Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Aanrader: Beleef Fenway Park!

11 juni 2024 door Thijs Boogaard

Wereldmerk

Terwijl wij in Nederland elke dag massaal naar voetbal kijken, en erover praten, doen ze in Amerika hetzelfde, maar dan met (onder andere) honkbal. In Boston is een van de beroemdste honkbalclubs ter wereld gevestigd, de Boston Red Sox. De club heeft een rijke historie en, mede daardoor, ook veel fans buiten de USA. Net als de New York Yankees is het een wereldmerk, waarvan je het logo zowat in elke stad op onze planeet aantreft. 

Ontstaangeschiedenis ‘Red Sox’-naam

De teamnaam doet misschien wat vreemd aan, maar in vroeger tijden waren honkbalteams vaak herkenbaar door de kleur van hun sokken. Destijds was dat een eenvoudige manier om teams van elkaar te onderscheiden zodra ze op het veld stonden. Toch niet gek dus dat de eigenaar er in 1907 voor koos het team de naam "Red Sox" te geven. Daarbij werd bewust voor de spelling "Sox" gekozen (en niet voor ‘Socks’), zodat er duidelijk verschil bleef bestaan tussen de clubnaam (‘Sox’) en échte sokken (‘Socks’).

Fenway Park - Red Socks - Doets Reizen - Boston - Massachusets - Amerika

De klank van grootheid

Alles aan de Boston Red Sox ademt liefde voor de sport, en een glorieus verleden met vele prijzen.

Dat begint al bij het legendarische clubstadion, Fenway Park, waar ‘The Green Monster’ (een hoge, groen muur) onderdeel van is. Of het nu om de handmatige scoreborden gaat, over de verst geslagen bal ooit of over de groentetuin bovenop het stadion – alles aan Fenway Park is bijzonder. En dat heeft er vast ook mee te maken dat Fenway Park het oudste, nog operationele stadion van de Major League Baseball (MLB) is.  

Filmster!

Ook de film- en entertainmentindustrie is verliefd op Fenway Park. Niet alleen is het stadion vaak te zien in films (o.a. Moneyball, Field of Dreams). Er vinden ook shows en concerten plaats (denk aan optredens van Bruce Springsteen, Paul McCartney en ‘Pianoman’ Billy Joel). De functie van het stadion gaat dus veel verder dan onderdak bieden aan de Red Sox.

Fenway Park - Red Socks - Doets Reizen - Boston - Massachusets - Amerika

The Green Monster houdt stand

The Green Monster is de beroemde 11 meter hoge, groene muur in het linkerveld van Fenway Park. In de muur zit nog de oude handmatige bediende scorebord. Dit wordt bediend door een team van drie scorebordoperators. Hoewel je kunt zeggen dat The Green Monster, qua techniek, achterhaald is, houden de Red Sox-fans onvoorwaardelijk van deze legendarische muur. 

Fenway Park - Red Socks - Doets Reizen - Boston - Massachusets - Amerika

Williams Seat, vérste bal ooit…

De speciale Williams Seat is goed vindbaar in het stadion. Het staat symbool voor de verst geslagen honkbal ooit. Het verhaal luidt dat een van de toeschouwers in 1946 onderuitgezakt van de wedstrijd genoot. Bijzonder detail: zijn modieuze hoed had hij half over zijn ogen geïnstalleerd. Toen honkballer Ted Williams besloot om de verst geslagen homerun in de geschiedenis te slaan, ging de bal de lucht in, en niet zomaar, nee, over een afstand van 152 meter (!). Uiteindelijk kwam de bal, je raadt het al, op de modieuze hoed van de onderuitgezakte toeschouwer terecht. Om deze waanzinnige slag te eren heeft het stoeltje, de Williams Seat, een afwijkende, rode kleur.

Ben je van plan om naar Boston te gaan? Voeg dan Fenway Park toe aan je must-see lijstje! Boek vooraf een tour om alles te ontdekken over dit unieke stadion en woon, als het even kan, een wedstrijd bij.

‘Go Red Sox!’ 

Fenway Park - Red Socks - Doets Reizen - Boston - Massachusets - Amerika

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook