Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Dit Zwitsers aandoende alpinedorpje wordt ook wel de achtertuin van Yosemite genoemd. In de winter is het een drukbezocht skioord, terwijl je er in de zomer heerlijk kunt wandelen (bijvoorbeeld naar de Rainbow Falls), paardrijden of mountainbiken. Net buiten het dorp ligt Devils Postpile National Monument. Een indrukwekkend natuurwonder, bestaande uit langwerpige, zeshoekige blokken gevormd door afgekoelde lava.

Mammoth Lakes, de achtertuin van Yosemite National Park

Rainbow falls

Vanaf het voorjaar kun je hier ook uitstekend paardrijden, mountainbiken en wandelen. Bijvoorbeeld naar de Rainbow Falls. 

Devils Postpile National Monument

Net buiten het dorp ligt Devils Postpile National Monument. Een indrukwekkend natuurwonder met langwerpige, zeshoekige blokken die zijn gevormd door afgekoeld lava. Het heeft veel weg van een stenen orgel. Er loopt een trail naartoe, die zeker de moeite waar is.

Interessante routes

Aanrader is de Lake Mary Road, die langs vijf meren voert. Er zijn ook verschillende wandelroutes uitgezet, zoals Panorama Dome. De route van circa een kilometer start bij de brug bij Twin Lakes en gaat door een rood sparrenbos naar een hoger gelegen uitkijkpunt. Hier heb je een goed uitzicht op de omgeving en Mammoth Mountain. 

Logo Doets Reizen Amerika

Mammoth Lakes