Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Bezoek Old Town Scottsdale

2 augustus 2016 door Elske Doets

Tijdens een bezoek aan het zuiden van Arizona valt een ding je zeker op, er zijn meer cactussen dan bomen. Soms bekruipt je het gevoel dat je in het decor van een western film bent beland. Dit is ook het geval in Old Scottsdale, een rijke buitenwijk van Phoenix. Geen zandvlaktes maar heuvels met rood bruine rotsen en grote Saguaro cactussen, Cholla cactussen en kleine struiken. 

Scottsdale - Arizona - Doets Reizen

Old Town Scottsdale 

Scottsdale wordt weleens omschreven als een hippe stad met een vleugje authentieke western stijl. In ‘Old Town Scottsdale’ vind je ‘Western Style’ winkels waar je cowboylaarzen kunt kopen, als ook restaurants, bars, kunstgaleries en houten trottoirs, geheel in de stijl van het oude westen. In dit oude stadsdeel ligt ook een fraai park met watervallen, fonteinen en picknickplaatsen. De stad werd niet zo lang geleden gekozen tot 'The most livable city in the US'. De plek, kortom, waar de meeste Amerikanen zouden willen wonen, hun kinderen willen laten opgroeien en met pensioen willen gaan. 

Scottsdale - Arizona - Doets Reizen

Wat kan je doen in Scottsdale?

Het is de ideale uitvalsbasis voor diverse outdoor-activiteiten. Denk aan een ballonvaart over de woestijn of raften en kajakken op de Salt River. Je kunt ook gaan hiken in de Camel Back Mountains of paardrijden op de Cowboy College. Voor fervente golfers zijn er tal van banen in Scottsdale en omgeving. Jouw dag in Scottsdale sluit je natuurlijk af in een drankje in een van de saloons.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook