Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

5 prachtige meren in West- Canada

27 januari 2020 door Gillian Jones

In Canada zijn de mooiste meren ter wereld te vinden. De combinatie tussen de typische blauwe kleur, de imposante bergen en de prachtige groene natuur is zó indrukwekkend dat je je soms afvraagt of het wel 'echt' is. Dit zijn onze 5 favorieten.

Moraine Lake

Het mooiste meer in Banff National Park is Moraine Lake. Dit azuurblauwe gletsjermeer is omsloten door bos en scherpe bergpieken. Je kunt rondom dit meer wandelingen maken of per kano op het meer varen. Net voor het meer ligt een berg van rotsblokken waar je op kunt klauteren. Eenmaal boven beschik je over een adembenemend uitzicht!

Moraine Lake - Canada - Doets Reizen

Peyto Lake

Peyto Lake ligt in Banff National Park langs de Icefields Parkway. Via een korte hike loop je naar het uitzichtplatform op de berg Bow Summit. Het indrukwekkende meer wordt gevoed door de gletsjer, links van het meer en behoort tot de mooiste van het land. Bij helder zonnig weer knalt de blauwe kleur het groene landschap uit!

Lake Louise

Lake Louise is een turquoise gletsjermeer in het hart van Banff National Park. Het meer wordt gevoed door de Victoria Glacier aan het einde van het meer. De blauwgroene kleur verandert met de seizoenen. Voor wandelliefhebbers zijn er rondom het meer wandelpaden aangelegd die leiden naar prachtige uitzichten!

Bow Lake

Bow Lake is onderdeel van de Bow River in Alberta. Het meer ligt langs de Icefield Parkway en is daardoor makkelijk te bereiken. Het bruggetje bij Bow Lake is uitermate geschikt om mooie foto's te maken. De bergtoppen op de achtergrond en de groene omgeving maken het plaatje helemaal af. Een kopje koffie inclusief prachtig uitzicht scoor je bij de Num-ti-jah Lodge.

Bow Lake - Banff National Park - Alberta - Canada - Doets Reizen

Maligne Lake

Maligne Lake ligt vlakbij het dorpje Jasper in het Canadese Alberta. Het is een absolute must om een boottochtje te maken over dit prachtige meer. Je kijkt werkelijk je ogen uit naar de hoge besneeuwde bergtoppen, eeuwenoude bomen en blauwe kleur van het meer. Je eindbestemming is het magische Spirit Island!

Spirit Island - Jasper National Park - Alberta - Canada - Doets ReizenGerelateerde reizen

Anderen bekeken ook