Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Verrassend Atlanta

14 februari 2017 door Elske Doets

Atlanta, de stad waar in 1996 de Olympische Spelen werden georganiseerd, maar ook de stad van Coca-Cola en CNN. Daarnaast de geboortestad van mensen die hun stempel hebben gedrukt op de geschiedenis, zoals Martin Luther King. Atlanta is de grootste stad en tevens de hoofdstad van de staat Georgia. Ontdek Atlanta tijdens jouw rondreis door de Deep South. 

Ontdek Atlanta 

Atlanta ontwikkelde zich tot een zeer moderne stad en tot het belangrijke economische centrum wat het nu is. Het is dan ook niet gek dat een paar van de toeristische attracties van Atlanta business-related is: het Peachtree Center, een gigantisch complex van kantoren, hotels en detailhandel, The World of Coca-Cola en het CNN Center. Het is ook erg interessant om het Martin Luther King Historical Park te bezoeken. Het 'visitors center' biedt indrukwekkende tentoonstellingen, zijn voormalig huis en de kerk waar zijn vader predikant was staan er. 's Avonds is het erg leuk om naar Ponce City Market te gaan, met sfeervolle restaurants en unieke boetiekjes.

Geschiedenis in Atlanta

Atlanta is de geboorteplaats van degene die een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de wereldwijde geschiedenis; Dr. Martin Luther King Jr.. Zijn geboortegrond en de belangrijke plekken die hem gedurende zijn leven hebben gevormd tot een iconisch figuur, maken onderdeel uit van het hedendaagse Martin Luther King Jr. National Historic Site. Onder begeleiding van een parkranger kun je een bezoek brengen aan het geboortehuis van King aan Auburn Avenue, het zogeheten 'Birth Home'. 

Eten in Atlanta bij Ponce City Market

Het historische gebouw van Sears, Roebuck & Co. is momenteel de place to be. Unieke winkels, diverse restaurants en een levendige sfeer maken de Ponce City Market tot een aangename verrassing! Je kan hier werkelijk alles eten, van oesters tot sushi en van Mexicaanse burrito's tot hotdogs. De kwaliteit is top en je zit gezellig tussen de lokale bevolking. Daarnaast loopt er op de eerste verdieping ook een park welke een heel stuk door de stad loopt.

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook