Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!

Fogo island Inn

Fogo Island Inn is een bijzonder hotel op een special eiland in New Foundland. Het luxe hotel is ontworpen door Todd Saunders en heeft een opvallende uiterlijk waarbij subtiele links worden gemaakt met de omgeving. Een verblijf in dit luxehotel tijdens een autovakantie in Canada is een bijzondere ervaring. Naast het hotel zijn er op het eiland verschillende kunststudio's te vinden die je mag bezoeken. Fogo Island Inn boeken? Doets Reizen is de officiele Nederlandse partner van dit bijzondere hotel. Diverse medewerkers hebben al een bezoek gebracht aan deze bijzondere accommodatie en kunnen jou persoonlijk advies geven over de mogelijkheden.

Bekijk de video

Elske Doets over Fogo Island

Fogo Island Newfoundland, letterlijk vuur eiland. Een plek waar mensen heengaan om verbintenis te maken. Die verbintenis kan van alles zijn. Het oneindige van de Oceaan. Het kneuterige dorpsleven met kleurige houten huizen met waslijnen gevuld met bontgekleurde was. De grotesk genoemde ‘stages’ waar de vissers vroeger hun buit binnenhaalden. Stages zijn krakkemikkige schuurtjes op palen waarnaar de luxueuze Fogo Island Inn architectonisch is geïnspireerd. Deze sociale onderneming zorgt ervoor dat de lokale bevolking een nieuwe invulling heeft na het wegvallen van de visserij. Toch voelt het bijna unheimisch dat de inwoners, die allemaal op elkaar lijken te lijken, nu hun speeltuin tijdelijk delen met rijke passanten. Lichte argwaan, bonkige verlegenheid en onhandigheid is hun gastvrijheid. Rijkdom delen daar gaat het hierom. Rijkdom een verbinding te mogen hebben met natuur. Puur, ruig en leeg. Of juist vol. Vol prachtige details die ertoe doen. Je zintuigen openen voor deze prikkels is geen strijd maar een genot. Tot slot blijft over het ongrijpbare van de voorbij drijvende ijsbergen, die zoveel niet laten zien. Lees verder

Fogo Island Inn - Newfoundland & Labrador - Canada - Doets Reizen

Over Fogo Island Inn

De Inn heeft een bijzonder verhaal. Hij maakt deel uit van een sociaal-economisch plan van de Shorefast Foundation, om de toekomst van het eilandje Fogo wat rooskleuriger te maken. Er was daar namelijk een enorme leegloop gaande bij gebrek aan werk en toekomstperspectief, en dat wil de stichting stoppen. Zita Cobb, de initiatiefneemster, is geboren op het eiland als enige meisje in een gezin met zes broers. Ze groeide op in een heel eenvoudig huis, zonder water of stroom. Haar broers werden na hun negende allemaal van school gehaald om hun vader te helpen bij het vissen, maar Zita mocht doorleren en ging zelfs studeren. Inmiddels heeft ze het geschopt tot een van de meest succesvolle zakenvrouwen van Canada. Lees verder

Fogo Island Inn - Newfoundland & Labrador - Canada - Doets Reizen

Art Studio's

Proef de essentie van Newfoundland door een verblijf in de bijzondere 5 sterrenhotel Fogo Island Inn. Het is de ideale locatie om helemaal tot rust te komen en te genieten.Tijdens je bezoek aan Fogo Island kun je naast het relaxen ook genieten van leuke activiteiten. Wij hebben ons laten rondleiden door een local. Wij kregen alle hoogtepunten van het eiland te zien. Bijvoorbeeld de zes studio's, de zandstranden (uniek in Newfoundland) en gingen de enige berg van het eiland op. Ook bezochten wij de kleine dorpjes om zo contact te krijgen met de lokale bevolking. De verhalen waren indrukwekkend en bijna onwerkelijk voor ons. Als het seizoen er naar is kun je ook via een bootexcursie opzoek gaan naar de ijsbergen. Adembenemend mooi om deze van dichtbij te zien vanaf het water. Als je muisstil bent, hoor je het ijs kraken. Het zien van gigantische ijsschotsen werkte rustgevend maar bracht ook de nodige opwinding. Je kunt ook een nog verder gelegen eilandje bezoeken per boot. Hier zijn geen wegen te vinden! De kleurrijke houten huisjes versieren het eiland en nog altijd leven hier mensen, generaties lang. De conclusie die wij trekken: zoek je iets unieks? Dan is deze reis gegarandeerd een toevoeging aan je reiservaringen. Het heeft op ons diepe indruk gemaakt en hebben grote emotie gekregen voor het eiland maar ook het hotel. Er zijn talloze art-studio's op het eiland te vinden. De ene nog mooier dan de ander. Iedere studio is gebouwd in dezelfde stijl als Fogo Island Inn en zijn ontworpen door architect Todd Saunders.

Long Studio - Fogo Island - Newfoundland & Labrador - Canada - Doets Reizen

Ik wil advies over Fogo Island Inn

Doets Reizen neemt graag contact met jou op. Wij beantwoorden jouw vragen en stellen graag een reis op maat samen die volledig voldoet aan jouw wensen en verwachtingen.

Uitgelichte reizen