Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Fogo Island Inn: Bijzondere mix van kunst, natuur en lokale cultuur

17 september 2015 door Melvin Malepaard

De Inn heeft een bijzonder verhaal. Hij maakt deel uit van een sociaal-economisch plan van de Shorefast Foundation, om de toekomst van het eilandje Fogo wat rooskleuriger te maken. Er was daar namelijk een enorme leegloop gaande bij gebrek aan werk en toekomstperspectief, en dat wil de stichting stoppen. Zita Cobb, de initiatiefneemster, is geboren op het eiland als enige meisje in een gezin met zes broers. Ze groeide op in een heel eenvoudig huis, zonder water of stroom. Haar broers werden na hun negende allemaal van school gehaald om hun vader te helpen bij het vissen, maar Zita mocht doorleren en ging zelfs studeren. Inmiddels heeft ze het geschopt tot een van de meest succesvolle zakenvrouwen van Canada. 

De Long Studio - Fogo Island - Newfoundland & Labrador - Canada - Doets Reizen

Begin deze eeuw besloot ze te stoppen met werken en haar aandelen te verkopen. Met het kapitaal dat ze daarmee verdiende startte ze eerst een liefdadigheidsproject in Afrika. Tot ze besefte dat er op haar eigen Fogo ook een boel te redden viel. Om het toerisme op het prachtige Fogo een boost te geven – en daarmee dus werk te creëren voor de inwoners – bedacht ze een aantal plannen om Fogo een paradijs voor reizigers te maken. Zo zette ze Fogo op de kaart als internationale kunstbestemming, door zes studio’s voor artiesten te laten ontwerpen door de New Foundlandse architect Todd Saunders. Later ontworp hij ook de Fogo Ilsand Inn, dat inmiddels een superdeluxe hotel is geworden voor wie dol is op kunst en natuur.

Fogo Island heeft mijn hart gestolen en heeft het gevoel van perfecte tastbaar gemaakt. 

Fogo Island Inn - Newfoundland & Labrador - Canada - Doets Reizen

Hoewel het hotel dus een echte vijfsterrenaccomodatie is, is het ook heel nadrukkelijk een herberg (een Inn). Want de plaatselijke bevolking moet er ook wat aan hebben, vond Zita Cobb. Dus vinden er ook bruiloften, concerten en filmavonden plaats in de Fogo Island Inn. Die mengeling van toeristen en eilandbewoners geeft de hele ervaring van je verblijf een extra bijzonder tintje.

Tip Combineer je verblijf in de Fogo Island Inn met een rondreis door Atlantisch Canada. Er gaat dagelijks een klein veerbootje naar het eiland. Vooraf en tijdig reserveren via Doets Reizen is een must, want de kleinschaligheid zorgt ervoor dat je niet zomaar even kunt komen aanwaaien. Een superexclusieve beleving dus!

Long Studio - Fogo Island - Newfoundland & Labrador - Canada - Doets Reizen

Long Studio - Fogo Island - Newfoundland & Labrador - Canada - Doets Reizen

Fogo Island Inn - Newfoundland & Labrador - Canada - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook