De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer
Overzicht

Doets Atlantic Favorites

1 Beoordeling
 • 18 dagen

De rustige omgeving van Atlantisch Canada in combinatie met een meerdaags verblijf in Gros Morne National Park & Fogo Island maken van deze reis de ultieme Doets Deep Desires in het Oosten van Canada! Atlantisch Canada is ontzettend groot, maar met deze autorondreis zie jij toch veel van onze favoriete plekken. Zo rijd je onder andere door Nova Scotia met haar prachtige Cape Breton National Park en maak je per ferrycruise de oversteek naar Newfoundland, een eiland vol hoogtepunten! Tevens maak je kennis met Gros Morne National Park, het Hawaii van Canada. Deze reis is inclusief een 4-daags verblijf op Fogo Island, weg van de bewoonde wereld. Hier verblijf je in één van de meest bijzondere hotels ter wereld en maak je kennis met een uniek eiland.

Doets Atlantic Favorites, de naam zegt al genoeg. Hoewel Atlantisch Canada heel groot is, hebben wij in deze efficiënte rondreis de mooiste plekken opgenomen. Je reist efficiënt van plek naar plek, maar verblijft op de meest bijzondere plekken iets langer. Zo kun je op een relaxte manier kennismaken met de hoogtepunten van Nova Scotia en Newfoundland. Deze reis begint in Halifax, waarna je richting Baddeck rijdt. Vervolgens ga je met de dagferry naar Newfoundland. Op dit eiland verblijf je in het prachtige Gros Morne National Park. Door het unieke en diverse landschap, heeft de natuur hier veel weg van Hawaii. In dit park tref je dramatische kustlijnen en goudgele tafelbergen. Via de inbegrepen boottour bezoek je het imposante Western Brook Pond. Hoogtepunt van de reis is het bezoek aan Fogo Island. Je verblijft hier in het bijzondere Fogo Island Inn, één van de meest bijzondere hotels ter wereld! Natuurlijk moet je kennis gemaakt hebben met de vriendelijke bevolking in St. John's. Deze gezellige stad heeft een bruisend pub-leven. Via de nachtferry, die wij natuurlijk voor je boeken (inclusief cabin), reis je terug naar Nova Scotia. De komende dagen maak je een reis over de Cabot Trail. Deze route door Cape Breton National Park behoort tot de 5 mooiste routes in Noord-Amerika. Deze reis eindigt in Halifax. Wil jij de reis wat aanpassen naar eigen wens? Geen probleem, wij geven je graag advies over de mogelijkheden. 

 • Doets Deep Desires
 • Uniek verblijf in Fogo Island Inn
 • Inclusief huurauto & ferry overtocht
Prijs op aanvraag

Dag tot dag

Totaal ± 3040 km
Dag 1

Heenreis naar Halifax

± 40 km

Vandaag vlieg jij naar Halifax. Eenmaal aangekomen in deze sfeervolle havenstad haal je de huurauto op die je de rest van de reis tot je beschikking hebt.

 • Overnachting:Halifax
Dag 2

Halifax - Baddeck

± 360 km

Vandaag verlaat je Halifax en overbrug je een lange afstand om sneller bij het mooie gebied te komen. Je reist via 102, 104 en 105 naar Baddeck. Deze regio is prachtig en heeft veel recreatieve meren.

 • Overnachting:Baddeck
Dag 3

Baddeck - North Sydney - ferry Port Aux Basques

± 240 km

Vanuit Baddeck reis jij in de ochtend naar North Sydney. Hier vertrekt rond het middaguur de ferry richting Newfoundland (inbegrepen). Onderweg zagen wij walvissen, dus let goed op! Je komt na zo'n 5 à 7 uur varen aan in Port aux Basques, gdat op Newfoundland ligt.

 • Overnachting:Port Aux Basques
Dag 4

Port Aux Basques - Gros Morne National Park

± 350 km

Het landschap van Newfoundland's Gros Morne National Park bestaat uit bergen en fjorden. Het park dankt zijn naam aan de Gros Morne, de op één-na-hoogste bergtop van de Long Range, een uitloper van de Appalachen. In het park zijn in de rotsformaties elementen te vinden van de oceanische lithosfeer en de aardmantel. Het Gros Morne National Park is een van de zeldzame plekken op aarde waar continentverschuiving zichtbaar is, door de type rotsformaties die aan de oppervlakte zijn gekomen. Je verblijft maar liefst 3 nachten in dit prachtige natuurpark.

 • Overnachting:Gros Morne National Park
Dag 5

Gros Morne National Park

± 50 km

Door de vele fjorden, kliffen en grotten is het landschap van Gros Morne prachtig! Er zijn maar liefst 22 wandelroutes. Western Brook Pond in Gros Morne National Park is een gigantisch fjord, ingeklemd tussen hoge granieten rotswanden. Er zijn boottochten die helemaal tot het begin van het fjord varen. Deze boottocht is reeds inbegrepen bij de reis. Het water is gitzwart doordat het fjord duizelingwekkend diep is.

Dag 6

Gros Morne National Park

± 50 km

Vandaag kun je diverse toeristische routes rijden en wandelingen maken. Het landschap is zeer divers en uiteenlopend. Een deel van de vulkanische kust wordt Green Gardens genoemd, een spectaculair lavalandschap dat via een wandelpad vanaf de Scenic Drive te bereiken is. De palmbomen ontbreken anders zou je zomaar kunnen denken dat je op Hawaii bent.

 • Overnachting:Gros Morne National Park
Dag 7

Gros Morne National Park - Twillingate

± 430 km

Vandaag verlaat je dit prachtige park en vervolg je de reis naar Twillingate. Deze rit brengt je langs bossen, meren en rivieren, het land van de Beothuk Indianen. Onderweg kan je diverse stops maken bij musea en historische plaatsen. Jouw eindbestemming vandaag is Twillingate, een oude handelspost aan het einde van een aantal eilanden. Twillingate staat bekend om de ijsschotsen die er drijven.

 • Overnachting:Twillingate
Dag 8

Twillingate - Fogo Island

± 110 km

In de loop van de ochtend ga je per veerboot van Farewell naar Fogo Island (dit traject is niet vooraf te boeken maar gaat meerdere keren per dag) en verblijf je in de Fogo Island Inn. Dit is het hoogtepunt van jouw reis door Atlantisch Canada. Direct bij aankomst op het eiland reis je door naar Fogo Island Inn waar je de komende 3 nachten verblijft. Na het inchecken krijg je van het vriendelijke personeel een uitleg over het hotel en de activiteiten die mogelijk zijn.

 • Overnachting:Fogo Island
Dag 9

Fogo Island

± 50 km

Veel lokale bedrijven hebben geholpen bij de opbouw van dit hotel. The Fogo Island Inn is een prachtig hotel met slechts 29 luxe kamers. Het is een oase van rust en de natuur zie je door de grote ramen. In de directe omgeving vind je verschillende walking trails. Reizigers zien de Fogo Island Inn ook wel als rustpunt: hier kun je tot jezelf komen en genieten van de prachtige natuur. In het voorjaar kan er zomaar een ijsberg voorbijkomen! Voor zowel de bouw van het hotel als voor het eten in het restaurant wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van de lokale producten en lokaal mensenwerk.

 • Overnachting:Fogo Island Inn
Dag 10

Fogo Island

± 50 km

Je kunt tijdens je verblijf op Fogo Island diverse activiteiten ondernemen. In het voorjaar kun je optioneel met een boottocht langs gigantische ijsschotsen varen. Met een lokale bewoner kun je een eilandtour maken. Je ziet dan de kunststudio's en het landschap van Fogo. Kortom, genoeg te doen. Natuurlijk leent het hotel zich goed voor een relax-momentje. Er zijn een bioscoop, een sauna en bubbelbaden op het dak.

 • Overnachting:Fogo Island
Dag 11

Fogo Island - St. John’s

± 470 km

Je verlaat Fogo Island en gaat met dezelfde ferry terug naar het vasteland. Daarna vervolg jij je reis via de Trans Canada Highway richting St. John's. Het is een lange weg, maar prima te doen. Wil je meer rust, dan kun je een extra nacht reserveren in Terra Nova National Park. Geniet vanavond van het pub-leven in St. John's.

 • Overnachting:St. John's
Dag 12

St. John's

± 20 km

Na al het natuurspektakel van de afgelopen dagen kom je weer even in de stad. Het gezellige St. John's ligt op het schiereiland Avalon, aan de Atlantische kust. De stad werd begin 17e eeuw door de Britten gesticht en groeide uit tot vissersstad en handelscentrum. In 1665 werd St. John's korte tijd veroverd door de Nederlandse admiraal Michiel de Ruyter. Later, in de 18e eeuw, waren het vooral de Fransen die St. John's meerdere malen aanvielen en in brand staken. Een hele dag om te genieten van St. John's. Je kunt een wandeling maken naar Signal Hill of naar het uiterste puntje ten oosten van Noord-Amerika gaan: Cape Spears. Het is ook mogelijk een whalewatch-excursie te ondernemen. Ga lekker winkelen en bezoek een van de vele restaurants. Met name visliefhebbers zijn hier in hun nopjes. Jij bent aan zet vandaag!

 • Overnachting:St. John's
Dag 13

St. John’s - ferry Argentia naar North Sydney

± 140 km

In de loop van de dag ga je met de huurauto naar de ferry die je 's nachts van Argentina naar North Sydney brengt. Onderweg is het mogelijk duizenden zeevogels te zien. Neem dus de tijd en vertrek niet te laat. Je verlaat Newfoundland en vaart terug naar Nova Scotia. Je overnacht in een cabin en de volgende ochtend kom je aan in North Sydney.

 • Overnachting:Argentia
Dag 14

Aankomst in North Sydney - Cape Breton National Park

± 115 km

Je verlaat de ferry en reist door richting het volgende hoogtepunt: Cape Breton National Park. Je verblijft vannacht aan de oostkant van het park zodat je tijdens de Cabot Trail aan de kustkant van de weg rijdt en dus het mooiste uitzicht hebt. Dit is een prachtig natuurreservaat met een oppervlakte van 950 vierkante kilometer. Het park bestaat uit wouden, toendra en moerassen.

 • Overnachting:Cape Breton Highlands National Park
Dag 15

Cape Breton National Park - Chéticamp

± 125 km

Je hebt de gehele dag de gelegenheid de mooiste route van Noord-Amerika te rijden de “Cabot Trail” door het Cape Breton Highlands National Park. De volgende overnachting is in Chéticamp (gelegen aan de westkant van Cape Breton Island). Tijdens de Cabot Trail kun je met een beetje geluk humpback whales in de oceaan zien spuiten. Het landschap is zeer groen en heuvelachtig en leent zich goed voor wandelingen. De natuur en het wildleven zijn rijk en je zult misschien adelaars, herten, moose of wellicht zelfs een beer zien.

 • Overnachting:Chéticamp
Dag 16

Chéticamp - Halifax

± 400 km

In de ochtend heb je eventueel nog kort tijd een wandeling te maken door Chéticamp, wat bekend staat om haar gebouwen in typische Québec-stijl. Daarna reis je terug naar Halifax waar je nog één nacht verblijft. Maak een wandeling langs de haven en breng een bezoek aan een gezellige pub.

 • Overnachting:Halifax
Dag 17

Terugreis vanuit Halifax

± 40 km

Afhankelijk van de terugvliegtijd heb jij een ochtend en middag om de laatste souvenirs aan te schaffen. Mocht je een late terugvlucht hebben geboekt, dan kun je nog even een ritje maken naar Peggy's Cove. Hier staat de meest beroemde vuurtoren van Canada. Vervolgens reis je naar de luchthaven en lever je de huurauto in. Hierna volgt de terugvlucht.

 • Overnachting:Halifax
Dag 18

Thuiskomst

Het einde van een complete rondreis door Atlantisch Canada.

Einde reis

Excursies

Optionele excursies

Deze excursie kun je toevoegen aan deze reis bij een prijsberekening.

*Alle getoonde prijzen zijn de vanafprijs per persoon

CO₂-uitstoot

Deze CO₂-uitstootberekening is ter indicatie en op basis van onafhankelijke data die door voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beschikbaar zijn gesteld aan Doets Reizen. De verwachte CO₂-uitstoot van deze reis is per persoon en op basis van 4 personen per reis waarbij we ervan uitgaan dat het vervoermiddel ter plaatse en de accommodatie(s) gedeeld worden door 4 personen. Voor de (intercontinentale)vliegreis hanteren we de kortste verbindingen (waar mogelijk non-stop) en wanneer er meerdere reisduren mogelijk zijn is de berekening op basis van de kortste reisduur. De klimaat-impact van de activiteiten hebben we geschat op basis van veelvoorkomende activiteiten die horen bij het gekozen vakantietype.

Er kunnen geen rechten ontleent worden aan deze berekening. Deze berekening heeft enkel een informatief doeleinde waarbij de daadwerkelijke CO₂-uitstoot afhankelijk is van talloze factoren waarop wij geen invloed hebben.

Met deze vakantie stoot je ongeveer 2.000 kilo CO₂ per persoon uit.

Bekijk hier de verhouding per reisonderdeel.
Vliegreis 64,7%
Accommodaties 15,3%
Rondreis 13,4%
Huurauto 6,5%

Bovenstaande berekening is op basis van 4 personen per reis en is in samenwerking met voorlichtingsorganisatie Mileu Centraal ontwikkeld.

Wat is 2.000 kilo CO₂-uitstoot precies?

Je weet nu hoeveel CO₂-uitstoot jouw vakantie veroorzaakt. Waarmee kun je dat vergelijken?

 • 2.528 keer 8 minuten douchen
 • De besparing van 15 zonnepanelen die één jaar lang stroom opwekken

Over deze berekening

De CO₂-uitstoot van broeikasgassen voor het vervoer wordt bij vliegtuigen, bussen en treinen berekend door het aantal reizigerskilometers te vermenigvuldigen met de emissiefactoren voor dat type voertuig. Doets Reizen hanteert in samenwerking met Milieu Centraal de emissiefactoren die zijn verkregen na studies en onderzoek en deze worden jaarlijks gecontroleerd op actualiteit.

Vliegvervoer

Voor het bepalen van de CO₂-uitstoot voor de vliegreizen hanteren we een vliegreis op basis van Economy Class. Wanneer je Premium of Businessclass vliegt, is de CO₂-uitstoot vele malen hoger. Vliegtuigen produceren naast CO₂, ook waterdamp, stikstofoxiden, roet en andere stoffen met een korte atmosferische verblijftijd. De uitstoot van deze zogeheten 'niet-C02emissies' op grote hoogte zorgen voor een verandering in de samenstelling van de atmosfeer, een verstoring van de stralingsbalans op aarde en uiteindelijk voor een extra broeikaseffect. De directe CO₂-uitstoot die vliegen veroorzaakt, wordt daarom vermenigvuldigd met 1,7 om het ook het effect van deze niet-C02 emissies mee te nemen. Op die manier weet je de totale klimaatimpact van vliegen, uitgedrukt in CO₂ equivalenten.

Auto/camper

Bij personenauto’s hanteren we één benzineauto van gemiddeld formaat per reisgezelschap. De grootte van de auto, het type brandstof én het landschap (berglandschap, steden etc.) hebben invloed op de daadwerkelijke uitstoot van de auto.

Bij campers gaan we uit van de uitstoot van een gemiddelde camper. Voor de uitstoot van de gemiddelde camper is een gewogen gemiddelde berekend op basis de modellen 'alkoof', 'integraal', 'half-integraal' en 'buscamper'. Hoe groter de camper hoe hoger de uiteindelijke uitstoot zal zijn.

Veerboot

Soms bevat een reis één of meerdere ferryovertocht(en). Op trajecten waar dit relevant is, wordt de CO₂-uitstoot bepaald op basis van het vaartraject.

Treinvervoer

Het treinvervoer is op basis van een gemiddelde en op basis van het aantal reizigerskilometers. De uiteindelijke CO₂-uitstoot hangt af van het type trein, de bezettingsgraad van de trein en aandrijving (bijvoorbeeld elektrisch of diesel).

Accommodaties en activeiten

De gegevens voor de impact van de accommodatie en de activiteiten op vakantie zijn gebaseerd op data van de Carmacal tool, die is opgesteld door de Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met de ANVR.

Meer over onze samenwerking met Milieu Centraal

Met het oog op de toekomst, het faciliteren van bewustwording en het beperken van de negatieve klimaatimpact werkt Doets Reizen op een niet-commerciële basis samen met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Met deze kennis op zak, kun jij als reiziger een bewuste keuze maken op basis van de CO₂-uitstoot per reis. Milieu Centraal waarborgt de totstandkoming van deze CO₂-uitstootberekening.

Doets Reizen kiest er bewust voor om inzicht te geven in de klimaatimpact van reizen en vakantiebestemmingen. Doets Reizen gebruikt hiervoor de actuele data van Milieu Centraal om reizen op CO₂-uitstoot door te rekenen. Voor wie hier waarde aan hecht maken wij het extra makkelijk om een bewuste vakantiekeuze te maken.

Milieu Centraal levert betrouwbare data en controleert jaarlijks de rekenmodules op deze website.

Video's van deze reis

Foto's van deze reis

Beoordelingen (1)

Het was in een woord: fantastisch!

Jeroen Dekker

Wat een onvergetelijke reis hebben wij gemaakt door het Oosten van Canada. Bedankt voor het organiseren. Het was in een woord: fantastisch!

Inbegrepen

 • Retourvlucht in de Economy Class met getoonde luchtvaartmaatschappij inclusief 1 stuks ruimbagage van max 23 kilo per persoon
 • Luchthavenbelasting
  Door wijzigingen in brandstoftoeslagen of veiligheidstoeslagen kan de luchthavenbelasting na boeking hoger worden; voor de eventuele verhoging word je conform onze reisvoorwaarden nabelast.
 • Maaltijden naar de aard van de dag tijdens de trans-Atlantische vliegreis (tenzij anders aangegeven). Meer informatie zie ‘Luchtvaartmaatschappij’
 • 15 hotelovernachtingen conform hotelselectie 
 • 1 overnachting in een cabin aan boord van de ferry tussen Argentia en North Sydney. 
 • 16 x 24 uur gebruik huurauto HERTZ Huursoort 1  
  1-4 personen: categorie B (Compact Car)
  5 personen: categorie R (Minivan)
 • Lokale belastingen over de verblijfkosten en inbegrepen excursies
 • Gebruik van kamer met bad en/of douche, toilet, airco of verwarming
 • Toeristisch informatiepakket
 • Security Fee Marine Atlantic à $3,50 CAD p.p.
 • Ferry van North Sydney - Port aux Basques (1 auto plus het aantal personen)
 • Ferry van Argentina - North Syndey (1 auto plus het aantal personen)
 • Donatie Pacific Wild €2,- per persoon

Niet inbegrepen

 • De maaltijden tijdens je verblijf: ontbijt, lunch en diner (tenzij anders aangegeven)
 • Optionele opwaardering huurauto naar huursoort 2 of een ander type huurauto
 • Benzine-, parkeer-, en tolgelden 
 • Ferry en brugtolwegen van/naar Prince Edward Island. Het vooraf boeken van deze diensten is niet mogelijk.
 • Verzekeringen 
 • Nationale Parken pas ca. CA $ 70,- per volwassene en ca. CA$ 35,- per kind (6-16 jaar). Een familiepas kost ca. CA$ 140,-. Je kunt deze pas kopen bij het eerste Nationale Park dat je bezoekt 
 • De entrees van de diverse te bezoeken attracties, excursies, evenementen en musea (tenzij anders aangegeven) 
 • Reserveringskosten alsmede iedere opvolgende notabevestiging: € 25,- per boeking 
 • Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking 
 • Bijdrage aansprakelijkheidsverzekering: € 3,- per persoon 
 • Bijdrage SGR Fonds: € 5,- per persoon
 • Kosten voor visumontheffing(en) voor reizen naar Amerika en Canada. Meer informatie over het aanvragen en bijkomende kosten lees je hier.

Luchtvaartmaatschappij

Tijdens het boeken van je reis, kun je kiezen uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert specifieke voorwaarden betreffende maaltijden, bagageregels en stoelreserveringen. Lees hier welke voorwaarden van toepassing zijn.

Verzekeringen

Ga goed verzekerd op reis! Hiermee voorkom je vooraf en tijdens je reis onaangename verrassingen en kosten. Je kunt optioneel diverse verzekeringen via Doets Reizen afsluiten. Onze reis- en annuleringsverzekeringen en Doets Plus Pakket voor voertuigen zijn speciaal afgestemd op het reizen in de Verenigde Staten, Canada en IJsland, waardoor jij je nergens meer druk over hoeft te maken. Meer informatie over onze verzekeringen lees je hier. Ook als je zelf elders verzekeringen hebt afgesloten, raden wij je aan om direct na boeking de betreffende voorwaarden te controleren voor de reis die jij gaat maken.

Beschikbaarheid

Al onze reizen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs. Het kan voorkomen dat op het moment dat jij bij ons boekt, het gewenste hotel/kamertype, vlucht(en) of voertuig niet beschikbaar is. Gelukkig kunnen wij in dit geval een vergelijkbaar alternatief voor jou boeken. Eventuele meer- of minderprijs wordt doorberekend en toegelicht door één van onze reisspecialisten. 

Voorwaarden & praktische informatie

Lees hier onze reisvoorwaarden en veelgestelde vragen voor meer praktische informatie en handige tips

Gerelateerde reizen

Logo Doets Reizen

Doets Atlantic Favorites

18 dagen