Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

CanaDream informatie

CAMPERS VAN CANADREAM

Doets Reizen verhuurt de volgende CanaDream campermodellen in Canada:

Bekijk hier de camperspecificaties van CanaDream of ga direct aan de slag in de Online Camper Maatwerk Tool.

Handige pagina's over CanaDream en camperreizen in Canada

INBEGREPEN BIJ DE HUURPRIJS

 • Basis verzekering inclusief CDW, LDW en VIP verzekering
 • Preparation Fee
 • 24/7 on-road support

UITRUSTINGEN VAN CANADREAM

CanaDream biedt tegen betaling per persoon een gecombineerde camper- en persoonlijke uitrusting welke voorziet in handige benodigdheden voor algemeen gebruik en voor persoonlijk gebruik. Deze Kitchen Kit bestaat uit de volgende onderdelen: 

 • Keuken: pannenset, waterkoker, kom, koffiezetapparaat, theepot, vergiet, blikopener, snijplank, ovenschaal, dunschiller, garde, spatel, schilmesje, broodmes, maatbeker, spatel, afwasmiddel, schaar en twee theedoeken;

 • Maaltijden: flessenopener, opscheplepels, onderzetter, borden, soepkom, mok, bestek, vleesmes, soeplepel, drinkglas;

 • Voor algemeen gebruik: één rol toiletpapier, schaar, één paar rubberen handschoenen, emmer, stoffer en blik, zaklamp, kledinghangers, aansteker, deurmat en schroevendraaier. 

De persoonlijke uitrusting (Linnen Kit) bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Voor gebruik in de slaapkamer: laken, deken, kussen met hoes en kussensloop;
 • Voor gebruik in de badkamer: washandjes, bandhanddoeken en handdoeken.

Ons advies: neem van huis uit wat extra handdoeken en washandjes mee. Altijd handig om te hebben!

PREPARATION FEE VAN CANADREAM

De preparation fee is bij CanaDream al bij de huurprijs inbegrepen. Deze houdt in dat de camper zowel van binnen als buiten helemaal spic en span aan jou wordt overhandigd. Bij de preparation fee zijn tevens de volgende onderdelen en diensten inbegrepen:

 • Eerste volle tank propaangas;
 • Eerste tank drinkwater;
 • Eerste set toiletchemicaliën voor het schoonhouden van de wc in de camper (deze dien je tijdens je reis zelf aan te vullen).

GENERATOR VAN CANADREAM

Met de generator in de camper kun je stroom opwekken op plekken waar geen aansluitingen op elektriciteit aanwezig zijn. Als je gebruik maakt van de generator, dan betaal je ter plaatse tijdens het inleveren van de camper CA$3,50 per uur.

TRANSFERS VAN CANADREAM

CanaDream biedt geen transferservice aan. Je dient op eigen gelegenheid naar het verhuurstation te komen. 

DROP OFF KOSTEN VAN CANADREAM

CanaDream berekent bij boeking de drop off kosten als je de camper ergens anders inlevert dan waar je deze hebt opgehaald. De minimum huurperiode voor one way camperhuur is 7 huurdagen. One way camperhuur is niet beschikbaar van en naar de CanaDream locatie in Edmonton.

TAX EN LOKALE TOESLAGEN VAN CANADREAM

Lokale belastingen worden bij alle diensten van CanaDream opgeteld en worden bepaald op basis van de bestemming waar je de camper ophaalt. 

DE BORGSOM VAN CANADREAM

CanaDream verlangt een borgsom van CA$ 1750,-. Deze borgsom dien je te garanderen middels een creditcard. Het is niet mogelijk de borgsom op een andere wijze dan met een creditcard te garanderen. Houd er rekening mee dat het bedrag voor de borgsom van de creditcard van de hoofdbestuurder wordt afgeschreven en pas na inlevering van de camper (indien de camper schadevrij, schoon en op tijd wordt ingeleverd) terug wordt gestort op de creditcard. Je kunt dit bedrag dus niet gebruiken tijdens jouw reis. Het kan daarom verstandig zijn om de bestedingslimiet van de creditcard tijdelijk te verhogen of om een tweede creditcard mee te nemen. Houd er rekening mee dat het terugstorten van de borgsom op de creditcard door de verhuurder enige tijd in beslag kan nemen en dat er koersverschillen in jouw voor- of nadeel kunnen optreden.

OPTIONEEL BIJ TE BOEKEN BIJ CANADREAM

 • Tuinstoel: CA$ 14,- per stuk                           
 • Baby stoeltje*: CA$ 60,- per stuk                 
  *Pasgeborene – 1 jaar oud: infant seat
  1 jaar oud – 9 jaar oud: child seat
  9 jaar oud – 12 jaar oud: booster seat        
 • Fietsenrek*: CA$ 75,- per stuk                       
  *CanaDream biedt geen fietsen aan, deze dien je elders te huren. Het fietsenrek is geschikt voor 4 fietsen en kan alleen worden geplaatst op de SVC, MH-C, MH-A, MH-B of MH-X camper.                  
 • Toaster: CA$ 14,- per stuk
 • Koffiezetapparaat (Nespresso Essenza apparaat inclusief 20 koffie pads): CA$ 45,- per stuk
 • Reizen in USA: CA$ 100,-                                                   

Indien je gebruik wilt maken van de bovenstaande artikelen, dan dien je dat direct bij boeking aan te geven. De beschikbaarheid blijft echter onder voorbehoud en de kosten en tax betaal je pas ter plaatse.

CanaDream kan jou tijdens het ophalen van de camper nog diverse service pakketten aanbieden, genaamd Gold Special en Platinum Special. Deze pakketten omvatten onder andere extra dekkingen voor glasschade en extra toiletchemicaliën voor gebruik tijdens jouw camperhuur. De exacte samenstelling en kosten van de service pakketten overlegt CanaDream met jou ter plaatse en je bent niet verplicht om deze service pakketten bij te boeken.

Solis Wifi portable hub à van te voren bij te boeken voor een vaste prijs per camper

De Solis hotspot is een apparaatje zo groot als een hockey puck en kan dus overal gemakkelijk mee naartoe worden genomen. De internet hotspot is geschikt voor verbindingen met maximaal tien apparaten. Toegang tot social media kanalen en streamingsdiensten als Netflix en Amzon is allemaal mogelijk. De Solis hotspot bevat een vaste prijs, welke van te voren via ons geboekt en betaald kan worden. Let op: 500 MB data is inbegrepen, maar de overige data dien je zelf te kopen via de serviceprovider Telus. Via deze website kun je zien wat de kosten zij voor data. Voor het kopen van data en het activeren van de Solis hotspot dien je de Solis app te downloaden. De hotspot werkt via een cellulair netwerk, om deze reden zijn wij, en CanaDream, dan ook niet aansprakelijk voor problemen met de verbinding.

Informatie over data gebruik: met het streamen van onder andere Netflix, Youtube en Amazon Prime verbruik je veel data. Voor het streamen van een Netflix serie of film verbruik je gemiddeld 1GB data. 

De campers van CanaDream zijn allen uitgerust met een zonnescherm, echter doordat de campers weer verkocht worden is het niet toegestaan om het zonnescherm te gebruiken. 

HET OPHALEN VAN DE CANADREAM CAMPER 

CanaDream overhandigt de camper doorgaans tussen 13:00 uur en 16:00 uur. De exacte ophaaltijd geef je door via het online check-in formulier. Het is ook mogelijk om een CanaDream Early Pick up service te boeken. Je haalt de camper dan op tussen 10:00 uur en 12:45 uur, zodat je eerder kunt beginnen aan jouw camperavontuur. De kosten voor de CanaDream Early Pick up service bedragen $75,- als vast bedrag per camper. Deze service kan niet van te voren worden geboekt. Dit dien je zelf te doen tijdens het online inchecken. Het ophalen van de camper duurt ongeveer 30 minuten, mits je online al hebt ingecheckt. 

Het is belangrijk om voor het ophalen van de camper de online check-in te hebben gedaan. Dit kan via https://www.canadream.com/onli... Voor het inchecken heb je de achternaam van de hoofdbestuurder, je boekingsnummer (te vinden op je voucher), pick up locatie en pick up datum nodig. De check-in is vijf dagen voor de pick up datum geopend. Op het moment dat de check-in geopend is, ontvang je een email van CanaDream. De online check-in bestaat uit 10 stappen en neemt ongeveer één uur in beslag. Via de online check-in is het naast de vragen ook mogelijk om een demo video van de camper te bekijken. De ophaaltijd en eventuele extra’s kunnen ook doorgegeven worden en de borg kan alvast betaald worden. Door middel van de online check-in hoeven er geen formulieren meer ingevuld te worden op de ophaaldag. Dit scheelt veel tijd en je zorgt voor meer rijplezier!  

HET INLEVEREN VAN DE CANADREAM CAMPER

Het inleveren van de camper dient plaats te vinden tussen 08:00 en 10:00 uur. De exacte inlevertijd geef je door via het online check-in formulier. Je kunt een CanaDream Late Drop Off service boeken, waarmee je de camper tot uiterlijk 15:00 uur kunt inleveren! De kosten voor de CanaDream Late Drop off service bedragen $75 per uur (dus voor inleveren tussen 10:00 en 11:00 uur betaal je $75,- en tussen 11:00 en 12:00 uur betaal je $150,- enz.). Deze service kan niet van te voren worden geboekt. Dit dien je zelf te doen tijdens het online inchecken.

Het is raadzaam om de laatste nacht op een camping door te brengen in de buurt van het verhuurstation, zodat je niet in de knel komt qua tijd. Als je de camper ongevraagd later inlevert dan de gecontracteerde inlevertijd, dan zal CanaDream CA$ 150,- per uur in rekening brengen. Er worden altijd volle uren in rekening gebracht. 

OVERIGE VOORWAARDEN INLEVEREN CAMPER

In het kort gezegd: CanaDream verwacht dat je de camper terugbrengt in dezelfde staat als waarin je de camper in ontvangst nam. De brandstoftank dient even vol te zijn als tijdens het ophaalmoment, de afvalwaterreservoirs dienen geleegd te zijn, de binnenzijde dient spic en span schoon te zijn en uiteraard dient de camper zonder schades aan binnen- en buitenzijde ingeleverd te worden. Indien je niet aan bovenstaande punten voldoet, heeft CanaDream het recht om jou extra kosten in rekening te brengen.

VERHUURSTATIONS, WELKE DAGEN GEOPEND OF GESLOTEN?

CanaDream is doorgaans van maandag t/m zondag geopend.

Uitzonderingen: Alle CanaDream verhuurstations zijn op zondag gesloten in de periode vanaf 1 april t/m 30 april 2024 en in de periode vanaf 1 oktober t/m 31 oktober 2024. Echter, op aanvraag kun je tijdens deze periodes tegen betaling van een toeslag alsnog de camper ophalen en / of inleveren op een zondag. Je hoeft geen toeslag te betalen als je de camper in Vancouver, Calgary, Whitehorse, Toronto, Montreal of Halifax wilt ophalen en/of inleveren op een zondag in de periode vanaf 1 mei t/m 30 september 2024.

Op de volgende dagen zijn alle verhuurstations van CanaDream gesloten:

- Maandag 14 oktober 2024. 

OPENINGSTIJDEN VAN DE VERHUURSTATIONS CANADREAM

De openingstijden van de CanaDream stations in 2024 zijn als volgt:

 • In de zomer: maandag t/m zondag geopend van 08:00 uur t/m 18:00 uur in periode vanaf 1 mei t/m 30 september 2024. Dit geldt voor alle locaties behalve Whitehorse.
 • In de winter: maandag t/m zaterdag geopend van 09:00 uur t/m 16:00 uur in de periode van 1 april t/m 30 april 2024 en in de periode vanaf 1 oktober t/m 31 oktober 2024. Dit geldt voor Calgary, Vancouver en Toronto. 
 • In de winter: maandag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur t/m 16:00 uur in de periode van 1 april t/m 30 april 2024 en in de periode vanaf 1 oktober t/m 31 oktober 2024. Dit geldt voor Edmonton. 
 • In de winter: maandag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur t/m 16:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur t/m 14:30 uur in de periode van 1 april t/m 30 april 2024 en in de periode vanaf 1 oktober t/m 31 oktober 2024. Dit geldt voor Montreal en Halifax. 

De Whitehorse locatie hanteert andere openingstijden, namelijk:

 • Van 13 mei t/m 27 september 2024, geopend van maandag t/m zondag 08:00-17:00.
 • Van 28 september t/m 31 oktober 2024 gesloten.                           

EXTRA BESTUURDERS EN MINIMUM LEEFTIJD

De minimum leeftijd is 21 jaar. Meerdere bestuurders zijn toegestaan. Extra bestuurders kun je bij het verhuurstation van CanaDream laten bijschrijven op het verhuurcontract. Extra chauffeurs dienen aan CanaDream ter plaatse een toeslag te betalen van CA$ 5,- per huurdag. 

RIJBEWIJS EN CREDITCARD

Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Belangrijk: de hoofdbestuurder van de camper dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard welke hij of zij ter plaatse kan laten zien aan de camperverhuurder en welke op zijn of haar naam staat. Zorg er voor dat de bestedingslimiet op de creditcard voldoende is om de borgsom voor de camper te dekken. Let op: prepaid creditcards zijn hierbij geen geldig betaalmiddel!

ROOKBELEID VAN CANADREAM

Roken in de campers van CanaDream is niet toegestaan. Indien je toch rookt in de camper, dan wordt bij inlevering van de camper een boete van CA$ 500,- berekend.  

HUISDIERENBELEID VAN CANADREAM

Huisdieren zijn toegestaan in de campers van CanaDream tegen een betaling van CA$ 350,- per camper. Wel belangrijk dat het meenemen van een huisdier ruim van te voren wordt doorgegeven. Wanneer blijkt dat het huisdier bij het inleveren van de camper schade of vervuiling heeft achterlaten, dan kan er ter plaatse een cleaning fee berekend worden. 

WAAR MAG JE NIET RIJDEN MET DE CAMPER?

Je mag niet rijden met de camper op de volgende plaatsen of in de volgende gebieden:

 • Mexico.
 • Dalton, Eagle en Denali Highway, Alaska (ten noorden van Fairbanks).
 • McCarthy Road tussen Chitina en McCarthy in Alaska.
 • Dempster Highway, Yukon (tussen 15 september en 15 mei).
 • North Canol Highway, Yukon.
 • Northway Road (Off AK-2) to Northway.
 • Jabesna Road (Off AK0-1) to Nabesna.
 • Highway 500 from Goose Bay to Labrador City.
 • Highway 389 from Labrador City to Baie Comeau.
 • Highway 510 from Red Bay to Happy Valley Goose Bay
 • Highway 167 north of La Doré.
 • Highway 109 en Baie James Road in Quebec.
 • Eiland St. Pierre & Miquelon (de kust van Newfoundland).
 • Alle wegen of gebieden die door CanaDream worden aangewezen tijdens het in ontvangst nemen van de camper.
 • Parkeren in Montreal en Ottawa is verboden. In geval van diefstal in deze plaatsen, ben je verantwoordelijk voor het betalen van een bedrag van CA$ 7500,-. Wij raden je aan om de camper op de camping te laten staan en met het openbaar vervoer of met een taxi naar deze steden te reizen. 
 • Burning Man Festival in Nevada.

WAAR MAG JE WEL RIJDEN MET DE CAMPER?

 • Alle provincies van Canada *
 • Alle staten van de USA **
  * Zie vorige en volgende rubriek voor details.
  ** Zie vorige rubriek. Als je met de camper de USA bezoekt, dan dien je CA$ 100,- ter plaatse te betalen. 

AFWIJKENDE ANNULERINGS- EN WIJZIGINGSVOORWAARDEN

De annulerings- en wijzigingsvoorwaarden van CanaDream zijn afwijkend van de ANVR voorwaarden en luiden als volgt:

 • Annuleren tot 60 dagen voor vertrek: 15% van alle vooraf geboekte CanaDream diensten (minimale kosten: €100,-).
 • Annuleren vanaf 59 dagen tot de 30e dag voor vertrek: 20% van alle vooraf geboekte CanaDream diensten + one-way fee (minimale kosten: €250,-).
 • Annuleren vanaf 29 dagen tot de 15e dag voor vertrek: 50% van alle vooraf geboekte CanaDream diensten + one-way fee (minimale kosten: €500,-).
 • Annuleren vanaf 14 dagen voor vertrek t/m annuleren op de dag van vertrek of later of bij no-show: 100% van alle vooraf geboekte CanaDream diensten + one-way fee en surchages (indien aangevraagd).

Het wijzigen van je boeking brengt ook kosten met zich mee. Indien het volgende wijzigt, zal CanaDream de hoogste flextarief doorberekenen:

 • Wijzigen van campertype
 • Wijzigen van ophaallocatie
 • Wijzigen van inleverlocatie
 • Wijzigen van ophaaldatum (exclusief boekingsverlenging)
 • Wijzigen van inleverdatum (exclusief boekingsverlenging)

De kosten die hierbij worden gerekend zijn bij 15 dagen of meer voor vertrek €50,- en eventuele verhoging van camperkosten en bij 14 dagen voor vertrek: 100% van alle vooraf geboekte CanaDream diensten en eventuele verhoging van camperkosten. Daarnaast zal Doets Reizen ook wijzigingskosten + nieuwe nota kosten doorberekenen. 

REIZEN MET DE CAMPER TIJDENS VORSTPERIODES

Als je de camper ophaalt tijdens een vorstperiode, dan heeft CanaDream alle campers winterklaar gemaakt. Dit proces wordt ook wel “winterizen” genoemd, wat inhoudt dat de camperverhuurder het gehele watersysteem van de camper heeft gedraineerd en heeft doorgespoeld met een speciale antivriesvloeistof voor campers. Dit heeft CanaDream gedaan om vorstschade aan het watersysteem van de campers te voorkomen. Als de camper winterklaar is gemaakt, dan kun je het watersysteem van de camper niet gebruiken zolang je met het voertuig reist in temperaturen onder het vriespunt. Als je jezelf bevindt in temperaturen boven het vriespunt, dan kun je de camper laten “de-winterizen” om het watersysteem te kunnen gebruiken. Let op: je bent tijdens je huur verplicht om de camper winterklaar te maken zodra je te maken krijgt met vorstperiodes. Deze regel geldt tot en met de inleverdag. De kosten voor het winterklaar maken en voor het “de-winterizen” zijn voor eigen rekening. Daarnaast is het mogelijk dat een aantal campings/wegen tijdens de winterperiode al of nog gesloten zijn.

HET CAMPERTYPE DAT JE TER PLAATSE ONTVANGT

CanaDream en Doets Reizen doen hun uiterste best om het door jou geboekte campertype voor jou te bevestigen en veilig te stellen. Hoewel de kans zeer klein is, kan het voorkomen dat je ter plaatse vanwege onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt dan het campertype dat je hebt geboekt. Je zult niet nabelast worden indien je ter plaatse door onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt. Eventuele meerkosten voor bijvoorbeeld brandstofverbruik, campingplaatsen en / of ferryovertochten worden niet vergoed.

Bekijk hier alle voorwaarden van CanaDream en Doets Reizen.