Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Veelzijdig Boston toont zachtheid, diversiteit en klasse (dag 2)

5 januari 2024 door Youp van Alphen

Fietsend door het centrum…

Mijn tweede dag in Boston begon met een 2,5 uur durende fietstocht door het centrum. Hoewel Amerika niet bekend staat als een land dat erg fiets-minded is, vind je in Boston juist een ruime hoeveelheid fietspaden. Deze fietspaden zijn onderdeel van het streven om de stad te verduurzamen.

Boston - Massachusetts - Amerika - Doets Reizen

Galant in het verkeer

Wat mij het meest verbaasde is hoe galant het overige verkeer omging met fietsers. Omdat het centrum wel behoorlijk maar nog niet volledig is ingesteld op de fiets, moet je het wegdek af en toe delen met automobilisten. Gelukkig kreeg ik daar van de automobilisten alle ruimte voor. Het maakt  Boston ook voor de onervaren fietser uitermate veilig.

Een tweede Central Park

Enkele hoogtepunten van de fietstour waren een bezoek aan het legendarische Fenway Park, de thuisbasis is van honkbalclub Boston Red Sox, Massachusetts State Sall en Boston Common, een stadspark dat logischerwijs gelijkenissen vertoont met Central Park in New York omdat beiden dezelfde ontwerper hebben, namelijk Frederick Law Omsted.

Boston - Massachusetts - Amerika - Doets Reizen

Bezoek View Boston!

Na een sportieve ochtend ging ik naar View Boston. Dit is een uitzichtpunt in de Prudential Tower. Wat deze toren tot een bijzondere ervaring maakt, is het interactieve systeem waarmee je op verschillende punten in de toren met je toegangskaartje een code kunt scannen. Die codes verwijzen naar punten in de stad die je in de verte kunt zien liggen, met als resultaat dat je aan het einde van je bezoek al die scans kunt samenvoegen tot een soort to do-lijst.

Boston - Massachusetts - Amerika - Doets Reizen

Ontwerp je eigen stedentrip

Op deze manier maak je in de toren een draaiboek voor je stedentrip. Onder meer door deze mogelijkheid is View Boston een druk bezochte locatie, waar veel nieuwsgierigen op afkomen. Verder is er een rooftopbar waar je naar hartenlust kunt genieten van het adembenemende uitzicht, eventueel onder het genot van een cocktail.

Boston - Massachusetts - Amerika - Doets Reizen

Alles over wetenschap (of bijna)

De volgende ochtend ben ik naar het Boston Museum of Science gegaan. Voor de echte fanatiekelingen is een ochtend in dit museum veel te kort. Zowat alles wat met wetenschap te maken heeft, lijkt er wel behandeld te worden: van complete fossielen tot aan de eerste Amerikaanse straalmotor. 

Boston - Massachusetts - Amerika - Doets Reizen

Complexiteit in een eenvoudig jasje

Het Boston Museum of Science blinkt uit in het helder en interactief toegankelijk maken van wetenschap. Ook de complexere onderwerpen en mechanismen worden uitstekend via nieuwe technologieën aan de bezoeker uitgelegd, vaak geholpen door speciale medewerkers van het museum. 

Boston - Massachusetts - Amerika - Doets Reizen

Veel te proeven voor ‘foodies’

Mijn avontuur in Boston eindige met een zogenaamde ‘food tour’. Het epicentrum van de food scene in Boston ligt in Quincy Market, een overdekte food hall met een rijk aanbod aan lokale specialiteiten. Als havenstad merk je dat er in Boston een vanzelfsprekende rijkdom aan ‘seafood’ te scoren valt.  

Boston - Massachusetts - Amerika - Doets Reizen

Bekende gerechten

De twee bekendste gerechten van Boston zijn de New England Lobster Roll en de Boston Clam Chowder. Een lobster roll is een soort hotdog-broodje, rijkelijk gevuld met kreeft. En clam chowder is een romige soep gevuld met aardappel en zeevruchten. Tot slot bezochten we tijdens de tour bezochten ook verschillende traditionele pubs, die er een eer in stellen het eten nog precies zo te serveren als 100 jaar. Sfeervol en bijzonder!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook