Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

Meridian RV informatie

CAMPERS VAN MERIDIAN RV

Doets Reizen verhuurt de volgende Meridian RV campermodellen in Canada:

Bekijk hier de camperspecificaties van Meridian RV of ga direct aan de slag in de Online Camper Maatwerk Tool.

Handige pagina's over Meridian RV en camperreizen in Canada

INBEGREPEN BIJ DE HUURPRIJS

 • Limited CDR verzekering met eigen risico van CA$ 1.500,- 
 • Meridian RV biedt een gratis gebruik van de generator in de camper aan.

UITRUSTINGEN VAN MERIDIAN RV

Meridian RV biedt een uitrusting aan welke voorziet in benodigdheden voor zowel de reiziger als in benodigdheden voor algemeen gebruik in de camper. Deze zogenaamde ‘convenience kit’ van Meridian RV maakt jouw camperhuur compleet. Deze kit kan bijgeboekt worden voor een vast bedrag per persoon, waarbij kinderen onder de drie jaar een gratis kit ontvangen. Deze uitrusting bestaat uit de volgende onderdelen:

 • voor gebruik in de keuken: potten en pannen, blikopener, kurkentrekker, garde, bakspatel, messenset, twee koekenpannen, kommenset, vleesschaal, theedoeken, zeef, dunschiller, opscheplepel, pollepel, bestekbak, kaasrasp, snijplank, waterketel, koffiepot, pannenlappen, afwasmiddel en spons. (Deze onderdelen zijn per camper i.p.v. per persoon)
 • voor de bedden: Nordic dekbed, dekbedovertrek, bedlaken, kussen en kussensloop;
 • voor de badkamer: twee handdoeken, twee badhanddoeken, twee washandjes ;
 • voor de maaltijden: maaltijdbord, ontbijtbord, mueslikom, mok, glas, bestek (mes, vork, eetlepel en theelepel), broodmes, vleesmes;
 • voor algemeen gebruik: scharenset. (Dit onderdeel is per camper i.p.v. per persoon)
Ons advies: de convenience kit van Meridian RV is uitgebreid qua inbegrepen onderdelen, maar het kan geen kwaad om van huis uit wat extra handdoeken, vaatdoeken en washandjes mee te nemen. 

PREPARATION FEE VAN MERIDIAN RV

De preparation fee en de cleaning fee van Meridian RV zijn een verplichte kostenpost. Deze fee houdt in dat de camper zowel van binnen als buiten helemaal spic en span aan jou wordt opgeleverd. Bij de preparation fee van Meridian RV zijn een aantal diensten en onderdelen inbegrepen, waaronder het volgende:

 • Eerste vulling propaan, vijf rollen toiletpapier, waterslang en regelaar, toilet chemicaliën, rioolslang en adapter, rubberen handschoenen, bijl en schop, poetsdoek, levelling blocks waarmee je de camper recht kunt zetten op een ongelijke camperplaats, stoffer en blik, wielblokken, afvalmand en -zak, gereedschapsset, brandblusser, zaklamp, EHBO kit.

GENERATOR VAN MERIDIAN RV

Alle voertuigen van Meridian RV beschikken over een generator. Goed om te weten: het gebruik van de generator is bij Meridian RV helemaal gratis! Houd wel rekening met het feit dat het gebruik van de generator niet altijd en overal is toegestaan. 

TRANSFERS VAN MERIDIAN RV

Meridian RV biedt tegen betaling een transferservice aan. Als je deze service boekt, dan verzorgt Meridian RV hiermee het vervoer van jouw hotel bij de luchthaven of in de binnenstad van Vancouver naar het verhuurstation en visa versa. De transferservice naar het verhuurstation vindt plaats tussen 09:00 uur en 14:00 uur. Er wordt gevraagd aan de reizigers om op een zichtbare plek te staan voor het ophalen. De transfer na afloop van de camperhuur vindt plaats om uiterlijk 10:30 uur. De kosten voor de Meridian RV transferservice omvatten een vast bedrag per reisgezelschap per retour. Vanwege beperkte ruimte wordt er één grote koffer en één handbagage koffer aangeraden per persoon.

Let op: de transferservice is geschikt voor vier personen. Mocht het reisgezelschap uit meer personen bestaan, dan moet er een extra transferservice geboekt worden. Er zijn geen kinderzitjes beschikbaar bij de transfer service.

Let op: het is belangrijk dat je voor 09.00 uur ’s ochtends telefonisch contact opneemt met het verhuurstation van Meridian RV om het tijdstip en de exacte details van de transfer goed af te kunnen stemmen. Telefoonnummer: (604) 941-8635. Daarnaast dien je minimaal 14 dagen voorafgaand aan de ophaaldag het Customer Check-In Form van Meridian RV in te vullen en vervolgens naar deze verhuurder te mailen [email protected]. Hiermee stel je Meridian RV in staat om alle reizigers optimaal van dienst te kunnen zijn met betrekking tot de transferservice en het in ontvangst nemen van de camper. Je kunt het Customer Check-In Form vinden via de volgende link: https://www.meridianrv.com/fck...

DROP OFF KOSTEN VAN MERIDIAN RV

Meridian RV beschikt momenteel over één verhuurstation in West- Canada; namelijk alleen in Vancouver. Er zijn op dit moment dus geen mogelijkheden voor een one way camperreis met Meridian RV.

TAX EN LOKALE TOESLAGEN VAN MERIDIAN RV

Meridian RV berekent een belastingpercentage van 12% over alle boekbare diensten. Dit percentage is gebaseerd op de lokale belastingwetgeving in Vancouver (Harmonized Sales Tax). Over kosten voor Meridian RV diensten die je ter plaatse dient te betalen wordt dus nog 12% tax geheven. In alle Meridian RV gerelateerde kosten die je bij boeking betaalt is de lokale belasting reeds inbegrepen. 

DE BORGSOM VAN MERIDIAN RV

Dankzij de standaard inbegrepen Limited CDR Insurance van Meridian RV bedraagt de borgsom CA$ 1500,- per camper. Deze borgsom dient de hoofdbestuurder van de camper te garanderen middels een creditcard. Let op: Meridian RV accepteert alleen creditcards van MasterCard, American Express of VISA en het is ook niet mogelijk om de borgsom op een andere wijze dan met een creditcard te garanderen. De creditcard dient minimaal 6 maanden geldig te zijn na inlevering van de camper. Houd er rekening mee dat het bedrag voor de borgsom van de creditcard wordt ‘geblokkeerd’ en pas na inlevering van de camper (indien de camper schadevrij, schoon en op tijd wordt ingeleverd) terug wordt gestort op de creditcard. Je kunt dit bedrag dus niet gebruiken tijdens jouw reis. Het kan daarom verstandig zijn de bestedingslimiet van de creditcard tijdelijk te verhogen of om een tweede creditcard mee te nemen. Houd er rekening mee dat het terugstorten van de borgsom op de creditcard enige tijd in beslag kan nemen en dat er koersverschillen in jouw voor- of nadeel kunnen optreden.

OPTIONEEL BIJ TE BOEKEN BIJ MERIDIAN RV

Meridian RV verhuurt de volgende nice to have artikelen:

 • Road Bike (geen mountainbike)   CA$ 20,- per fiets per dag
 • Autostoeltje (naar voren gericht) CA$ 60,- per autostoeltje  
 • GPS                                                    CA$ 80,- per GPS
 • Coffee maker                                   CA$ 16,- per apparaat        
 • Toaster                                             CA$ 14,- per apparaat
 • Standaard campingstoel               CA$ 15,- per stoel
 • Deluxe campingstoel                     CA$ 30,- per stoel               
 • Sunlounger ligstoel                        CA$ 40,- per stoel
 • Kinderstoel                                      CA$ 30,- per stoel
 • Campingtafel                                  CA$ 10,- per tafel               
 • Standaard campingstoel              CA$ 15,- per stoel

                       

* Meridian RV moet op de hoogte worden gesteld als er kinderen meereizen. De campers zijn uitgerust met 1 tether anchor, 2-5 heupgordels (hoofdcabine) en 2 driepuntsgordels (bestuurderscabine). Er kan slechts één kinderzitje bij de dinette - ofwel een naar achteren gericht autostoeltje (voor baby's jonger dan 12 maanden) geïnstalleerd worden met een heupgordel, of een naar voren gericht autostoeltje geïnstalleerd worden met een heupgordel & tether anchor. Een stoelverhoger kan alleen worden geïnstalleerd met een driepuntsgordel in de bestuurderscabine (passagiersstoel). Het wordt afgeraden voor kinderen jonger dan 12 jaar om op de voorstoel van de camper te reizen. Het is Meridian RV personeel wettelijk niet toegestaan te helpen bij het installeren van autostoeltjes. Voor meer informatie over kinderzitjes in Canada zou je deze pagina van Government of Canada of van ICBC kunnen raadplegen.  

Als je gebruik wilt maken van de bovengenoemde artikelen, dan zul je dat direct bij boeking moeten opgeven. Wij zullen de artikelen voor jou aanvragen en bevestigen deze aanvraag. De beschikbaarheid van de artikelen blijft echter onder voorbehoud en de kosten en tax betaal je pas ter plaatse. Prijzen kunnen door Meridian RV zonder kennisgeving vooraf gewijzigd worden.

HET OPHALEN VAN DE MERIDIAN RV CAMPER 

Belangrijk: je dient op de ophaaldag in de ochtend tussen 08:30 en 09:00 uur of op de dag van aankomst in Canada tussen 15:00 en 16:30 uur te bellen (604) 941-8635 of een e-mail te sturen ([email protected]) naar het verhuurstation van Meridian RV om jouw komst te melden en eventueel het exacte tijdstip van de transfer met Meridian RV af te stemmen (Meridian RV is op zondag en feestdagen gesloten, dus in het weekend of lange weekenden dien je 2 dagen van te voren te bellen). Het is niet toegestaan om zonder afspraak de camper op te gaan halen. De aflevering van campers vindt plaats tussen 11:00 uur en 15:00 uur. Het ophalen van de camper kan 90 tot 120 minuten duren, houdt hier rekening mee met je reisschema.

Goed om te weten: om de ophaalprocedure ter plaatse vlot te laten verlopen en om zonder stress te kunnen beginnen aan jouw camperreis raden wij jou aan om het Customer Check-In formulier in te vullen en naar Meridian RV toe te sturen per email ([email protected]). Je kunt dit formulier vinden bij je pakket met reisbescheiden of via de volgende link: https://www.meridianrv.com/fckimages/pdf/Customer%20Check%20In%20English.pdf.

HET INLEVEREN VAN DE MERIDIAN RV CAMPER

De campers dienen tussen 8:30 uur en 10:00 uur in de ochtend ingeleverd te worden. Het is dus raadzaam de laatste nacht op een camping door te brengen in de buurt van het verhuurstation. Het is niet toegestaan om de camper de laatste nacht voor het verhuurstation te plaatsen. Meridian RV kan hiervoor CA$ 500,- boete voor geven. Indien je de camper later dan 10:00 uur terugbrengt heeft Meridian RV het recht om jou extra kosten in rekening te brengen. Deze kosten bedragen CA$ 100,- per uur. Er worden altijd volle uren in rekening gebracht. Als je de camper later dan 10:00 uur inlevert, dan vervalt tevens jouw recht op de transfer. Campers kunnen absoluut niet later dan 15:00 uur worden ingeleverd. Indien je de camper eerder inlevert dan de inleverdatum die vermeld staat op het verhuurcontract, dan ontvang je hiervoor geen restitutie.

OVERIGE VOORWAARDEN INLEVEREN CAMPER

Meridian RV verwacht dat je de camper in dezelfde conditie inlevert als waarin je de camper hebt ontvangen. Dat wil zeggen: de brandstoftank dient vol te zijn, de afvalwatertanks moeten leeg zijn, de binnenzijde dient schoon te zijn en de camper dient schadevrij ingeleverd te worden. Verder dient de buitenzijde te worden afgespoeld, zodat er geen modder/zand op de camper zit. Indien je niet aan bovenstaande normen voldoet zal Meridian RV jou tot maximaal CA$ 300,- in rekening brengen. 

VERHUURSTATIONS, WELKE DAGEN GEOPEND OF GESLOTEN?

Meridian RV is geopend van maandag t/m zaterdag van 08:30 uur tot 17:00 uur. Op zondagen en tijdens de volgende Canadese feestdagen is het verhuurstation van Meridian RV gesloten:

 • Maandag 1 april 2024
 • Maandag 20 mei 2024
 • Maandag 1 juli 2024
 • Maandag 5 augustus 2024
 • Maandag 2 september 2024
 • Maandag 30 september 2024
 • Maandag 14 oktober 2024

EXTRA BESTUURDERS EN MINIMUM LEEFTIJD

Rijders vanaf 21 jaar of ouder met een geldig volledig rijbewijs mogen een camper van Meridian RV huren. Degene die staan vermeld als bestuurder op het huurcontract moet ook fysiek aanwezig zijn op het moment van ophalen. Anders kan de camper niet mee. 

RIJBEWIJS EN CREDITCARD

Iedere chauffeur dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Belangrijk: de hoofdbestuurder van de camper dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard van Mastercard of van VISA, welke hij of zij ter plaatse kan laten zien aan de camperverhuurder en welke op zijn of haar naam staat. Zorg er voor dat de bestedingslimiet op de creditcard voldoende is om de borgsom voor de camper te dekken. Let op: prepaid creditcards zijn hierbij geen geldig betaalmiddel!

ROOKBELEID VAN MERIDIAN RV

Meridian RV staat roken in hun campers (cabine en woon/slaapgedeelte) absoluut niet toe! Indien je toch rookt in de camper, dan wordt bij inlevering van de camper een cleaning fee berekend die minimaal CA$ 500,- bedraagt. 

HUISDIERENBELEID VAN MERIDIAN RV

Huisdieren zijn in de campers van Meridian RV niet toegestaan

WAAR MAG JE NIET RIJDEN MET DE CAMPER?

Je mag met de Meridian RV camper niet rijden in de volgende plaatsen of naar de volgende bestemmingen:

 • Outdoor festivals, evenementen en concerten waaronder Burning Man.
 • Mexico
 • Death Valley (California) vanaf 1 juni t/m 31 augustus.
 • Alle gebieden ten noorden van Prince Rupert en Prince George.
 • Alle gebieden ten noorden van Fort St. John (British Columbia), waaronder Yukon Territory en Alaska.
 • Onverharde wegen en niet publieke wegen.

Neem geen risico: Meridian RV rekent een boete van CA$ 2000,- als je met pech komt te staan in de bovengenoemde gebieden.

WAAR MAG JE WEL RIJDEN MET DE CAMPER?

 • Alle provincies van Canada *
 • Alle staten van de USA (Er komen geen extra kosten bij voor het reizen naar de USA. Houd hierbij wel rekening met de voorwaarde dat er met een radius van 2000 kilometer van het station in Port Coquitlam gereisd mag worden)*
  * Zie vorige en volgende rubriek voor details.

AFWIJKENDE ANNULERINGS- EN WIJZIGINGSVOORWAARDEN

De annulerings- en wijzigingsvoorwaarden van Meridian RV zijn afwijkend van de ANVR voorwaarden en deze zijn als volgt:

 • Wijzigingen na het ontvangen van de boekingsbevestiging: deze worden via de mail doorgegeven aan Meridian RV en zij zullen deze wijziging beoordelen en de kosten ervan op dat moment bepalen (+ geldende wijzigingskosten Doets Reizen). 
 • Annuleren tot 42 dagen voor vertrek: 15% van alle vooraf geboekte Meridian RV diensten (met een minimum van € 200,-).
 • Annuleren vanaf 42 dagen tot de 31e dag voor vertrek: 35% van alle vooraf geboekte Meridian RV diensten (met een minimum van € 200,-).
 • Annuleren vanaf 30 dagen voor vertrek tot de dag van ophalen en bij no show: 100% van alle vooraf geboekte Meridian RV diensten.

REIZEN MET DE CAMPER TIJDENS VORSTPERIODES

Als je in het voor- of najaar (oktober t/m april) met de camper door Amerika of Canada reist, dan is het mogelijk dat je te maken krijgt met sneeuw en vorst, zeker in de hoger gelegen gebieden. Als je de camper ophaalt tijdens een vorstperiode, dan heeft Meridian RV alle campers winterklaar gemaakt. Dit proces wordt ook wel “winterreizen” genoemd, wat inhoudt dat de camperverhuurder het gehele watersysteem van de camper heeft gedraineerd en heeft doorgespoeld met een speciale antivriesvloeistof voor campers. Dit heeft Meridian RV gedaan om vorstschade aan het watersysteem van de campers te voorkomen. Als de camper winterklaar is gemaakt, dan kun je het watersysteem van de camper niet gebruiken zolang je met het voertuig reist in temperaturen onder het vriespunt. Als je jezelf bevindt in temperaturen boven het vriespunt, dan kun je de camper laten “de-winterreizen” om het watersysteem te kunnen gebruiken.

Let op: je bent tijdens je huur verplicht om de camper winterklaar te maken zodra je te maken krijgt met vorstperiodes. Deze regel geldt tot en met de inleverdag. De kosten voor het winterklaar maken en voor het “de-winterreizen” zijn voor eigen rekening. Daarnaast is het mogelijk dat een aantal campings en wegen tijdens de winterperiode al of nog steeds gesloten zijn.

HET CAMPERTYPE DAT JE TER PLAATSE ONTVANGT

Meridian RV en Doets Reizen doen hun uiterste best om het door jou geboekte campertype voor je te bevestigen en veilig te stellen. Hoewel de kans zeer klein is, kan het gebeuren dat je ter plaatse vanwege onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt dan het campertype dat je hebt geboekt. Je zult niet nabelast worden indien je ter plaatse door onvoorziene omstandigheden een ander campertype ontvangt. Eventuele meerkosten voor bijvoorbeeld brandstofverbruik, campingplaatsen en / of ferryovertochten worden niet vergoed.

Bekijk hier alle voorwaarden van Meridian RV en Doets Reizen.