De voordelen om nu jouw reis te boeken Lees meer

Reis Lapland

Bij een reis naar Lapland dan denk je natuurlijk direct aan een reis in de winter. Dit is ook niet gek aangezien in de wintermaanden Lapland in Noorwegen, Zweden en Finland tot een waar Winter Wonderland door ‘Moeder Natuur’ wordt omgetoverd. De bestemming leent zich echter ook zeer goed voor een reis in de zomer. Doets Reizen helpt je graag met het samenstellen van deze prachtige reis in de winter of in de zomer.

Lapland winter

In de wintermaanden kun je als je dol bent op sneeuw je hart ophalen in Lapland. Van fantastische excursies waarbij je bijvoorbeeld met een sneeuwscooter of hondenslee op pad gaat tot aan prachtige en de meest bijzondere accommodaties. Dit alles zorgt voor de unieke beleving van een reis naar Lapland. Doets Reizen helpt je dan ook graag met het samenstellen van jouw ultieme reis naar deze prachtige bestemming.

Lapland zomer

In de zomermaanden is Lapland ook een fantastische bestemming. Hier kun je op en top genieten van de prachtige natuur die alle drie de landen hebben te bieden. In Noorwegen kan je in het mooie bergachtige gebied prachtige wandelingen maken, in Zweden kan je heerlijk genieten van het bosrijke gebied en in Finland kan je bij op een van de vele meren een boottocht maken. Vraag onze reisspecialisten naar alle mogelijkheden om jouw droomreis samen te stellen. 

Kilpisjärvi - Doets Reizen - Vakantie Finland - Credits Visit Fitland

Unieke rondreizen in Lapland

Doets Reizen heeft de mooiste reizen al voor je samengesteld in Lapland, het is natuurlijk mogelijk om enkel Noorwegen, Zweden of Finland te bezoeken. Echter kan je ook kiezen voor een combinatie van twee of drie van deze landen. Allemaal hebben ze andere eigenschappen en voegen ze dus ook echt iets toe aan je reis. Wil jij een reis op maat, ook dit is mogelijk bij Doets Reizen en wij geven jouw de beste tips en tricks. 

Finland Lapland - Doets Reizen - Vakantie Finland - Credits VisitFinland.com

Noorderlicht in Lapland

Het Noorderlicht, misschien wel een van de meest bekende natuur fenomenen. Het is dan ook fantastisch om dit natuurspektakel in de winter vanaf een afstandje te bewonderen. Je kan hier zelf naar opzoek gaan doormiddel van een het gebruik van de Noorderlicht radar van de lokale overheid of doormiddel van een excursie onder leiding van een ervaren gids, die je niet alleen kan vertellen wat de mooiste plaatsen zijn om het Noorderlicht te spotten, maar ook nog eens de beste standen op je camera weten te vinden om dit wonderschone spektakel vast te leggen. 

Lofoten - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits VisitNorway.com

Middernachtzon in Lapland

In de winter is het Noorderlicht te aanschouwen op veel plaatsen in Lapland. Echter in de zomer is er ook een natuur fenomeen terug te vinden in zowel Noors, Zweeds en Fins Lapland. Dit is de Middernachtzon, dit spektakel zorgt ervoor dat de zon boven de poolcirkel niet volledig ondergaat en er de gehele nacht door een prachtige rood/oranje gloed aan de horizon terug te vinden is. Hoewel het Noorderlicht wellicht bekender is doet de Middernachtzon hier absoluut niet voor onder. Het is dan ook een prachtige periode om naar Lapland af te reizen. Deze Middernachtzon komt voor in juni en juli. 

Narvik - Doets Reizen - Vakantie Noorwegen - Credits VisitNorway

Uitgelichte reizen