Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Kenai Fjords National Park

26 september 2019 door Angela Kuijs

Seward is de perfecte plaats om Kenai Fjords te bezoeken. Daarom begonnen we bij Resurrection Bay, dit is de toegang tot de Kenai Fjords. In het park zijn bijna 40 gletsjers te bewonderen en ontelbaar veel dieren. Dit moesten wij natuurlijk zien.

Kenai Fjords National Park - Alaska - Doets Reizen   Kenai Fjords National Park - Alaska - Doets Reizen

De perfect manier om dit te kunnen bewonderen is per boot. De Kenai Fjords Wilderness Tour is een echte aanrader. Onderweg heb je grote kans op het spotten van walvissen, orka's, zeeotters, puffins, zeeleeuwen, beren en bald eagles. In de lente, reizen de humpback walvissen af naar Kenai Fjords National Park en hetzelfde geldt voor de orka's die in familie groepen arriveren. Ongeveer 30 á 40 orka's beschouwen Kenai Fjords National Park als hun thuisfront en brengen hun kleintjes hier ter wereld.

Kenai Fjords National Park - Alaska - Doets Reizen   Kenai Fjords National Park - Alaska - Doets Reizen

Niet alleen de walvissen en orka's trekken naar de koele wateren van de Kenai Fjords National Park. Ook de puffins nestelen zich in de kliffen, die aan het water zijn gelegen. Deze prachtige vogels zijn uniek in de Golf van Alaska. Ze krijgen hier kleintjes voordat ze weer hun trek maken richting het zuiden voor de winter aanbreekt.

Kenai Fjords National Park - Alaska - Doets Reizen

Naast deze geweldige dieren is het park ook veel fjorden en gletsjers rijk. De een is  nog mooier dan de ander, je kijkt je ogen uit. De gletsjers zie je ver in de bergen liggen, maar ook aan het water zoals Holgate Glacier. De stukken ijs drijven overal in het water en als je goed luistert hoor je het ijs kraken. 

Kenai Fjords National Park - Alaska - Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook