Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

10 redenen om Alaska te bezoeken

26 september 2019 door Ananda Visser

Alaska is een prachtige staat en zeker een bezoek waard. Waarom? Lees snel verder en ontdek waarom Alaska zo bijzonder is!

1. Ontmoet het wildleven van Alaska 

Elanden, beren, bald eagles, beluga whales, orka's en puffins zijn een kleine greep uit het wildleven dat Alaska rijk is. Je komt ze tegen op wandelpaden, mooie autoroutes en soms zelfs in de stad!

Wildlife Alaska - Doets Reizen

2. Luister naar de krakende gletsjers 

Ga met een boot naar een massieve blauwgekleurde gletsjer en hoor de indrukwekkende krakende geluiden van de beweging van de gletsjer.

Columbia Glacier - Prince William Sound - Alaska - Doets Reizen

3. Ontdek de cultuur van de first nations 

Traceer eeuwenoude oud Alaskaanse tradities en ontdek de moderne cultuur in het Alaska Native Heritage Center in Anchorage 

Alaska Native Heritage Center - Anchorage - Alaska - Doets Reizen

4. Ervaar het noorderlicht of de midnight sun 

Omdat Alaska zo noordelijk gelegen is heb je in bepaalde maanden kans op noorderlicht! Dit is vooral aan het begin of eind van het reisseizoen. De zomermaanden hebben namelijk een ander bijzonder iets, namelijk de midnight sun. De zon gaat dan niet onder waardoor het dag en nacht licht is. Hoe bijzonder om een van deze twee mee te maken.

Anchorage - Alaska - Doets Reizen

5. Mooiste treinreis ter wereld

De treinreis tussen Anchorage en Seward is uitgeroepen tot een van de mooiste treinreizen ter wereld. Een unieke ervaring!

Alaska Railroad - Alaska - Doets Reizen

6. Hoogste berg van Noord-Amerika

Mount Denali ligt in het gelijknamige Denali National Park en is met de ruim 6 km hoge berg de hoogste berg van Noord-Amerika. Vlieg er naartoe, maak een wilderness tour door het park of bewonder hem van afstand omdat hij bij onbewolkt weer al vanaf Anchorage is te bewonderen. 

Mount Denali - Denali National Park - Alaska - Doets Reizen

7. Mooie lodges in de natuur

Verblijf in sfeervolle, houten lodges met prachtige uitzichten. In de bossen of bovenop een heuvel met mooi uitzicht op de bergen. In de avond gezellig kletsen met andere hotelgasten in de lounge bij de openhaard. De echte Alaska ervaring!

Chilkoot Trail Outpost Cabins - Skagway - Alaska - Doets Reizen

8. Een scala aan diverse natuurparken 

Er zijn in totaal 17 nationale parken in Alaska. Van fjorden tot gletsjers en van bossen tot toendralandschap. Je vindt het er allemaal. 

Brooks Lodge - Katmai National Park - Alaska - Doets Reizen

9. Fantastische excursiemogelijkheden 

Alaska heeft iedereen wat te bieden. Ga met een wilderness bustour het landschap en wildlife van Denali ontdekken of maak een boottocht langs de fjorden en gletsjers. Maak een vliegtuigtour om al deze pracht van boven te zien of vlieg naar een rivier waar de beren zalm aan het vangen zijn.

Beren spotten - Katmai National Park - Alaska - Doets Reizen

10. Ruig, uitgestrekt en ongerept

Alaska is de grootste staat van de USA, maar ook de dunstbevolkte staat. De natuur is daardoor ruig en uitgestrekt. Je kan uren rijden zonder iemand tegen te komen. De nationale parken beschermen de natuur zodat deze ongerept blijft. 


Valley of Ten Thousand Smokes - Katmai National Park - Alaska - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook