Vroegboekreizen voor 2025 Meer info!
Overzicht

Beleef de Rainbow Falls Tour!

8 november 2023 door Lieke Zuurbier

De állermooiste excursie

Afgelopen zomer heb ik een excursie mogen doen in Wells Gray Provincial Park. Deze excursie, met de naam Rainbow Falls Tour, was naar mijn smaak de állermooiste van allemaal en onderdeel van mijn Droomreis West-Canada vanuit Calgary. Een groot deel van mijn enthousiasme heeft ermee te maken dat je een hele dag op pad gaat met een goed geïnformeerde gids, waardoor je niet alleen prachtige natuur ziet, maar ook veel kennis krijgt bijgebracht óver die natuur.

Rainbow Falls Tour – Wells Gray Provincial Park – Britsich Columbia – West Canada - Doets Reizen

Super rustgevend

Om half elf ‘s ochtends stap je met een groepje op de boot en vaar je het Wells Gray Provincial Park in. Op de dag dat ik de tour deed kwamen we een dag lang geen een andere boot tegen, hetgeen laat zien hoe rustgevend de tour kan zijn. 

Rainbow Falls Tour – Wells Gray Provincial Park – Britsich Columbia – West Canada - Doets Reizen

Overal schitterende watervallen

Tijdens de eerste 1,5 uur varen stop je op meerdere punten en legt de gids uit wat er te zien is en hoe dat is ontstaan. Ook vertelt hij of zij hoe bijvoorbeeld een bepaalde waterval heet, die je op dat moment voorbij vaart. Er zijn veel van deze schitterende watervallen in het Wells Gray Provincial Park! 

Rainbow Falls Tour – Wells Gray Provincial Park – Britsich Columbia – West Canada - Doets Reizen

Eiland middenin het Park…

In het midden van Wells Gray Provincial Park ligt een eilandje. Daar stapt iedereen van de boot af. Je kunt er veilig je spullen neerleggen, waarna je onder leiding van de gids een wandeling naar de Rainbow Falls gaat maken. Het duurt ongeveer 30 minuten om daar te komen. Ondertussen informeert de gids je tijdens de wandeling over de geschiedenis van het eiland en laat hij of zij ook bepaalde natuurverschijnselen zien, uiteraard ook weer inclusief uitleg. 

Rainbow Falls Tour – Wells Gray Provincial Park – Britsich Columbia – West Canada - Doets Reizen

Foto opportunity + fantastische lunch

Nadat er uitgebreid gelegenheid is geweest om Rainbow Falls te fotograferen, keer je om en loop je terug naar het eerdere verzamelpunt. Hier hebben ze – als gezegd – goed op jouw spullen gelet en intussen een lunch voorbereid. Deze lunch ziet er fantastisch uit en bestaat uit delicatessen uit de regio. Ik kreeg hier ook een door de vrouw van de schipper gemaakt stuk bosbessen cake. Ontzettend lekker! Je kon écht merken dat het met liefde gemaakt was.

Varen waarheen je wilt

Na de lunch is er tijd om het gebied per kano te ontdekken, samen of alleen. Je mag zelf bepalen waar je heen vaart! Als je maar binnen een bepaalde tijd weer terug bent. Zelf heb ik deze vrijheid gebruikt om per kano terug te varen naar die prachtige Rainbow Falls, vanuit de gedachte dat je zo’n unieke waterval maar zelden ziet. Ook de tweede keer was ik diep onder de indruk van de prachtige waterval!

Rainbow Falls Tour – Wells Gray Provincial Park – Britsich Columbia – West Canada - Doets ReizenGerelateerde reizen

Anderen bekeken ook