Boek nu jouw droomreis voor 2024 Meer info!
Overzicht

Leukste excursies in Alaska

26 september 2019 door Angela Kuijs

Alaska heeft veel te bieden, vooral op gebied van excursies gebaseerd op de natuur. Wanneer je in Alaska reist is een excursie de beste manier om iets van een gebied te kunnen zien. Het is namelijk ontzettend groot en ze gaan hier allemaal heel voorzichtig met de dieren en de natuur om en willen niet dat het toerisme dit beschadigt.

Hieronder heb ik mijn top 3 excursies benoemd.

1.
Kenai Fjords Boat Tour. e Kenai Fjords Wilderness Tour start in Seward. Laat de 6 uur op de boot je zeker niet tegenhouden, je hebt namelijk een grote kans op het spotten van walvissen, orka's, zeeleeuwen, puffins en zeeotters. Maar ook Bald Eagles en beren zijn geen uitzondering. De boot stopt regelmatig en je hebt dan ook genoeg tijd om het perfecte plaatje te schieten en te genieten van deze waanzinnige dieren.

Kenai Fjords National Park - Alaska - Doets Reizen

Naast de dieren is er natuurlijk de natuur. Kenai Fjords is namelijk heel veel fjorden en gletsjers rijk. De meest waanzinnige gletsjers was Holgate Glacier. We vaarden steeds dichterbij en de grote ijsblokken in het water werden steeds groter. We hebben vervolgens ongeveer 15 minuten stil gestaan om foto's te maken te genieten van het uitzicht. Als je goed luisterde kun je zelfs het ijs horen kraken.

Kenai Fjords National Park - Alaska - Doets Reizen

2.
Vlucht boven de ongerepte natuur. De beste manier om het ruige en ongerepte landschap te zien is vanuit de lucht. Het geeft je goed zicht op hoe
uitgestrekt het gebied is en je komt gemakkelijk een stuk verder. Grote kans dat je ook over meerdere gletsjers vliegt. Als kers op de taart hebben wij
zelfs twee beren van boven gespot! 

Kenai Fjords - Alaska - Doets Reizen

3.

Denali  Wilderness Tour. Denali NP is een prachtig uitgestrekt park alleen niet erg toegankelijk. De eerste 15 mijl is te rijden met de huurauto, maar voor de rest van de weg is een bustour nodig. Op deze manier behouden ze het park en respecteren ze de wildlife. Uitgestrekte vlaktes, bergen en wildlife... Je vindt allemaal tijdens deze tour! 

Denali Backcountry Adventure - Denali National Park - Alaska - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook