Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Het natuurfenomeen Stone Mountain

18 augustus 2016 door Elske Doets

Ten oosten van Atlanta doemt een imposante bergstructuur op: Stone Mountain. Dit opvallende natuurfenomeen maakt deel uit van het Stone Mountain Park. Het is dan niet zo bekend als de Grand Canyon maar zeker een hoogtepunt tijdens je rondreis door Oost-Amerika. 

Bezoek Stone Mountain Park

Stone Mountain Park kun je gemakkelijk vanuit Atlanta bezoeken. Het is een van de belangrijkste attracties in Georgia onder de toeristen en locals. De bezienswaardigheid in Stone Mountain Park is Stone Mountain. Neem de Summit Skyride naar de top van Stone Mountain en het geeft je een prachtig uitzicht.

Stone Mountain Park - Atlanta - Georgia - Amerika -Doets Reizen  

Kijk je ogen uit bij Stone Mountain

Een grote grijs witte granieten berg met daarin 3 belangrijke figuren uit de Amerikaanse Burger oorlog, generaal Thomas Jackson, generaal Robert E. Lee en president Jefferson Davis. Het is wel door 3 verschillende beeldhouders gemaakt en het heeft van 1916 tot 1964 geduurd voordat dit klaar was. De berg is geologisch gezien erg interessant aangezien het is ontstaan na botsing van het Amerikaanse en Afrikaanse continent. Het is gestold lava dat ruim 3000 miljoen jaar geleden 17 kilometer hoog was en nu nog steeds 14 kilometer diep onder de grond te vinden is. Vanaf de top heb je een waanzinnig uitzicht op de omgeving en op de skyline van Atlanta in de verte!

Gerelateerde reizen

Anderen bekeken ook