Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

5 Misvattingen over Alaska

26 september 2019 door Ananda Visser

Toen ik mensen vertelde dat ik op reis mocht naar Alaska kreeg ik vaak de reactie: "dat zal wel heel koud zijn al die sneeuw!". Ik merkte dat veel mensen niet echt een beeld hebben bij Alaska. Vandaar hier de 5 meest voorkomende misvattingen over Alaska. En wie weet heb jij na het lezen hiervan wel een beter beeld bij Alaska en kan je niet wachten om Alaska te bezoeken. Maak dan zeker met mij een afspraak zodat we jouw reis naar Alaska kunnen plannen! 

Alaska - Doets Reizen

1. Het is altijd winter in Alaska

Juni, juli en augustus zijn de zomermaanden van Alaska. De sneeuw is dan gesmolten, de beren zijn uit hun winterslaap en de dagen duren lang. De temperatuur ligt ongeveer rond de 20 graden overdag. In 2019 is er zelfs een hittegolf geweest! Eind augustus begin september komen de mooie Indian Summer kleuren tevoorschijn. Dit is tegen het einde van het seizoen waarna de winter begint. 

Alaska - Doets Reizen

2. Alaska is een eentonig landschap 

Het landschap in Alaska is alles behalve eentonig. Je hebt er prachtige bergen, gletsjers, fjorden, bossen, meren en toendralandschappen. De kleuren verschillen gedurende het jaar tussen wit, groen, geel, oranje, paars en rood. Prachtig! De hoogste berg van Noord-Amerika is gelegen in Alaska. Daarnaast heb je er heel veel wildlife zoals beren, elanden, wolven, rendieren, walvissen, orka's, bald eagles, papagaaiduikers en nog veel meer!

Kenai Fjords National Park - Alaska - Doets Reizen

3. Je kunt gemakkelijk op de bonnefooi reizen

Alaska is groots en de winters zijn lang. Het zomerseizoen is een gewild reisseizoen. Een goede voorbereiding is daarom essentieel. Naast dat veel accommodaties vol zullen zitten als je niet tijdig boekt, is het belangrijk om van te voren excursies vast te leggen zodat je ter plaatse niet mis grijpt. Daarnaast wil je je route goed plannen, omdat je op veel plaatsen geen bereik hebt. Wij helpen je hier graag bij zodat je de beste beleving op reis hebt.

Kayaking - Lake Valdez - Doets Reizen   Wrangell St. Elias National Park - Alaska - Doets Reizen

4. Alaska is hartstikke ver vliegen 

Dat valt dus reuze mee! Je bent sneller in Anchorage dan in Los Angeles. Met Iceland Air ben je in 3 uur in IJsland en met 7 uur in Anchorage. Echt een prima verbinding dus! 

Prince William Sound - Shoup Glacier - Alaska - Doets Reizen

5. Alaska is alleen leuk voor hikers 

Alaska is prachtig en heeft voor ieder wat wils! Je kan inderdaad prachtig hiken, maar er is nog zo veel meer! Maak een boottocht door Kenai Fjords en ga op zoek naar orka's en puffins. Maak een vliegtuigtour over Denali National Park met een gletsjerlanding of neem de bustour door dit prachtige park en ga op zoek naar beren. Je kunt kajakken of raften, maar je kunt ook verschillende musea in Anchorage bezoeken en de historie en cultuur van de Alaska op deze manier ontdekken. 

Wrangell St. Elias National Park - Alaska - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook