Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Tips voor het bezoeken van de Grand Canyon

10 oktober 2018 door Melvin Malepaard

‘Geweldig dat je de Grand Canyon hebt gezien! Maar hóe heb je ‘m gezien?’ vragen de échte kenners, die dit wereldwonder meerdere malen hebben bezocht. Doets Reizen denkt er precies zo over. Dit onmetelijke ‘gat in de grond’ is adembenemend. De imposante Canyon is zo’n 450 kilometer lang, 6 tot 30 kilometer breed en 1.600 meter diep. De South Rim is populair en goed te bereiken tijdens jouw rondreis naar West Amerika. De uitzichtpunten rondom de South Rim geven je een prachtig uitzicht op de Canyon. 

Grand Canyon - Arizona - Doets Reizen

Onze tips voor het bewonderen van de Grand Canyon

1. Bezoek de Grand Canyon op het juiste tijdstip

Laat de ellenlange files van overdag aan je voorbij gaan en kies voor het juiste tijdstip om de Grand Canyon te bezoeken. 'S ochtends rond een uur of 6 á 7 uur heb je het gevoel dat je de canyon even voor jezelf hebt. De zonsopgang geeft een mysterieus effect en de rust zorgt ervoor dat je in stilte kan genieten en foto's kan nemen waar je maar wilt. Ben je niet zo'n ochtendmens? Kies er dan voor om 's avonds aan de rotsrand de zon te zien ondergaan. Alleen dan ontvouwt zich het volledige kleurenpalet, glanst de Colorado rivier je maximaal tegemoet en ervaar je de kosmische energie van deze plek. 

Grand Canyon - Arizona - Doets Reizen

2. Aanrader bij de Grand Canyon: spectaculaire helikoptervluchten! 

Een geweldige manier om de Grand Canyon en zijn omgeving te verkennen, is per vliegtuig of helikopter. Gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. Hierbij kan je kiezen voor een lange helikoptervlucht of een korte helikoptervlucht. Wij raden je aan om deze vlucht 's ochtends te boeken in verband met de lichtinval. Verblijf je in Las Vegas en ga je niet naar de Grand Canyon? Boek dan een vlucht vanaf Las Vegas naar de Grand Canyon, waarbij je zelfs een bodemlanding maakt!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook