Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Amerika

Yosemite National Park

37 Actueel reisaanbod

Niet een bureaubladachtergrond, maar een van Amerika’s meest wonderlijke natuurparken en het tweede Nationale Park dat haar oorsprong te danken heeft aan activist John ‘of the Mountains’ Muir. Yosemite National Park: hét pronkstuk van het Sierra Nevada gebergte. In het gebied van meer dan 3.000 km2 vind je de meest fantastische uitzichtpunten, bijzondere diersoorten, kolossale bergwanden en denderende watervallen. Yosemite National Park is bij uitstek een van de meest wonderlijke plekken op aarde en haast een verplichte tussenstop tijdens een rondreis door West Amerika.

Vooraf reserveren om toegang tot Yosemite National Park te krijgen

Via de website van National Park Services (recreation.gov) moet je een account aanmaken die je voor meerdere reserveringen kunt gebruiken. De entreekosten bedragen US$35,- incl. US$ 2,- reserveringskosten. De reserveringskosten zijn non-refundable. Indien je een jaarkaart hebt, dien je dit bij de reservering te noteren en wordt alleen de US$ 2,- reserveringskosten in rekening gebracht. 

Er kan één reservering per aankomstdatum worden gemaakt. Deze reservering is geldig voor drie aaneengesloten dagen. Bijvoorbeeld: Als je op zaterdag aankomt in Yosemite National Park, maak je een reservering voor deze zaterdag. Je reservering is dan geldig voor zaterdag, zondag en maandag.

Per voertuig is één reservering nodig die voor alle inzittende geldig is. Ten alle tijden dient de reserveerder een geldige legitimatie bij zich te hebben bij de ingang van het Nationale Park.

Wanneer is reserveren nodig:

 • In februari: Op 10, 11, 17, 18, 19, 24 of 25 februari (Horsetail Fall Event)
 • Van 13 april t/m 30 juni: Op zaterdagen, zondagen, 27 mei (Memorial Day) en 19 juni (Juneteenth)
 • Van 1 juli t/m 16 augustus: Elke dag is er een reservering nodig
 • Van 17 augustus t/m 27 oktober: Op zaterdagen, zondagen, 2 september (Labor Day) en 14 oktober (Columbus Day)

De reservering is nodig tussen 05.00 uur en 16.00 uur. Buiten deze tijden kun je zonder reservering het park bezoeken.  

Vanaf 5 januari 2024 8am Pacific time = 17.00 uur Nederlandse tijd wordt 70% van het totaal aantal te boeken tickets open gezet voor de gehele periode. Daarna zijn de overige 30% van de beschikbare reserveringen 7 dagen voor de aankomstdatum online te boeken. Voorbeeld: Wanneer je op 30 augustus Yosemite wilt bezoeken, maak je op 23 augustus een reservering. 

De majestueuze schoonheid van Yosemite National Park

Yosemite is hét Nationale Park in Californië dat je niet mag missen. Miljoenen toeristen reizen jaarlijks naar de rotsachtige vallei voor een bezoek aan de dramatische Bridalveil Falls en de Yosemite Falls, de imposante grijswitte granietkliffen van Half Dome en El Capitan of de fenomenale uitzichten vanaf Glacier Point en Tunnel View. Thrillseekers kunnen tientallen uitdagende trails volgen, skiën in een van de skigebieden in de winter óf de natuur van Yosemite National Park verkennen met een fiets of te paard. Yosemite National Park is dus niet zomaar een park waar je ‘even’ doorheen rijdt.

Zoveel méér dan geweldige rotsen

De legendarische natuur van Yosemite National Park heeft haar pracht te danken aan miljoenen jaren erosie en verwering. Of het nu de torenhoge Bridalveil waterval is, de reusachtige granieten bergwand van El Capitan, de besneeuwde Snow Peak bergtop of het uitzicht vanaf Tunnel View, nergens zijn geografische krachten zó goed zichtbaar als in Yosemite National Park. Het Yosemite National Park is echter méér dan een rotsachtig gebied met watervallen en beekjes. Het park vertegenwoordigt de pure natuur van Amerika met uitgestrekte weidevelden en helblauwe beekjes in de vallei, maar ook reusachtige Sequoia’s en wilde diersoorten in de nabij gelegen Tuolumne en Mariposa Grove. Met een béétje geluk spot je een zwarte beer, bergleeuw, poema, coyote of dikhoornschaap.

Hoe spreek je Yosemite uit? 

We horen nogal eens wat varianten als het aankomt op de uitspraak van Yosemite. Van Jozemeit tot aan Jose Mittie? Om jezelf verstaanbaar te maken tijdens de reis is fijn om Yosemite op de juiste manier uit te spreken. De enige juiste manier om Yosemite uit te spreken is: Joo Sim It Teeh. 

De beroemde Tioga Pass

De Tioga Pass is de route die door Yosemite National Park loopt. Dit is met 3031 meter de hoogstgelegen highway pass in Californië van nauwelijks zestig kilometer lang. De Tioga Pass baant zich kronkelend een weg door het ruige Sierra Nevada gebergte. Neem ruim de tijd voor deze trail. Afhankelijk van de sneeuwval is de bergpas beperkt open, van half mei tot half september. Doets Reizen heeft uitstekende alternatieven voor als de pas in deze periode onverwacht gesloten is. Bekijk hier de meest actuele informatie over de opening of sluiting van de Tioga Pass. 

De beste reisperiode voor Yosemite National Park

Door de wereldwijde bekendheid is Yosemite een razend populair Nationaal Park, waar het hele jaar door mensen op afkomen. Het beste kun je Yosemite National Park in de lente bezoeken. De bloemen staan in bloei, watervallen zijn op hun krachtigst en het park is minder drukbezocht. Houdt er wel rekening mee dat door de hoogte van dit park het kan zijn dat nog niet alle uitzichtpunten te bezoeken zijn vanwege sneeuwval. Hikers kunnen beter kiezen voor de drukkere zomermaanden. Alle wandelpaden in het park zijn dan geopend, waaronder de populaire Half Dome trail naar de top van de granieten rots.

Alléén maar hoogtepunten in Yosemite National Park

Steile rotswanden, forse watervallen, reuzenbomen, prachtige rivieren en tientallen uitzichtpunten op de fenomenale vallei, Yosemite National Park heeft het allemaal! Wat de mooiste plekken zijn is natuurlijke een kwestie van smaak, maar deze hoogtepunten mag je zeker niet missen:

 • Aanschouw de immense 900-meter hoge bergwand El Capitan;
 • Bekijk hoe de ondergaande zon de granieten rotsen ‘in brand steekt’;
 • Geniet van een onovertroffen uitzicht vanaf Glacier Point en Tunnel View;
 • Bewandel de Panorama Trail voor een verbluffend uitzicht op de Half Dome óf boek een ticket en beklim de legendarische rots tijdens een uitdagende trail;
 • Volg de panoramische Tioga Pass naar de glooiende Tuolumne Meadows;
 • Bezoek de iconische Yosemite Valley en luister naar het ‘gedonder’ van de Yosemite Falls, Noord Amerika’s hoogste waterval;
 • Loop langs de reuzensequoia’s van Yosemite’s Wawona en Mariposa Grove;
 • Aanschouw de beroemde ‘mistsluier’ van de 188-meter hoge Bridalveil Fall;
 • Spot zwarte beren, poema’s, rode lynxen of een van de andere 400 wilde diersoorten.

De beste plekken om te overnachten in Yosemite National Park

De Yosemite View Lodge: dichter bij het park kan zowat niet: een top locatie! Aan de rand van het park, midden in de natuur en pal aan de rivier. De Tenaya Lodge is ook een perfecte uitvalsbasis. De Tenaya Lodge is een fantastisch resort, gelegen op circa 3 km van de toegangspoort van Yosemite National Park.

Reizen in de buurt van Yosemite National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Yosemite National Park