken, met hier en daar kleine dorpjes en wat grotere steden. De historische stadjes Göteberg en Malmö mag je eigenlijk niet missen: typisch Zweeds en ontzettend fotogeniek. Vergeet niet om over de Öresundbrug te rijden, die liefhebbers zullen herkennen uit de hitserie The Bridge.

Wat meer regen, maar ook een langere zomer

Zuid-Zweden heeft een duidelijk zeeklimaat, wat betekent dat er wat regen valt dan in de rest van het land. Dit deel van Zweden heeft ook meer zomermaanden, vier à vijf, waarop het overdag gemiddeld 19-22 graden Celsius is. In de winter daalt de temperatuur regelmatig tot onder het vriespunt, maar sneeuw blijft meestal niet lang liggen. 

Reizen naar Zuid Zweden

Logo Doets Reizen Zweden

Zuid Zweden