Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Atlanta Highlights

13 december 2018 door Sandy Reynhout

Atlanta "the Gateway to the South"


Over Atlanta weet men vaak niet veel te vertellen maar het is zeker een verrassende stad met veel verborgen juweeltjes! Het heeft een grote luchthaven wat ook wel de poort naar de zuidelijke staten genoemd wordt en vanuit waar vele vluchten verder gaan. Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze sprankelijke en afwisselende stad.

Atlanta is de hoofdstad van de staat Georgia en is in het zuidoosten van America gelegen. In 1996 zijn hier de Olympische spelen gehouden waar de stad veel aan te danken heeft. In Atlanta heb je geen auto nodig. Je kunt je heel goed verplaatsen met de Atlanta Streetcar, een tramlijn in downtown Atlanta.  

In het centrum van Atlanta vind je het Centennial Olympic Parc. waar bijvoorbeeld "World of "Coca Cola" zich in bevindt. Hier kom je van alles te weten  over de geschiedenis van Coca Cola en kan zien hoe cola gemaakt wordt. Ook is er een bioscoopzaal met allerlei advertentie films van Coca Cola. Uiteraard mag je ook de verschillende smaken proeven. 

Coca Cola - Atlanta - Georgia - Amerika -Doets Reizen

Daarnaast kan je ook een bezoek brengen aan de "CN headquarters". Hier kan je zien hoe het nieuws gemaakt wordt met behulp van een gids wordt je rondgeleid door het gebouw, een must voor wie ge├»nteresseerd is in het nieuws!

Georgia Aquarium is het grootste aquarium in de Verenigde Staten gelegen en huisvest meer dan 120.000 dieren zoals manta-roggen en walvishaaien.

Maar Atlanta heeft ook een rijke geschiedenis. Zo is Atlanta de geboortestad van Martin Luther King. Bekend van zijn toespraak "I have a dream".Je kunt een rondleiding krijgen door zijn geboortehuis en je vind hier veel informatie over de "Civil Rights Movement". Je kunt ook een bezoek brengen aan het graf van Martin Luther King dat vlakbij Kings Center gelegen is.

Martin Luther King Birthplace - Atlanta - Georgia - Amerika -Doets Reizen

Vlak buiten de stad bevindt "Stone Mountain Park" het grootste stuk graniet ter wereld, met daaromheen wandelpaden in de natuur en leuke themaparkattracties.  Stone Mountain Park is een recreatiegebied. Het park bevat vele wandelpaden, historische bezienswaardigheden, speeltuinen en recreatieve faciliteiten zoals een kabelbaan naar de top en bijvoorbeeld een midgetgolf. Er zijn op het terrein ook twee restaurants, winkels, twee hotels en een camping.

Stone Mountain Park - Atlanta - Georgia - Amerika -Doets Reizen

Naast deze uitgelichte bezienswaardigheden heeft Atlanta nog vele musea en parken die men kan bezoeken. Atlanta heeft zo veel te bieden! 

Atlanta - Georgia - Amerika -Doets Reizen

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook