De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Mammoth Lakes

Dit fantastische alpinedorpje wordt ook wel de achtertuin van Yosemite genoemd. In de winter is het een drukbezocht skioord, terwijl je er in de zomer heerlijk kunt wandelen (bijvoorbeeld naar de Rainbow Falls), paardrijden of mountainbiken. Net buiten het dorp ligt Devils Postpile National Monument. Een indrukwekkend natuurwonder, bestaande uit langwerpige, zeshoekige blokken gevormd door afgekoelde lava.

Bekijk de video

De achtertuin van Yosemite

In het authentieke en sfeervolle Mammoth Lakes ontsnap je aan de drukte van Yosemite National Park. De temperaturen zijn hier aangenaam en de uitzichten op de Siera Nevada zijn fenomenaal. Het wordt dan ook wel de achtertuin van Yosemite National Park genoemd en biedt de ideale uitvalsbasis. Yosemite is maar 45 minuten van Mammoth Lakes verwijderd. In het park vind je eeuwenoude bomen, watervallen, beekjes, en nog veel meer andere bijzondere elementen.

Yosemite Valley - Yosemite National Park - Doets Reizen

Veel activiteiten in en rondom Mammoth Lakes

Mammoth Lakes wordt omgeven door erg veel prachtige meren. Het bosrijke landschap is grandioos en de omgeving bestaat dan ook uit niets anders dan glooiende heuvels, sprankelende bergmeren en bossen. tijdens een wandeling door de adembenemende omgeving ontdek je tal van bijzondere plekjes. Ook kun je kanoën en kajakken, vissen in de heldere meren of de omgeving ontdekken per paard!

Silver Lake - Mammoth Lakes - California - Amerika - Doets Reizen

Devils Postpile in Mammoth Lakes

Op een half uur rijden van Mammoth Lakes ligt het nationale monument Devil’s Postpile. De basaltkolommen die je hier aantreft zijn 900.000 jaar geleden gevormd, toen een lavastroom over het landschap vloeide en vervolgens langzaam afkoelde. Wat over is gebleven zijn tal van zuilvormige constructies, een uniek natuurverschijnsel. Vlakbij dit monument vind je ook die Rainbowfalls die je zeker niet mag missen!

Devils Post Pile - Mammoth Lakes - California - Amerika - Doets Reizen

Uitgelichte reizen