Boek zonder risico met onze Doets Duidelijkheid Garantie Lees meer

Amerika

Yosemite National Park

53 Actueel reisaanbod

Niet een bureaubladachtergrond, maar een van Amerika’s meest wonderlijke natuurparken en het tweede Nationale Park dat haar oorsprong te danken heeft aan activist John ‘of the Mountains’ Muir. Yosemite National Park: hét pronkstuk van de Sierra Nevada. In het gebied van meer dan 3.000 km2 vind je de meest fantastische uitzichtpunten, bijzondere diersoorten, kollosale bergwanden en denderende watervallen. Yosemite is bij uitstek een van de meest wonderlijke plekken op aarde en haast een verplichte tussenstop tijdens een rondreis door (West) Amerika.

De majestueuze schoonheid van Yosemite

Yosemite is hét Nationale Park in Californië dat je niet mag missen. Miljoenen toeristen reizen jaarlijks naar de rotsachtige vallei voor een bezoek aan de dramatische Bridalveil Falls en Yosemite Falls, de imposante grijswitte granietkliffen van Half Dome en El Capitan of de fenomenale uitzichten vanaf Glacier Point en Tunnel View. Thrillseekers kunnen tientallen uitdagende trails volgen, skiën in een van de skigebieden óf de natuur van Yosemite verkennen met een fiets of paard. Yosemite is dus niet zomaar een park waar je ‘even’ doorheen rijdt.

Méér dan geweldige rotsen

De legendarische natuur van Yosemite heeft haar pracht te danken aan miljoenen jaren erosie en verwering. Of het nu de torenhoge Bridalveil waterval is, de reusachtige granieten bergwand van El Capitan, de besneeuwde Snow Peak bergtop of het uitzicht vanaf Tunnel View - nergens zijn geografische krachten zó goed zichtbaar als in Yosemite National Park. Maar Yosemite is méér dan een rotsachtig gebied met watervallen en beekjes. Het park vertegenwoordigt de pure natuur van Amerika met uitgestrekte weidevelden en helblauwe beekjes in de vallei, maar ook reusachtige sequoia’s en wilde diersoorten in de nabij gelegen Tuolumne en Mariposa Grove. Met een béétje geluk spot je een zwarte beer, bergleeuw, poema, coyote of dikhoornschaap.

De beste reisperiode voor Yosemite

Door de wereldwijde bekendheid is Yosemite een razendpopulair Nationaal Park, waar het hele jaar door mensen op afkomen. Het beste kun je Yosemite NP in de lente bezoeken. De bloemen staan in bloei, watervallen zijn op hun krachtigst en het park is minder drukbezocht. Hikers kunnen beter kiezen voor de drukkere zomermaanden. Alle wandelpaden in het park zijn dan geopend, waaronder de populaire Half Dome trail naar de top van de granieten rots.

Alléén maar hoogtepunten in Yosemite National Park

Steile rotswanden, forse watervallen, reuzenbomen, prachtige rivieren en tientallen uitzichtpunten op de fenomenale vallei; Yosemite National Park heeft het allemaal! Wat de mooiste plekken zijn is natuurlijke een kwestie van smaak, maar deze hoogtepunten mag je zeker niet missen:

  • Aanschouw de immense 900-meter hoge bergwand El Capitan;
  • Bekijk hoe de ondergaande zon de granieten rotsen ‘in brand steekt’;
  • Geniet van een onovertroffen uitzicht vanaf Glacier Point en Tunnel View;
  • Bewandel de Panorama Trail voor een verbluffend uitzicht op de Half Dome óf boek een ticket en beklim de legendarische rots tijdens een uitdagende trail;
  • Volg de panoramische Tioga Pass naar de glooiende Tuolumne Meadows;
  • Bezoek de iconische Yosemite Valley en luister naar het ‘gedonder’ van de Yosemite Falls, Noord Amerika’s hoogste waterval;
  • Loop langs de reuzensequoia’s van Yosemite’s Wawona en Mariposa Grove;
  • Aanschouw de beroemde ‘mistsluier’ van de 188-meter hoge Bridalveil Fall;
  • Spot zwarte beren, poema’s, rode lynxen of een van de andere 400 wilde diersoorten.

Reizen in de buurt van Yosemite National Park

Logo Doets Reizen Amerika

Yosemite National Park