Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Boston: de sfeervolle bakermat van het machtige Amerika (dag 1)

29 december 2023 door Youp van Alphen

Overtroffen verwachtingen

Onlangs kreeg ik de mogelijkheid een bezoek te brengen aan Boston. Om met de deur in huis te vallen: vanaf de eerste stap buiten het vliegtuig overtrof de stad mijn verwachtingen! Graag deel ik daarom mijn ervaringen in Boston, te beginnen op mijn eerste dag.

Boston - Massachusetts - Amerika - Doets Reizen

Vlekkeloze aankomst

Na een vlekkeloze vlucht met JetBlue kwam ik aan op Logan Airport. Wat de vlucht, zeker aan het einde, extra comfortabel maakte is dat JetBlue op Logan Airport een eigen terminal heeft. Dit zorgt ervoor dat je nauwelijks rijen hebt, je bagage snel kunt meenemen en pijlsnel het vliegveld kunt verlaten (geen overbodige luxe na een vlucht van 7 uur). Ook de ligging van Lopan Airport is fijn. Met een beetje mazzel (niet teveel drukte) ben je binnen 15 minuten al in downtown Boston.

Het Omni Hotel at the Seaport, waar ik verbleef, is recent gebouwd in een nieuwe wijk die tussen Logan Airport en downtown Boston is gelegen.

Boston - Massachusetts - Amerika - Doets Reizen

Opgeknapte havenwijk ‘Seaport district’

In veel steden heb je relatief nieuw ingerichte buurten, waar jonge mensen in creatieve beroepen elkaar ontmoeten. In Boston heet die wijk ‘Seaport district'. Het gaat om een opgeknapte havenbuurt waar nu voornamelijk moderne hotels, hippe cafés en chique restaurants het straatbeeld bepalen. Gelukkig is het meer traditionele deel van de stad, downtown Boston, op loopafstand. Als je haast hebt kun je – heel handig - ook de metro nemen.

Chique zonder overdrijving

Omni at the Seaport, het heerlijke hotel waar ik verbleef, bepaalde voor een groot deal mijn snelle enthousiasme richting Boston. Dit hotel heeft niet alleen een chique uitstraling maar ook een uitstekende service, zonder dat je er een kriebelig of opgelaten gevoel van krijgt (teveel aandacht en beleefdheid kan soms ook onprettig zijn).

Permanent verwarmd zwembad

Het 21 verdiepingen tellende hotel heeft officieel 4 sterren. Maar als je de service en het comfort op een rijtje zet, kom je makkelijk in het 4 sterren-plus-segment uit. Een van de opvallende extra’s is een permanent verwarmd zwembad, gelegen op het dakterras van de vijfde verdieping.

Ruime restaurantkeuze in hotel…

Ook zijn er zeven unieke eetgelegenheden in het hotel gevestigd, elk met zijn eigen identiteit. ‘The sporting club’ springt er wat mij betreft bovenuit. Geïnspireerd door de sportachtergrond van de stad (denk aan de Boston Celtics en de Boston Red Sox) kun je er 'casual' genieten van lokale gerechten in een verfijnd jasje. Er is ook een ruim geoutilleerde spa die 24 uur open is, inclusief een gym.

Ofwel, Omni at the seaport is misschien wel de meest complete thuisbasis om Boston te verkennen.

Boston - Massachusetts - Amerika - Doets Reizen

Hoe wereldmacht Amerika van start ging…

Mijn eerste stop in Boston was een bezoek aan het Boston Tea Party Ships and Museum. In het museumgedeelte, dat compleet gerestaureerd is aan het begin van deze eeuw, kun je genieten van nagespeelde scenes uit de Amerikaans historie, waaronder die van de Boston Tea Party. Feitelijk ben je getuige van het ontstaan van Amerika als wereldmacht.

Vanwege dat laatste mag een cultuur- of geschiedenisliefhebber dit museum eigenlijk niet missen.  

Boston - Massachusetts - Amerika - Doets Reizen

De combi van wolkenkrabbers en steegjes

Wat me verder het meeste is bijgebleven op mijn eerste dag in Boston zijn de talloze straatjes en steegjes die bijna Europees aanvoelen. Het contrast tussen de wolkenkrabbers (waar je op het ene moment langs loopt) en de veel gezelliger woonwijken (waar je het volgende moment van geniet) trof mij als heel bijzonder. Het geeft de stad twee gezichten en een uniek karakter. 

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook