Overzicht

Verrassend Atlanta

14 februari 2017 door Elske Doets

De Deep South is heel anders dan de rest van Amerika. Wij hadden vooraf niet veel verwachtingen van Atlanta. Alleen het geboortehuis van Martin Luther King en het museum dat hierbij hoort, is een belangrijk hoogtepunt. Deze must do hebben we dus niet laten lopen. En dat was geweldig.


Vooral het museum geeft een goed inzicht in wat King heeft betekend voor de emancipatie van de ‘African Americans’. En hoe kortgeleden het nog maar is dat de VS werd verscheurd door rassendiscriminatie.  

Omdat Atlanta in de zogenaamde ‘Bible Belt’ ligt, hadden wij geen spannende dingen meer verwacht. Toen wij de stad in reden zagen wij de ‘Ponce City Market’ een oud industrieel gebouw dat nu een heel trendy en vooral gezellig horeca-, woon- en winkelgebied is geworden.  Echt heel apart gedaan.


Ik kom ieder jaar in NYC, maar Ponce City Market is zelfs voor New Yorkse begrippen verrassend. Overal zijn eettentjes waar je binnen, buiten op overdekte terrassen of in de publieke gedeeltes eten kunt nuttigen. Op de tweede etage is een buitentuin met spoorrails en zitjes. Wij aten een voorgerecht bij ‘Fish Camp’ en een hoofdgerecht bij een ‘Mexicaan’. In Amerika lijkt eten altijd groter dan hier, in dit geval waren het tapas achtige porties.  Hip en supergezellig. Wij waren blij verrast zo onze zeer afwisselende reis hier te kunnen afsluiten. Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook