De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Meridian RV informatie

CAMPERS VAN MERIDIAN RV

Doets Reizen verhuurt de volgende Meridian RV campermodellen in Canada:

Bekijk hier de camperspecificaties van Meridian RV of ga direct aan de slag in de Online Camper Maatwerk Tool.

Handige pagina's over Meridian RV en camperreizen in Canada

INBEGREPEN BIJ DE HUURPRIJS

 • Limited CDR verzekering met eigen risico van CA$ 1.500,- 
 • Meridian RV biedt een gratis gebruik van de generator in de camper aan.

UITRUSTINGEN VAN MERIDIAN RV

Meridian RV biedt een uitrusting aan welke voorziet in benodigdheden voor zowel de reiziger als in benodigdheden voor algemeen gebruik in de camper. Deze zogenaamde “convenience kit” van Meridian RV maakt jouw camperhuur compleet! De convenience kit van Meridian RV is voorafgaand aan je reis bij te boeken tegen een vast tarief per persoon (voor kinderen t/m 3 jaar is de kit gratis) en deze uitrusting bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Voor gebruik in de keuken: potten en pannen, blikopener, kurkentrekker, garde, bakspatel, messenset, koekenpan, kommenset, vleesschaal, theedoeken, zeef, dunschiller, opscheplepel, pollepel, bestekbak, snijplank, waterketel, koffiepot, pannenlappen, thermosfles, afwasmiddel en spons.
 • Voor de bedden: Nordic dekbed, dekbedovertrek, bedlaken, kussen en kussensloop;
 • Voor de badkamer: handdoek, badhanddoek, washandje, ;
 • Voor de maaltijden: maaltijdbord, ontbijtbord, mueslikom, kopje, glas, eierdopje en eierlepeltje, bestek (mes, vork, eetlepel en theelepel), vleesmes;
 • Voor algemeen gebruik: scharenset.

Ons advies: de convenience kit van Meridian RV is uitgebreid qua inbegrepen onderdelen, maar het kan geen kwaad om van huis uit wat extra handdoeken, vaatdoeken en washandjes mee te nemen. 

PREPARATION FEE VAN MERIDIAN RV

De preparation fee van Meridian RV omvat een verplichte kostenpost die je bij boeking eenmalig per camper betaalt. Dit houdt in dat de camper zowel van binnen als buiten helemaal spic en span aan jou wordt opgeleverd. Bij de preparation fee van Meridian RV zijn een aantal diensten en onderdelen inbegrepen, waaronder het volgende:

 • Eerste volle tank propaan, waterslang en rioolwaterslang, gereedschapset met onder andere schroevendraaiers en tangen, basis EHBO kit, instructieboek voor het gebruik van de camper, stoffer en blik, rubberen handschoenen, afvalemmer, brandblusser, zaklamp, bijl, poetsdoek, levelling blocks waarmee je de camper recht kunt zetten op een ongelijke camperplaats, 1 pak toiletpapier en een eerste set chemicaliën voor het schoonhouden van het toilet in de camper.

GENERATOR VAN MERIDIAN RV

Alle voertuigen van Meridian RV beschikken over een generator. Goed om te weten: het gebruik van de generator is bij Meridian RV helemaal gratis! Houd wel rekening met het feit dat het gebruik van de generator niet altijd en overal is toegestaan. 

TRANSFERS VAN MERIDIAN RV

Meridian RV biedt tegen betaling een transferservice aan. Als je deze service boekt, dan verzorgt Meridian RV hiermee het vervoer van jouw hotel bij de luchthaven of in de binnenstad van Vancouver naar het verhuurstation en visa versa. De transferservice naar het verhuurstation vindt plaats tussen 09:00 uur en 14:00 uur. De transfer na afloop van de camperhuur vindt plaats om uiterlijk 10:30 uur. De kosten voor de Meridian RV transferservice omvatten een vast bedrag per reisgezelschap per retour.

Let op: het is belangrijk dat je 1 dag voor de ophaaldatum tussen 15:00 uur en 16:30 uur telefonisch contact opneemt met het verhuurstation van Meridian RV om het tijdstip en de exacte details van de transfer goed af te kunnen stemmen. Daarnaast dien je minimaal 14 dagen voorafgaand aan de ophaaldag het Customer Check-In Form van Meridian RV in te vullen en vervolgens naar deze verhuurder te faxen of te mailen. Hiermee stel je Meridian RV in staat om alle reizigers optimaal van dienst te kunnen zijn met betrekking tot de transferservice en het in ontvangst nemen van de camper. Je kunt het Customer Check-In Form vinden via de volgende link: https://www.meridianrv.com/fck... 

DROP OFF KOSTEN VAN MERIDIAN RV

Meridian RV beschikt momenteel over één verhuurstation in West- Canada; namelijk alleen in Vancouver. Er zijn op dit moment dus geen mogelijkheden voor een one way camperreis met Meridian RV.

TAX EN LOKALE TOESLAGEN VAN MERIDIAN RV

Meridian RV berekent een belastingpercentage van 12% over alle boekbare diensten. Dit percentage is gebaseerd op de lokale belastingwetgeving in Vancouver (Harmonized Sales Tax). Over kosten voor Meridian RV diensten die je ter plaatse dient te betalen wordt dus nog 12% tax geheven. In alle Meridian RV gerelateerde kosten die je bij boeking betaalt is de lokale belasting reeds inbegrepen. 

DE BORGSOM VAN MERIDIAN RV

Dankzij de standaard inbegrepen Limited CDR Insurance van Meridian RV bedraagt de borgsom CA$ 750,- per camper. Deze borgsom dient de hoofdbestuurder van de camper te garanderen middels een creditcard. Let op: Meridian RV accepteert alleen creditcards van MasterCard of VISA en het is ook niet mogelijk om de borgsom op een andere wijze dan met een creditcard te garanderen. De creditcard dient minimaal 6 maanden geldig te zijn na inlevering van de camper. Houd er rekening mee dat het bedrag voor de borgsom van de creditcard wordt afgeschreven en pas na inlevering van de camper (indien de camper schadevrij, schoon en op tijd wordt ingeleverd) terug wordt gestort op de creditcard. Je kunt dit bedrag dus niet gebruiken tijdens jouw reis. Het kan daarom verstandig zijn de bestedingslimiet van de creditcard tijdelijk te verhogen of om een tweede creditcard mee te nemen. Houd er rekening mee dat het terugstorten van de borgsom op de creditcard enige tijd in beslag kan nemen en dat er koersverschillen in jouw voor- of nadeel kunnen optreden.

OPTIONEEL BIJ TE BOEKEN BIJ MERIDIAN RV

Meridian RV verhuurt de volgende nice to have artikelen:

 • Één fiets CA$ 20,- per fiets per dag
 • Standaard autostoeltje * CA$ 50,- per autostoeltje   
 • GPS CA$ 75,- per GPS
 • Coffee maker CA$ 10,- per apparaat         
 • Booster seat CA$ 30,- per stoel
 • Toaster CA$ 10,- per apparaat         
 • Deluxe campingstoel CA$ 30,- per stoel                  
 • Sunlounger ligstoel CA$ 40,- per stoel                  
 • Campingtafel CA$ 10,- per tafel                  
 • Standaard campingstoel Gratis voor Doets reizigers 

* Meridian RV staat het niet toe om met baby’s tot 1 jaar te reizen in de campers. Kinderen tot 1 jaar moeten tijdens het rijden in een zitje bevestigd worden waarmee ze naar de voorzijde van de camper kijken. Meridian RV verbiedt het gebruik van ‘rear facing en booster’ kinderzitjes, aangezien het daar geen juiste gordels voor heeft. Let op: Canadese campers zijn niet uitgerust met een driepuntsgordel. Baby- en kinderstoeltjes moeten dus met een heupgordel bevestigd worden. Voor het eventueel ter plaatse huren van babyzitjes en/of kinderzitjes kun je terecht op www.littletraveller.ca of www.weetravel.ca.

Als je gebruik wilt maken van de bovengenoemde artikelen, dan zul je dat direct bij boeking moeten opgeven. Wij zullen de artikelen voor jou aanvragen en bevestigen deze aanvraag. De beschikbaarheid van de artikelen blijft echter onder voorbehoud en de kosten en tax betaal je pas ter plaatse. Prijzen kunnen door Meridian RV zonder kennisgeving vooraf gewijzigd worden.

HET OPHALEN VAN DE MERIDIAN RV CAMPER 

Je dient op de ophaaldag in de ochtend tussen 08:30 en 09:00 uur of op de aankomstdag in Canada tussen 15:00 en 16:30 uur te bellen naar het verhuurstation van Meridian RV om jouw komst te melden en eventueel het exacte tijdstip van de transfer met Meridian RV af te stemmen (Meridian RV is op zondag en feestdagen gesloten, dus in het weekend of lange weekenden dien je 2 dagen van te voren te bellen). Het is niet toegestaan om zonder telefonische afspraak de camper op te gaan halen. De aflevering van campers vindt plaats tussen 11:00 uur en 15:00 uur.

Goed om te weten: om de ophaalprocedure ter plaatse vlot te laten verlopen en om zonder stress te kunnen beginnen aan jouw camperreis raden wij jou aan om het Customer Check-In formulier in te vullen en naar Meridian RV toe te sturen per email. Je kunt dit formulier vinden bij je pakket met reisbescheiden of via de volgende link: https://www.meridianrv.com/fck...

HET INLEVEREN VAN DE MERIDIAN RV CAMPER

De campers dienen tussen 8:30 uur en 10:00 uur in de ochtend ingeleverd te worden. Het is dus raadzaam de laatste nacht op een camping door te brengen in de buurt van het verhuurstation. Het is niet toegestaan om de camper de laatste nacht voor het verhuurstation te plaatsen. Meridian RV kan hiervoor CA$ 500,- boete voor geven. Indien je de camper later dan 10:00 uur terugbrengt heeft Meridian RV het recht om jou extra kosten in rekening te brengen. Deze kosten bedragen CA$ 100,- per uur. Er worden altijd volle uren in rekening gebracht. Als je de camper later dan 10:00 uur inlevert, dan vervalt tevens jouw recht op de transfer. Campers kunnen absoluut niet later dan 15:00 uur worden ingeleverd. Indien je de camper eerder inlevert dan de inleverdatum die vermeld staat op het verhuurcontract, dan ontvang je hiervoor geen restitutie.

OVERIGE VOORWAARDEN INLEVEREN CAMPER

Meridian RV verwacht dat je de camper in dezelfde conditie inlevert als waarin je de camper hebt ontvangen. Dat wil zeggen: de brandstoftank dient vol te zijn, de afvalwatertanks moeten leeg zijn, de binnenzijde dient schoon te zijn en de camper dient schadevrij ingeleverd te worden. Verder dient de buitenzijde te worden afgespoeld, zodat er geen modder/zand op de camper zit. Indien je niet aan bovenstaande normen voldoet zal Meridian RV jou tot maximaal CA$ 300,- in rekening brengen. Geen zin om te poetsen? Boek dan de Meridian RV End Cleaning service! Hierbij is namelijk het schoonmaken van de binnen- en buitenkant van de camper door Meridian RV inbegrepen! De kosten van de Meridian RV End Cleaning omvatten een vast bedrag per camper en deze betaal je reeds bij boeking.

VERHUURSTATIONS, WELKE DAGEN GEOPEND OF GESLOTEN?

Meridian RV is geopend van maandag t/m zaterdag van 08:30 uur tot 17:00 uur. Op zondagen en tijdens de volgende Canadese feestdagen is het verhuurstation van Meridian RV gesloten:

 • Vrijdag 15 april 2022
 • Maandag 18 april 2022
 • Maandag 23 mei 2022
 • Vrijdag 1 juli 2022
 • Maandag 1 augustus 2022
 • Maandag 5 september 2022
 • Maandag 10 oktober 2022

EXTRA BESTUURDERS EN MINIMUM LEEFTIJD

De minimum leeftijd om een camper van Meridian RV te mogen huren en besturen is 25 jaar. De maximum leeftijd is 75 jaar. Bij de huurprijs zijn al twee chauffeurs inbegrepen. Een chauffeur in de leeftijdscategorie 21-24 jaar is alleen mogelijk wanneer de hoofdbestuurder 25 jaar of ouder is. Vanaf de derde chauffeur dien je aan Meridian RV een toeslag van CA$ 10 per extra chauffeur per huurdag te betalen.

RIJBEWIJS EN CREDITCARD

Iedere chauffeur dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Belangrijk: de hoofdbestuurder van de camper dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard van Mastercard of van VISA, welke hij of zij ter plaatse kan laten zien aan de camperverhuurder en welke op zijn of haar naam staat. Zorg er voor dat de bestedingslimiet op de creditcard voldoende is om de borgsom voor de camper te dekken. Let op: prepaid creditcards zijn hierbij geen geldig betaalmiddel!

ROOKBELEID VAN MERIDIAN RV

Meridian RV staat roken in hun campers (cabine en woon/slaapgedeelte) absoluut niet toe! Indien je toch rookt in de camper, dan wordt bij inlevering van de camper een cleaning fee berekend die minimaal CA$ 500,- bedraagt. 

HUISDIERENBELEID VAN MERIDIAN RV

Huisdieren zijn in de campers van Meridian RV niet toegestaan

WAAR MAG JE NIET RIJDEN MET DE CAMPER?

Je mag met de Meridian RV camper niet rijden in de volgende plaatsen of naar de volgende bestemmingen:

 • Outdoor festivals, waaronder Burning Man.
 • Mexico
 • Death Valley (California) vanaf 1 juni t/m 31 augustus.
 • Alle gebieden ten noorden van Fort St. John (British Columbia), waaronder Yukon Territory en Alaska.
 • Onverharde wegen en niet publieke wegen.

Neem geen risico: Meridian RV rekent een boete van CA$ 2000,- als je met pech komt te staan in de bovengenoemde gebieden.

WAAR MAG JE WEL RIJDEN MET DE CAMPER?

 • Alle provincies van Canada *
 • Alle staten van de USA *
  * Zie vorige en volgende rubriek voor details.

AFWIJKENDE ANNULERINGS- EN WIJZIGINGSVOORWAARDEN

De annulerings- en wijzigingsvoorwaarden van Meridian RV zijn afwijkend van de ANVR voorwaarden en deze zijn als volgt:

 • Eerste wijziging na opdracht boeking: gratis (m.u.v. geldende wijzigingskosten Doets Reizen). Iedere daaropvolgende wijziging: € 50,-.
 • Annuleren tot 42 dagen voor vertrek: 15% van alle vooraf geboekte Meridian RV diensten (met een minimum van € 200,-).
 • Annuleren vanaf 42 dagen tot de 30e dag voor vertrek: 35% van alle vooraf geboekte Meridian RV diensten (met een minimum van € 200,-).
 • Annuleren vanaf 30 dagen tot de 15e dag voor vertrek: 60% van alle vooraf geboekte Meridian RV diensten.
 • Annuleren vanaf 15 dagen tot 1 dag voor vertrek: 75% van alle vooraf geboekte Meridian RV diensten.
 • Annuleren op de dag van vertrek of later en bij no-show: 100% van alle vooraf geboekte Meridian RV diensten.

REIZEN MET DE CAMPER TIJDENS VORSTPERIODES

Als je in het voor- of najaar (oktober t/m april) met de camper door Amerika of Canada reist, dan is het mogelijk dat je te maken krijgt met sneeuw en vorst, zeker in de hoger gelegen gebieden. Als je de camper ophaalt tijdens een vorstperiode, dan heeft Meridian RV alle campers winterklaar gemaakt. Dit proces wordt ook wel “winterreizen” genoemd, wat inhoudt dat de camperverhuurder het gehele watersysteem van de camper heeft gedraineerd en heeft doorgespoeld met een speciale antivriesvloeistof voor campers. Dit heeft Meridian RV gedaan om vorstschade aan het watersysteem van de campers te voorkomen. Als de camper winterklaar is gemaakt, dan kun je het watersysteem van de camper niet gebruiken zolang je met het voertuig reist in temperaturen onder het vriespunt. Als je jezelf bevindt in temperaturen boven het vriespunt, dan kun je de camper laten “de-winterreizen” om het watersysteem te kunnen gebruiken.

Let op: je bent tijdens je huur verplicht om de camper winterklaar te maken zodra je te maken krijgt met vorstperiodes. Deze regel geldt tot en met de inleverdag. De kosten voor het winterklaar maken en voor het “de-winterreizen” zijn voor eigen rekening. Daarnaast is het mogelijk dat een aantal campings en wegen tijdens de winterperiode al of nog steeds gesloten zijn.

HET CAMPERTYPE DAT JE TER PLAATSE ONTVANGT

Meridian RV en Doets Reizen doen hun uiterste best om het door jou geboekte campertype voor je te bevestigen en veilig te stellen. Hoewel de kans zeer klein is, kan het gebeuren dat je ter plaatse vanwege onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt dan het campertype dat je hebt geboekt. Je zult niet nabelast worden indien je ter plaatse door onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt. Eventuele meerkosten voor bijvoorbeeld brandstofverbruik, campingplaatsen en / of ferryovertochten worden niet vergoed.

Bekijk hier alle voorwaarden van Meridian RV en Doets Reizen.