Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!

In Zweeds Lapland hoef je niet op zoek te gaan naar adrenalinekicks, ze liggen voor het oprapen. Voor de een is dat sneeuwschoenwandelen onder de middernachtzon, de ander laat zich op de fiets voorttrekken door husky’s. Welke uitdagingen je tijdens je vakantie ook wilt aangaan, je vindt ze in Zweeds Lapland!

Neem een duik in de laatste wildernis van Europa

Met Zweeds Lapland bedoelen we de noordelijke provincies van Zweden, ook wel de laatste wildernis van Europa genoemd. Je vindt hier de hoogste bergen van Scandinavië, met de 2117 meter hoge Kebnekaise als uitschieter. Geniet van ijsgrotten, ongerepte natuur en de mooiste vergezichten, met in de verte de prachtige kust die bestaat uit honderden wonderschone eilanden.

Deze bestemming is niet voor watjes

De koning onder de wandelpaden, De Kungsleden in de regio's Västerbotten en Norrbotten, is voor wandelliefhebbers een must-do in Zweeds Lapland. Jezelf door husky’s laten voorttrekken op een fiets is een andere uitdaging die je als daredevil niet wilt missen. Of bouw je liever een raft waarmee je de rivier afvaart? Bijkomen doe je met een kop koffie óp de Poolcirkel, in het Arctic Circle Café bij Jokkmokk.

Niet alleen voor wintersportliefhebbers

Voor wintersporters zijn februari en maart de beste maanden om naar Zweeds Lapland af te reizen. De sneeuw is in deze periode lekker dik en het is niet meer constant donker. Maar Zweeds Lapland is ook geweldig als de kou heeft plaatsgemaakt voor de zon: hike en klim in de spectaculaire natuur, duik in de rijk Sámi-cultuur, vier Midzomer en dobber in een van de vele meren.

Bestemmingen in Zweeds Lapland

Reizen naar Zweeds Lapland

Logo Doets Reizen Zweden

Zweeds Lapland